![]() |
Wallasa zdjęcia mniej zwyczajne - Wersja do druku +- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu) +-- Dział: Allschool... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=22) +--- Dział: Offtop Wszelaki (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=26) +--- Wątek: Wallasa zdjęcia mniej zwyczajne (/showthread.php?tid=2658) |
Wallasa zdjęcia mniej zwyczajne - Wallas - 14-11-2012 Robienie zwykłych zdjęć w namiocie foto jest proste jak już się opanuje podstawy, ale prawdziwa zabawa zaczyna się gdy zaczynamy się bawić i eksperymentować. Ten temat będzie pokazywał moje takie zabawy z różnymi obiektami i sytuacjami gdy staram się zrobić nieco więcej niż standardowe ujęcie. I tak, większość z tego to będą moje zdjęcia figurek, ale to wdzięczne modele (modelki?) których mam pod dostatkiem i które dają spore możliwości. Zaczynajmy. Najpierw kilka "szkiców laserem" - zdjęcie robione w ciemności z długim czasem ekspozycji, jedyne źródło światła to wiązka lasera wskazującego którą omiatam na ile się da fotografowany obiekt. ![]() ![]() ![]() Równie ciekawe efekty da się osiągnąć łącząc światło białe i światło UV w małych dawkach. ![]() Albo przepuszczając białe światło przez butelkę po Mountain Dew z odrobinką lasera. ![]() Albo w ogóle używając światła niebieskiego wspomaganego od dołu przez białe. ![]() Dobra, starczy tego na jeden post, więcej zdjęć w następnych wpisach. RE: Wallasa zdjęcia mniej zwyczajne - dzej - 14-11-2012 Świetne! Uwielbiam takie eksperymenty. Widać niezły potencjał w połączeniu długa ekspozycja + laser. Czekam na następne zdjęcia ![]() RE: Wallasa zdjęcia mniej zwyczajne - Chmurowaty - 14-11-2012 Zabawne, ale zdjęcia mi się podobają. Fajnie że eksperymentujesz, jak widać opłacało się ![]() RE: Wallasa zdjęcia mniej zwyczajne - Berorn - 14-11-2012 Popieram kolegów, bardzo fajne zdjęcia ![]() RE: Wallasa zdjęcia mniej zwyczajne - Theriuss - 14-11-2012 Zacznijmy od tego, że ty nie masz kolegów... Bardzo fajne zdjęcia, liczę na więcej ![]() RE: Wallasa zdjęcia mniej zwyczajne - Dorczenzo - 15-11-2012 Świetne fotki Wallas! Podoba mi się gra świateł i wykorzystanie ich do tych nieziemskich efektów. Sam lubię od czasu do czasu pobawić się czasem otwarcia migawki. Pozwolisz, że sprawdzę u siebie Twój patent z laserem? ![]() RE: Wallasa zdjęcia mniej zwyczajne - Wallas - 15-11-2012 (15-11-2012, 02:18)Dorczenzo napisał(a): Świetne fotki Wallas! A ja Ci nie bronie, nie mam na to patentu ![]() Swoją drogą, chcieliście więcej to macie ![]() Kolejny eksperyment: bierzemy proste zdjęcie w ciemni z białym światłem z latarki LED. ![]() Potem ten sam kadr omiatamy laserem wskaźnikowym. ![]() Na koniec w programie graficznym nakładamy drugie na pierwsze i stosujemy prostu filtr widzialności (w moim to Multiply, Paint Shop Pro 7) i uzyskujemy takie coś ![]() ![]() Mi tam efekt końcowy się podoba, ale już czuję potrzebę testowania dalszego laserka przy tej lustrzanej powierzchni. I jeszcze takie coś. ![]() ![]() Kolejne zdjęcia jak je wygrzebię z dysku. RE: Wallasa zdjęcia mniej zwyczajne - Wielkimati - 15-11-2012 3 Zdjęcie: Przypomniał mi się Diabolo :f. Świetnie Ci to wychodzi, czekam na więcej. RE: Wallasa zdjęcia mniej zwyczajne - Wallas - 10-08-2014 Dobra, odkopuję temat, zrobiło się nowych kilka zdjęć, może warto je pokazać i w ogóle. To popełniłem przy okazji przedostatniej recenzji i jest inaczej oświetloną wersją miniaturki tej recki. ![]() A to zrobiłem bo po prostu uwielbiam sobie pozować tę figurkę, a zabawy oświetleniem tylko zwiększają moją radochę ![]() ![]() Nowe pokażę jak zrobię znowu coś w miarę sensownego. Swoją drogą, nie wiem, gdzie ten temat bardziej pasuje, tu czy w Naszej Twórczości. Niech modzi ocenią. RE: Wallasa zdjęcia mniej zwyczajne - LukegaX - 11-08-2014 świetnie i profesjonalnie wychodzą ci te zdjęcia - dobra robota swoją drogą - dodatkowo interesujące materiały robisz ![]() |