![]() |
Gdzie kupujecie gry na 3DSa - Wersja do druku +- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu) +-- Dział: Newschool... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Nintendo (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=9) +---- Dział: 3DS (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=17) +---- Wątek: Gdzie kupujecie gry na 3DSa (/showthread.php?tid=3678) |
Gdzie kupujecie gry na 3DSa - speedy901990 - 20-02-2013 Cześć, od pewnego czasu zamierzam poszerzyć swoją kolekcję gier na 3DSa. Jak wiadomo w Polsce gry na konsole są dość drogie więc szukam alternatywnych źródeł. Ostatnio moją uwagę przykuł Amazon.com. Ceny są tam bardzo interesujące. Nie wiem jednak czy gry tam sprzedawane są w wersji USA czy EUR. Jest oczywiście brytyjska wersja Amazon.co.uk gdzie mam pewność wersji EUR, natomiast ceny odstraszają i to znacznie. Czy ktoś może orientuje się czy gry 3DS kupione na Amazon.com da się uruchomić na konsoli z EUR ? Jeśli znacie jakieś sklepy w których kupujecie gry w dobrych cenach to napiszcie o tym w tym wątku. Mogą to być sklepy internetowe, stacjonarne, zarówno polskie jak i zagraniczne. Myślę, że wielu z nas takie informacje mogą pomóc ![]() P.S. Bardzo proszę nie mówcie o Allegro gdzie sprzedawane są same kardridże importowane z Niemiec, Francji itp... RE: Gdzie kupujecie gry na 3DS'a - Dark Archon - 20-02-2013 1. Pisze się "3DSa". Odpowiednio zmodyfikowałem twojego posta. ![]() 2. Jeśli chcesz korzystać z Amazona, kupuj na www.amazon.co.uk - czyli europejskim odpowiedniku. Nie, gry z USA i Azji nie zadziałają na europejskiej konsoli, bo ta ma blokadę regionalną. Jeśli odstraszają cię faktycznie ceny na Amazonie, to niestety, obawiam się, że wybrałeś sobie złe hobby. Dużo taniej i z darmową wysyłką do Polski raczej nie znajdziesz. 3. Żeby uprzedzić pytanie, na zakupy wewnątrz Europejskiej Strefy Ekonomicznej nie ma żadnego cła. RE: Gdzie kupujecie gry na 3DSa - dzej - 26-02-2013 Zavvi lub shopto RE: Gdzie kupujecie gry na 3DSa - supaplex - 26-02-2013 Zavvi omijaj jak najdalej, kłamią i nie wysyłają w terminie. Czasami warto dopłacić 1-2 funty i wziąć z amazon.co.uk. RE: Gdzie kupujecie gry na 3DSa - Aramega - 26-02-2013 Ja ci polecam sklep internetowy redcoon i robson, ten drugi ma też oddziały blisko Warszawy. RE: Gdzie kupujecie gry na 3DSa - PokemonMakeFun - 09-03-2013 Allegro czasami ![]() RE: Gdzie kupujecie gry na 3DSa - shiki - 21-03-2013 Allegro, ale tam głównie od dużych sklepów z elektroniką, które istnieją, robson jest świetny to fakt ![]() RE: Gdzie kupujecie gry na 3DSa - Dolar540 - 27-03-2013 Jeżeli chodzi o gry na DS-a to eBay, a jak gry na 3DS-a to Saturn lub Mediamarkt RE: Gdzie kupujecie gry na 3DSa - adasiulko - 27-03-2013 Ja dopiero zaczynam, ale wydaje mi się ze wstępnych obserwacji, że oprócz allegro, sieciówek ale tylko wtedy jak mają atrakcyjne promo, warto zerknąć na brytyjski amazon i zavvi, które oferują darmową wysyłkę nad Wisłę. RE: Gdzie kupujecie gry na 3DSa - MacLike - 06-04-2013 Na allegro , używki tez dobre bo "kardridże": się przecież nie rysują jak płyty do innych konsol ![]() ![]() RE: Gdzie kupujecie gry na 3DSa - ukinin321 - 04-05-2013 Jedyna strona polska sprzedająca gry na ds'a i 3ds'a którą uznaję to http://www.progamingshop.pl/ Polecam. RE: Gdzie kupujecie gry na 3DSa - Kuba Słoniec - 05-05-2013 Dziwne wszędzie 3d land za 150 zł na allegro można nowe w pudełku za 120 wyciągnąć zelde również ale na allegro jest ryzyko. RE: Gdzie kupujecie gry na 3DSa - adasiulko - 05-05-2013 (05-05-2013, 00:01)Kuba Słoniec napisał(a): Dziwne wszędzie 3d land za 150 zł Kupiłem na allegro 3D Land, wersja GER. Kupiłem też New Super Mario Bros 2 wersję skandynawską. Obie w folii w atrakcyjnych cenach. A Zeldę nową w folii w dobrej cenie gość mi przysłał dopiero po założeniu sporu i napisaniu że zamierzam sprawę zgłosić na Policję, trwało to w sumie ok 20 dni. Dlatego gry na allegro staram się teraz kupować tylko od dobrych sprzedawców, z dużą ilością komentarzy, a nie od osób, które mają do 200. Poza tym preordery warto kupować na brytyjskim amazonie. Ja w maju zamierzam u nich kupić Donkey Konga. RE: Gdzie kupujecie gry na 3DSa - Rewol - 07-05-2013 Jeśli chodzi o sklepy to gier na 3DSa szukać trzeba w mniejszych sklepach konsolowych. W Warszawie jest stargame, electronic dreams, madgames, i jeden sklep w Złotych Tarasach, ale nie pamiętam nazwy. Można kupić nowe gry i przecenione egzemplarze po 70 - 120 zł. Jeśli chodzi o sklepy internetowe to ja kojarzę jedynie ultimę i muve. Zostaje jeszcze allegro. RE: Gdzie kupujecie gry na 3DSa - inquis1t0r - 07-05-2013 A jak wygląda w tej chwili sytuacja z pirackimi grami na 3DS'a ? Bo wszystkie dotychczasowe konsolki big N borykały się w problemem zalewania rynku przez pirackie carty. RE: Gdzie kupujecie gry na 3DSa - SmellySocks - 07-05-2013 Ano. Ale na szczęście zabezpieczenia 3DSa jeszcze nie padły, więc mozesz co najwyżej natrafić w internetach na kradzione karty, ale piratów ni ma. :3ds: RE: Gdzie kupujecie gry na 3DSa - Dogozaur - 20-07-2013 allegro. RE: Gdzie kupujecie gry na 3DSa - muo - 01-09-2013 Jedyny słuszny wybór, mieszkając w Polsce, to brytyjski Amazon - wysyłka za darmo, a przy okazji względnie szybko realizowana. Kupiłem już trochę gier i nigdy się nie rozczarowałem. RE: Gdzie kupujecie gry na 3DSa - fafikozoom - 23-11-2013 Eshop jest zaskakująco sprawny, ale jak już mnie stać na coś droższego to pewnie serwisy ogłoszeniowe albo allegro, bo nówka za droga ![]() RE: Gdzie kupujecie gry na 3DSa - taido - 05-01-2015 Wiem że to stary temat, ale chyba nikt nie będzie zły ![]() Ja osobiście kupuje gry na GAME.CO.UK Co prawda raz zdarzyło mi się kupić grę na Amazonie (i to tym niemieckim (czyli translator Google był używany ciągle ;-; )) Ale to zupełnie inna historia |