![]() |
Pokédziałek #1 - Wersja do druku +- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu) +-- Dział: arhn.eu (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Z Głównej... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=80) +--- Wątek: Pokédziałek #1 (/showthread.php?tid=3924) |
Pokédziałek #1 - Dark Archon - 19-03-2013 ![]() Spotykamy się na pierwszym Pokédziałku i powolutku przechodzimy Pokémon FireRed. By przeczytać cały artykuł, kliknij tutaj: Pokédziałek #1 RE: Pokédziałek #1 - Riass - 19-03-2013 Pokedziałek spoko. Szkoda tylko że pod koniec mi się komp wysypał ![]() Pokédziałek #1 - Sasha09 - 19-03-2013 Świetny pomysł z tymi pokedziałkami szkoda tylko żę tak póżno bo trzeba następnego dnia wstać do szkoły ![]() RE: Pokédziałek #1 - guy_fawkes - 19-03-2013 Koniec streama o północy to nie taka tragedia, ale to akurat moja sytuacja i rozumiem, że dla kogoś może to być nieco za późno. Gdyby Pokedziałki startowały o 21, byłoby idealnie. Wczorajszy oglądałem i muszę przyznać, że wyszedł znakomicie. Oczywiście nie był to zupełny debiut, ale jeśli tak mają wyglądać kolejne, to te 2h zawsze znajdę. ![]() RE: Pokédziałek #1 - Cealeus - 19-03-2013 Ja ogladałem nagranie i wyszło fajnie , aż zaczynam sie odnowić mojej starej miłosci do pokemonów ^^ RE: Pokédziałek #1 - shadyturtle - 19-03-2013 Nie mogę się doczekać następnego poniedziałku. Bardzo dziwne uczucie ![]() Pokédziałek #1 - akwes - 20-03-2013 Witam Was. Chłopaki, mówicie, że zawsze wybieracie ogniste. Wiele razy grałem w Silver na GBC (potem już na emulatorze) i mogę powiedzieć jedno. Ognistymi gra się najłatwiej! O ile w Blue/Fire Poke ewoluują w miarę normalnie (16 lvl), o tyle w Gold/Silver/Cristal już są dysproporcje. Cyndaquil(14), Chikorita(16), Totodile(18). Z drugim stadium ewolucji jest już różnie, jednak w późniejszym etapie gry nie robi to dużej różnicy, tak jak na początku. Pierwszego trenera można rozwalić na 14 lvl po ewolucji Cyndaquila, zrobić to samo z Totodilem na 15-16 lvl będzie ciężko ![]() Zresztą wystarczy też porównać kiedy poke dostają mocniejsze ataki. Generacja I (Fire etc.) Charmander Start: Scratch(40 pwr.), 9 lvl: Ember(40 pwr.) Bulbasaur Start: Tackle(35 pwr.), 13 lvl!: Vine Whip(35 pwr.!), Squirtle Start: Tackle(35 pwr.), 8 lvl: Bubble(20, pwr. wtf?), 15 lvl!: Water Gun(40 pwr.) Generacja III (FireRed etc.) Charmander Start: Scratch(40 pwr.), 7 lvl!: Ember(40 pwr.) Bulbasaur Start: Tackle(35 pwr.), 10 lvl!: Vine Whip(35 pwr.!), Squirtle Start: Tackle(35 pwr.), 7 lvl: Bubble(20, pwr. wtf?), 13 lvl!: Water Gun(40 pwr.) Generacja II (Silver etc.) Cyndaquil Start: Tackle(35 pwr.), 12 lvl: Ember (40 pwr.) Chikorita Start: Tackle(35 pwr.), 8 lvl: Razor Leaf(55 pwr.) Totodile Start: Scratch(40 pwr.), 7 lvl: Rage(20 pwr.), 13 lvl: Water Gun(40 pwr.) Może w II generacji Chikorita wygląda na koksa, ale przechodzenie nią Bellsprout Tower to po prostu męka. Tak samo przechodzenie drugiego Gymu, którego przechodzimy na jeden raz Quilavą ![]() Wniosek: Panowie idą na łatwiznę! Pokédziałek #1 - Pixelman_007 - 24-03-2013 Ratujecie poniedziałek ![]() |