![]() |
[POMYSŁ] ARYN RPG PBF - Wersja do druku +- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu) +-- Dział: Allschool... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=22) +--- Dział: Gry PBF (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=140) +--- Wątek: [POMYSŁ] ARYN RPG PBF (/showthread.php?tid=2583) |
ARYN RPG PBF - Stivi - 27-10-2012
Poniższe literki zawierają jedynie mój pomysł na rozgrywkę, nie zobowiązuje się do prowadzenia tego. Póki co jedynie chcę się tym podzielić i zapisać to gdzieś żeby nie zginęło. Roboczo gra nazywa się "ARYN RPG" Na czym będzie polegać? Zostanie założone podforum w dziale PBF które zawierać będzie: - Karty postaci - karty wszystkich graczy, założone według z szablonu, zawierające historię zmian(co się kiedy dostało itp), zmiany w kartach będzie mógł wprowadzać mistrz gry i gracz którego karta dotyczy(historia zmian uchroni nas przed oszustwem). Dołączac do gry będzie można na bieżąco. - Lokacje - ten dział zawierać będzie miejsca
Tak będzie wyglądała budowa gry. Co z resztą? - Profesje/rasy/atrybuty/przedmioty -Ras będzie z 5, przedmioty będą na bieżąco wymyślane, klas będzie 4-5 podstawowych które będzie można w "drzewku" rozwijać w inne. - Walki będa się odbywały tak jak w "true arpidżi" - mam kostki, realne którymi będę rzucał. Jakies modyfikatory i inne się wymyśli albo zaczerpnie z jakiegoś systemu. Na rozpisanie wszystkiego potrzeba mi kilku dni, ale nie wiem czy jest sens tutaj to prowadzić. Opcji rozbudowy jest masa, jakieś 5 budynków mam jeszcze w głowie, nic tu nie jest ograniczone aktywnością/nieaktywnością pojedynczych graczy - nikt nie zepsuje rozgrywki. Co wy na to? ![]() Jak mnie przekonacie żebym to ruszył to już nawet jutro by były otwarte zapisy i tworzenie kart postaci ![]() RE: [POMYSŁ] ARYN RPG PBF - Tremirenes - 27-10-2012 Najważniejsze pytanie: jakiego typu ma być to setting? Steampunk, a może sci-fi, średniowiecze, jakie znamy z kart historii, czy może historia alternatywna. RE: [POMYSŁ] ARYN RPG PBF - Stivi - 27-10-2012 Steampunk albo średniowieczne "fantasy" RE: [POMYSŁ] ARYN RPG PBF - Tremirenes - 27-10-2012 Czyli coś tam jest już ustalone, ale wybrać między tym trza. Bez tego ani rusz. Masz jakieś szersze pomysły? RE: [POMYSŁ] ARYN RPG PBF - Stivi - 27-10-2012 Ja zawsze mam szersze pomysły. Ale umiejscowienie to akurat najmniejszy problem. RE: [POMYSŁ] ARYN RPG PBF - Tremirenes - 27-10-2012 Najmniejszy? Bez tego ani rusz. Raz, że trza do tego dostosować zasady rozgrywki (np. w steampunku w jakiś sposób "zrównać" broń palną z bronią białą) to jeszcze do tego stworzyć świat. Powiedz jakie to większe problemy masz. RE: [POMYSŁ] ARYN RPG PBF - Manga Ryu - 27-10-2012 Steampunk, albo jeszcze lepiej: świat Wolsunga i będę usatysfakcjonowany na zawsze. Chociaż system Wolsunga nie jest doskonały, to świat jest zbudowany cudownie. RE: [POMYSŁ] ARYN RPG PBF - Stivi - 27-10-2012 Nie ma sensu się spuszczać nad umiejscowieniem w jakimś uniwersum bo: a) nie, b) wszystko wymyślę, c) nie mam zamiaru czerpać z żadnego w całości, d) wszystko ma być uproszczone by każdy gimbus ogarniał. RE: [POMYSŁ] ARYN RPG PBF - Tremirenes - 27-10-2012 Ostatni punkt czarno widzę, ale gdybyś potrzebował z czymś pomocy, śmiało możesz mówić mi. Mam słabość do RPG'ów wszelkiego rodzaju. A co do rzucania: istnieją najróżniejsze internetowe platformy przystosowane do tego, np. kostnica.eu . RE: [POMYSŁ] ARYN RPG PBF - ExGamer - 29-10-2012 Ja preferuję średniowieczne fantasy, ale jeżeli będzie steampunk to też się skuszę. Sam pomysł fajny, tylko jak napisałeś zasady muszą być proste. BTW jakby można jeszcze z paru postaci dostępnych wybrać osobistego avka dla tego tematu, tak - żeby się bardziej wczuć w klimat, to byłbym wniebowzięty. Nie wiem jak to wygląda od strony technicznej, ale aryn sobie poradzi. :p RE: [POMYSŁ] ARYN RPG PBF - farmaceuta - 29-10-2012 Co do pojedynków to można zrobić coś na kr\ształt areny, na której gracze mogą walczyć między sobą, jak i ubijać grupowo potwory. Moim zdaniem można by było dodać 2 przeciwstawne frakcje oraz kilka miast. Każda frakcja posiada np. po jednym mieście, oraz jest jedno w którym trwa sytuacja patowa i to gracze przechylą szale zwycięstwa na którąś ze stron. |