![]() |
Fajnie Klimatyczne Gry RPG - Wersja do druku +- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu) +-- Dział: Newschool... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: PC (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=10) +--- Wątek: Fajnie Klimatyczne Gry RPG (/showthread.php?tid=3322) |
Fajnie Klimatyczne Gry RPG - Animatum - 31-01-2013 Witam poszukuję ostatnio jakiejś fajnej gry RPG typu Gothic czy Elder Scrolls. Nie proponujcie mi tych gier . Nie musicie sie ograniczac z wymogami bo kompa nie mam z dolnej polki. Sprzed na wszelki wypadek CPU: Amd FX-4100 4,2GHz GPU: MSI Radeon 7870 Twin Frozr O/C 2GB/DDR 5 Ram: CorsAir 8GB 1600MHz to powinno wystarczyc. Z Gory dziekuje za propozycje i pozdrawiam Arek RE: Fajnie Klimatyczne Gry RPG - Gladious - 31-01-2013 Polecam Risen, Wiedźmin obydwie części, Kingdoms of Amalur Reckoning, Hard To Be a God. RE: Fajnie Klimatyczne Gry RPG - Anahor - 31-01-2013 Tak jak kolega wyżej polecam ci obydwie części Risena, jeśli lubisz Star Wars to na pewno spodobają ci sie KotoRy. Od siebie mogę jeszcze polecić Drakensang: The Dark Eye. ![]() RE: Fajnie Klimatyczne Gry RPG - QJcina - 31-01-2013 Dla hardkora Fallout 2, a dla współczesnego gracza wszystko późniejsze. Wspomniany wcześniej Drakensang też jest spoko. RE: Fajnie Klimatyczne Gry RPG - hipno94 - 31-01-2013 Jeśli jesteś fanem Gothic'a to zdecydowanie poleciłbym Ci Risen'a, tak poza tym to fallouta i w sumie Wiedźmin też jest dobry RE: Fajnie Klimatyczne Gry RPG - Animatum - 31-01-2013 Ja jakos nie umie grac w wiedzmina , dzisaj albo jutro kupie king of amalur , dziekuje chlopaki RE: Fajnie Klimatyczne Gry RPG - kajtman1 - 31-01-2013 Risen lub Risen 2 bardzo dobre RE: Fajnie Klimatyczne Gry RPG - Nimd - 31-01-2013 Ja polecam Diablo III RE: Fajnie Klimatyczne Gry RPG - ichi23pl - 31-01-2013 Kingdoms of Amalur Reckoning jest bardzo fajną gra. Gorąco polecam. RE: Fajnie Klimatyczne Gry RPG - Sargh1 - 31-01-2013 Fallout 3 New Vegas zawsze spoko RE: Fajnie Klimatyczne Gry RPG - GallAnonim - 31-01-2013 "Risten" 1 oraz 2,obie gry,moim skromnym zdaniem stoją na bardzo wysokim poziomie,więc polecam. Do tego "Wiedźmin" również obie części. RE: Fajnie Klimatyczne Gry RPG - bleub - 31-01-2013 Wiedźmin 2 powinien Ci się spodobać, wyciśnie z Twojego PC wszystkie soki oferując przy tym niegłupią historię, świetny lore świata i mnóstwo innych RPGowych aspektów. Zdecydowanie godny uwagi tytuł, jeżeli jeszcze się z nim nie zapoznałeś. Oprócz tego - pierwszy Dragon Age (dwójka to crapiszcze), Fallouty 3 i New Vegas. Jestem dosyć sceptycznie nastawiony do Kingdom of Amalur i Risenów i te poleciłbym raczej w drugiej kolejności. RE: Fajnie Klimatyczne Gry RPG - wyimaginowanypomidor - 31-01-2013 Jeśli lubisz starsze gry, to polecam Might and Magic VII i VIII. Z nowszych gier, Dragons Age I i II, oraz Arcanie. Wielu osób tej gry nie lubi, bo "to nie Gothic", nie wiem czy w nią grałeś. W zeszłym roku, wyszło też Baldur's Gate: Enhanced Edition. Mógłbyś się nim zainteresować. ![]() RE: Fajnie Klimatyczne Gry RPG - melostcookie - 31-01-2013 Osobiście polecam grę Dark Souls w wersji na Pc , która zawiera wbudowany DLC. RE: Fajnie Klimatyczne Gry RPG - kal3jdoskop - 31-01-2013 Z klasyków-z przytupem i obunóż polecam Planescape: Torment, rewelacyjny tytuł. Poza tym Arcanum-niesamowicie rozbudowane, nieliniowe, i nawet zakończenie mamy tu niejedno ![]() RE: Fajnie Klimatyczne Gry RPG - khizbu - 17-02-2013 Jade Empire, Fable, RE: Fajnie Klimatyczne Gry RPG - traffix - 21-02-2013 Nawet jeśli nie lubisz klimatów sci-fi, to zdecydowanie polecam ci obie części Star Wars: Knights of the Old Republic. Świetna i różnorodna fabuła, dobrze nakreślone postaci i wylewający się z ekranu klimat! Gameplay bardzo przyjemny, bez niepotrzebnego przedłużania, mechanika wygodna (w drugiej części znacznie poprawiona) i w miarę intuicyjna. RE: Fajnie Klimatyczne Gry RPG - DeathWish1547 - 21-02-2013 polecam bardzo Neverwinter Nights jak dla mnie ma fajny klimat i bardzo przyjemnie się w to gra RE: Fajnie Klimatyczne Gry RPG - Eu_ - 26-02-2013 Meh, Diablo 3 rpgiem? No ok, ale bardziej to hack'n'slash. Ze starszych tytułów na pewno Baldurs Gate oraz Icewind Dale. To drugie obowiązkowo, nawet lepsze od Baldura. Z nowszych... hmm.. Może seria Mass Effect? RE: Fajnie Klimatyczne Gry RPG - YaReX - 27-02-2013 Polecam (oprócz powyższych wymienionych, przez innych): - seria SpellForce -> Fantasy. RPG połączony ze strategią - seria Dungeon Siege -> zwłaszcza pierwsza część (III część lepiej przemilczeć ![]() - Arcanum: Przypowieść o Maszynach i Magyi - seria SACRED -> zwłaszcza pierwsza część z dodatkiem - Władca Pierścieni. Trzecia Era [PS2-PAL-PL] -> na twoim sprzęcie powinien odpalić ![]() - Gods: Kraina Nieskończoności -> mimo, że koszmarna, to cholernie wciągała ![]() RE: Fajnie Klimatyczne Gry RPG - Pawlox24 - 27-02-2013 divinity 2 - bardzo dobry rpg jedyna jego wada to to ze 75% gry dzieje sie w podziemiach / jaskiniach/piwnicach /lochach / grobowcach RE: Fajnie Klimatyczne Gry RPG - Szczypek223 - 28-02-2013 Gothic to według mnie najbardziej klimatyczny RPG (cRPG) RE: Fajnie Klimatyczne Gry RPG - MrKuciak123 - 01-03-2013 Według mnie warto zagrać w Gothic'a ,ponieważ gra ma klimat ,a jak nie to polecam oblivion'a i Morowind'a ![]() Widzę, że masz problemy z użyciem apostrofów, więc pozwól, że pomogę i zaoferuje ci lekturę tego niesamowitego bloga należącego do pewnej pani filolog: http://filolozka.brood.pl/kiedy-apostrof/ ~SmellySocks |