![]() |
Linia Game Boy - Wersja do druku +- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu) +-- Dział: arhn.eu (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Z Głównej... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=80) +--- Wątek: Linia Game Boy (/showthread.php?tid=3964) Strony:
1
2
|
Linia Game Boy - Dark Archon - 24-03-2013 ![]() W dzisiejszym Time Warp po raz kolejny zagniemy czasoprzestrzeń, by poznać historię kultowego Game Boya. Od czasów growej prehistorii, aż po historię najnowszą prześledzimy wydarzenia, które skulminowały powstaniem tej kultowej linii konsol przenośnych firmy Nintendo. By przeczytać cały artykuł, kliknij tutaj: Linia Game Boy Linia Game Boy - Teii - 24-03-2013 Cudownie ![]() RE: Linia Game Boy - bprog - 24-03-2013 Game Boy... w pigułce! RE: Linia Game Boy - FrasicaPL - 24-03-2013 ![]() ![]() RE: Linia Game Boy - Link - 24-03-2013 Świetny materiał, pochłonąłem od poczatku do końca, miło wspominając tamte czasy ![]() ![]() Osobiście posiadałem GB pocket, Game Boy Advance, Game Boy Advance SP, ale grałem też na GB Classic, Color i DS Lite, posiadałem też przejściówkę na SNES'a, do ogrania został mi tylko ![]() RE: Linia Game Boy - P@jac - 24-03-2013 Świetny materiał, jak zawsze ![]() ![]() RE: Linia Game Boy - mingan - 24-03-2013 Muszę przyznać, że to naprawdę dobry materiał. Brakuje mi tylko, choćby małej wzmianki, na temat ulepszonej wersji gba sp 101, ale to nie jest aż tak ważne. No i jeśli już wspominamy o atari lynx to groźniejszym przeciwnikiem, dla konsolki nintendo, mógł być game gear ale to kompletnie inna historia. Od wielu lat jestem wielkim fanem gb, wychowywałem się na nim i jak dziś pamiętam moment kupowania gb DMG 01 wraz z grą pokemon red. W tej chwili posiadam wiele egzemplarzy każdej z konsolek nintendo (oprócz light) i całkiem sporo gier na nie. Moją ulubioną konsolką jest zwykły gbc (ze względu na to, że to przy nim spędziłem najwięcej czasu) oraz gba sp 101 (wielka biblioteka gier+ kompatybilność wsteczna to wszystko czego mi do szczęścia potrzeba). Linia Game Boy - Jokso - 24-03-2013 Świetny materiał jak zawsze. Linia Game Boy - ks_siara - 24-03-2013 dużo tego było,ale kamera to był ciekawy pomysł Linia Game Boy - Slayer777 - 24-03-2013 akurat odbudowuję swoją kolekcję Game Boy i akurat zmontowany taki film. NICE. ![]() Linia Game Boy - vaginus - 24-03-2013 Zabrakło wspomnienia o Nintendo Mini Classics, oraz informacji o Super Game Boy 2, nie wspomniałeś też o dedykowanym padzie do Super Game Boy. Zabrakło mi również informacji iż po włączeniu Space Invaders na Super Gameboy można uruchomić 16 bitową wersje gry dla SNESa. Nie było też słowa o tym że na GBA wydano jedyną grę w języku polskim - Hugo-The Evil Mirror. Nie podobało mi się, z dobrego tematu wyszło serwowanie suchych faktów, bez ciekawej narracji. Linia Game Boy - yairobe - 24-03-2013 Pamiętam reklamę NDS: Gdzie mottem było: "touching is good" a reklama była z dziewczynami. Arhn. Zapomniałeś wspomnieć o Sega Gamegear w kontekście Gameboya. Fajne reklamy Gamegeara (anty gameboy): https://www.youtube.com/watch?v=cieXjddmpUY https://www.youtube.com/watch?v=eP04XzC-GkA Linia Game Boy - Dante - 24-03-2013 Super materiał,Game Boy advance to pierwsza konsolka którą miałem zagrywałem się dniami i nocami ![]() Linia Game Boy - Roszix123 - 24-03-2013 Na allegro widziałem game boya za 5zł z przesyłką. A tak w ogóle to zarombisty materiał. ![]() Linia Game Boy - Nintendo_maniac.Kacper - 24-03-2013 Archon, nie chciałbym cię poprawiać, ale w Japonii wyszedł Super GameBoy 2, którt też był do SNESa, miał wbudowany port "ext." i obsługiwał gry z GameBoy Color. Jeszcze jedno, mianowicie powstało akcesorium do N64, które