![]() |
Poszukuje specyficznego programu. - Wersja do druku +- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu) +-- Dział: Newschool... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: PC (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=10) +--- Wątek: Poszukuje specyficznego programu. (/showthread.php?tid=3662) |
Poszukuje specyficznego programu. - Dymek - 19-02-2013 Poszukuje programu który by przechwytywał dźwięk z mikrofonu wpiętego do gniazda mini-jack na zintegrowanej karcie dźwiękowej i puszczał go w czasie rzeczywistym na słuchawkach USB z wbudowaną kartą dźwiękową (osobne sterowniki). Zaznaczę, że przez samego Windows XP nie da się tego zrobić. Możliwe, że to przez brak moich umiejętności więc jeżeli ktoś ma jakąś poradę odnośnie tego tematu to prosił bym o pomoc. [b]Jeżeli kogoś interesuje czemu tak kombinuje ![]() Chodzi o używanie moich słuchawek USB przy konsoli Xbox 360. Po przez mini-jack komputer ładnie przechwytuje dźwięk z konsoli. Problem polega na tym, że mikrofon i słuchawki korzystają z osobnych sterowników. RE: Poszukuje specyficznego programu. - Jedrek - 19-02-2013 Spróbuj włączyć nasłuch w ustawieniach mikrofonu. Start > Panel Sterowania > Dźwięk > Nagrywanie > dwuklik na wybrany mikrofon > Nasłuchiwanie (zakładka) > Nasłuchuj tego urządzenia Ustawiasz, żeby odtwarzał przez słuchawki na USB. Profit! ![]() RE: Poszukuje specyficznego programu. - szymon1051 - 19-02-2013 Nie możesz wejść w panel sterowania wybrać mikrofon i dać na niego właściwości i wybrać opcję odsłuchuj czy coś takiego i wybrać dane słuchawki ? RE: Poszukuje specyficznego programu. - Dymek - 19-02-2013 (19-02-2013, 02:54)Jedrek napisał(a): Spróbuj włączyć nasłuch w ustawieniach mikrofonu. Gdyby to było takie proste to bym tutaj nie pisał. Jak już wcześniej zaznaczyłem problemem jest tutaj osobny zestaw sterowników. Ustawiałem już sobie nasłuch mikrofonu i jeżeli w obrębie tych samych sterowników próbowałem odtwarzać, czyli wejście mini-jack mikrofon i odtwarzałem na głośnikach wpiętych do tej samej karty dźwiękowej to nie było problemu. Lecz kiedy tylko zmieniłem domyślne urządzenie odtwarzające w ustawieniach wtedy przestaje nasłuchiwać tego mikrofonu. Jeżeli w sterownikach od słuchawek bym ustawił nasłuchiwanie mikrofonu to zacznie nasłuchiwać mikrofonu który jest zintegrowany z słuchawkami. RE: Poszukuje specyficznego programu. - Jedrek - 19-02-2013 W takim razie spróbuj zaktualizować/wgrać inne sterowniki. Mam słuchawki z mikrofonem na USB i bez problemu działają w podanej przez ciebie konfiguracji (mikrofon ze zintegrowanej karty -> słuchawki USB) oraz w drugą stronę (mikrofon ze słuchawek USB -> głośniki) nawet jednocześnie. Do słuchawek oczywiście instalują się osobne sterowniki, jak w twoim przypadku. Co to konkretnie za sprzęt? RE: Poszukuje specyficznego programu. - Dymek - 19-02-2013 Karta dźwiękowa zintegrowana z płytą główną ASUS M2V-MX oraz Słuchawki 5.1 EASY TOUCH Dendroid ET-9205. Z twojego opisu widziałem, że masz Windows 7 a tam zarządzanie dźwiękami jest bardziej rozbudowane. RE: Poszukuje specyficznego programu. - Dymek - 23-02-2013 Program znalazłem lecz jakość dźwięku mnie nie zadawala niestety. Temat uznaje za wyczerpane. Jeżeli kogoś interesuje to program nazywa się Virtual Audio Cable. |