![]() |
Słów kilka o Devil May Cry 4 - Wersja do druku +- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu) +-- Dział: arhn.eu (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Z Głównej... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=80) +--- Wątek: Słów kilka o Devil May Cry 4 (/showthread.php?tid=2656) |
Słów kilka o Devil May Cry 4 - Chmurowaty - 12-11-2012 Zanim dorwałem w swoje dłonie czwartą część Devil May Cry, miałem wiele obaw. Czy gra będzie dostatecznie dobra, by stawiać ją obok genialnej jedynki czy trójki? Czy pozbycie się Dante jako głównej postaci nie będzie gwoździem do trumny? W końcu udało mi się dopaść tę grę i wszystkie wątpliwości zostały rozwiane. By przeczytać cały artykuł, kliknij tutaj: Słów kilka o Devil May Cry 4 Słów kilka o Devil May Cry 4 - Berorn - 13-11-2012 Fajny art, w 100% zgadzam się co do ścieżki dźwiękowej ![]() ![]() Słów kilka o Devil May Cry 4 - Shorty - 13-11-2012 Eeee, przesadzasz, godny następca. Są wielkie miecze? Są. Są giwery? Są. Są laski? Są. Są demony? I to jakie! Choć osobiście wolę trójeczkę... RE: Słów kilka o Devil May Cry 4 - Glorf - 13-11-2012 Pierwszy DMC, w którego zagrałem. Recenzja dobrze napisana i w zasadzie zgadzam się z opinią co do czwartej części, jednak nie do końca spodobał mi się ostatni akapit. Powstrzymałbym się z przyrównywaniem do nadchodzącego devila. O ile oczekiwania w stosunku do niej to rzecz całkowicie subiektywna, to trochę głupio wydawać wyrok nad grą, która jeszcze nie wyszła. RE: Słów kilka o Devil May Cry 4 - Chmurowaty - 13-11-2012 Dzięki za odpowiedź. Postaram się szybko wytłumaczyć - Również nie jestem zwolennikiem osądzania czegoś, co nie wyszło. Ale śledziłem na bieżąco trailery z nadchodzącej części aż do pewnego momentu, za bardzo zmienili tę grę, wręcz zrobili coś zupełnie innego tylko ze znanym tytułem i naprawdę delikatnymi nawiązaniami pod postacią imion. Mam nadzieje że był to mój pierwszy i ostatni raz ![]() RE: Słów kilka o Devil May Cry 4 - Glorf - 13-11-2012 Doskonale rozumiem co Tobą kierowało, sam mam pewne obawy dotyczące nowego Dantego. To tylko moja opinia, ale cieszę się, że następnym razem weźmiesz ją pod uwagę. W każdym razie recenzję czytało mi się bardzo przyjemnie i czekam na następne Twoje artykuły. RE: Słów kilka o Devil May Cry 4 - Enygma - 14-11-2012 Tekst dobrze się czytało, zwłaszcza że napisałeś go z perspektywy osoby znającej poprzedniej odsłony (ja sam dopiero mam je na celowniku). Minęło już trochę czasu od chwili kiedy maglowałem DMC4. Noszę się jednak z zamiarem powrotu w skórę Nero i Dantego. Przygody w świecie DMC są widowiskowe, satysfakcjonujące i klimatyczne. Pierwszy screen zawarty w artykule, pochodzi z (moim zdaniem) najfajniejszego fragmentu gry. Epicka walka w scenerii trącącej gotykiem- mam słabość do takiej estetyki. DMC4 traktuje jako pewne doznanie całościowe, tylko recykling lokacji potrafi zirytować (no i kilku bossów rozkładamy 3 razy…) Co do obaw odnośnie kolejnego DMC to cóż… i ja je podzielam. Zwłaszcza ze względu na postać Dantego. Co do grania na padzie, wyobraźcie sobie że mój średniej jakości pad do PC, nie potrafił poradzić sobie z używaniem pewnych zdolności jako Dante. Oznaczało to ze jednocześnie grając na padzie musiałem używać klawiatury ![]() Słów kilka o Devil May Cry 4 - Piskle - 27-12-2012 Dzięki Chmuro 8 dych mniej ![]() Słów kilka o Devil May Cry 4 - TheOwca - 03-02-2013 Niezła kontynuacja serii. Słów kilka o Devil May Cry 4 - morphiks - 03-02-2013 Niezła recka Słów kilka o Devil May Cry 4 - nanaki137 - 04-02-2013 Jest to pierwsza część w którą grałem i muszę powiedzieć że była warta swojej ceny. Sprawiłem się do niej także pierwszego pada do PC i powiem że dopiero wtedy gra nabrała prawdziwych rumieńców^^ Słów kilka o Devil May Cry 4 - Zero305 - 15-02-2013 Gra według mnie jest godnym następcą, w sumie trójka była lepsza, ale to szczegóły ![]() Słów kilka o Devil May Cry 4 - Damianexis - 21-02-2013 Fajna recenzja lecz ja uważam że to prawdziwie godny następca ![]() Słów kilka o Devil May Cry 4 - leerua - 21-05-2013 Fajna recenzja, a co do gry, to nawet tyle lat po premierze, zainstalowałem sobie to cacuszko, kiedy mi świat odebrał dostęp do internetu i czerpałem z rozgrywki tyle przyjemności, co z najnowszych hitów. Czasami tylko denerwuje to jak brutalnie przerywane są kombosy podczas efektownych walk ![]() |