potrafiło lączyć gry z GameBoy Color do tych z N64. Nie wiem czy da się przez nie grać w same gry z GBC, ale to tylko taki szczególik. Chodziło mi o Transfer Pack, taki, który wpina się do pada w N64. Ale materiał jak zwykle super ![]() RE: Linia Game Boy - guy_fawkes - 24-03-2013 Znakomity, wykonany z ogromną rzetelnością materiał. Z pewnością dość długo powstawał. Aż miło oglądać coś takiego. ![]() Sam nigdy nie miałem GB w jakiejkolwiek wersji, czego żałuję, bo uciekła mi naprawdę spora część historii. Mam nadzieję jednak, że kiedyś uda mi się to nadrobić. Dzięki temu materiałowi wiem już, że najkorzystniej szukać wersji Advance SP. Może nie wygląda najpiękniej, ale moim zdaniem to dobra inwestycja ze względu na wielkość, funkcjonalność i kompatybilność. RE: Linia Game Boy - Dark Archon - 24-03-2013 (24-03-2013, 20:41)Nintendo_maniac.Kacper napisał(a): Archon, nie chciałbym cię poprawiać, ale w Japonii wyszedł Super GameBoy 2, którt też był do SNESa, miał wbudowany port "ext." i obsługiwał gry z GameBoy Color. Jeszcze jedno, mianowicie powstało akcesorium do N64, które potrafiło lączyć gry z GameBoy Color do tych z N64. Nie wiem czy da się przez nie grać w same gry z GBC, ale to tylko taki szczególik. Chodziło mi o Transfer Pack, taki, który wpina się do pada w N64. Ale materiał jak zwykle super Twoje informacje dotyczące Super Game Boy 2 są błędne. Urządzenie nigdy nie obsługiwało gier na GameBoy Color. Nigdy nie twierdziłem, że zamierzam pokazać wszystkie akcesoria wideo do Game Boya, tylko te, "które umożliwiły nagrywanie materiałów na arhn.eu". Linia Game Boy - Nintendo_maniac.Kacper - 24-03-2013 To dzięki za poprawkę Archon i na pszyszłość będę uważniej oglądać twoje wideo. RE: Linia Game Boy - wujo444 - 24-03-2013 Nie zrozum mnie źle Archon, ale myślę, że mógłbyś o Gameboy'ach gadać dwa, trzy razy dłużej i miałbyś co przekazać. A tak mam wrażenie pewnej... pobieżności. Mao! Linia Game Boy - shiki - 24-03-2013 Aż się łezka w oku kręci, chyba w przerwie świątecznej dokopię się do mojego gbc ![]() RE: Linia Game Boy - Grodek - 24-03-2013 Yay, nigdy w swoim życiu nie wiedziałem, że pierwszy Gameboy miał tyle różnych wersji oraz, że oprócz drukarki istnieją jakiekolwiek inne gadżety na tę kieszonsolkę. Sam spędziłem wiele godzin przy swoim GBA SP. Niestety nie miałem Pokemonów na nią (awwww :<) ale zagrywałem się w inne tytuły takie jak Crash Bandicoot, Simsy czy Sonic Advance. Jest to jedna z najlepszych konsol przenośnych ever. Linia Game Boy - RadieV - 25-03-2013 ![]() ![]() ![]() Linia Game Boy - Slayer777 - 25-03-2013 Moim zdaniem to bardzo elegancko przestawione. Najważniejsze informacje przekazane. O GB skoro wyszedł w '79 można nakręcić film pełnometrażowy, a tu chyba chodziło o przybliżenie użytkownikom zarysu historycznego, dodatkowo dodając smaczka, mówiąc o gadżetach o których większość nie wiedziała. Tak w nawiasie mówiąc, to ceny GB chyba teraz ostro pójdą w górę ![]() RE: Linia Game Boy - Dark Archon - 25-03-2013 (24-03-2013, 21:37)wujo444 napisał(a): Nie zrozum mnie źle Archon, ale myślę, że mógłbyś o Gameboy'ach gadać dwa, trzy razy dłużej i miałbyś co przekazać. A tak mam wrażenie pewnej... pobieżności. Mao! A o czym ja będę w przyszłości kręcił filmy, jeśli wszystko powiem na raz? RE: Linia Game Boy - Rufus - 25-03-2013 No i stało się, po zobaczeniu tego materiału musiałem odpalić cokolwiek (padło na Castlevanie), na moim Advance, a to dobrze świadczy o tym, jakże często zapominanym czynniku, (w moim prywatnym słowniku brzmiącego: "Robienie smaka") który powinien nie tylko pokazywać historię urządzenia, ale też powodować chęć nadrobienia tej historii osobiście, co moim zdaniem autorowi udało się w stu procentach. |