Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
Problem z serwerem team speak arhn.pl - Wersja do druku

+- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu)
+-- Dział: arhn.eu (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Księga Życzeń i Zażaleń (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Wątek: Problem z serwerem team speak arhn.pl (/showthread.php?tid=3977)

Problem z serwerem team speak arhn.pl - Jerry - 25-03-2013

Hej. Mam problem z serwerem team speak. Otóż dzisiaj wyskoczyła mi informacja, że zostałem permanentie zbanowany. Zasadniczo wątpię by było to spowodowane moim zachowaniem i podejrzewam, że to wina tego, że akurat dzisiaj próbowałem się podłączyć do serwera z innego internetu niż zwykle. Rozmawiałem już z qzakiem i powiedział mi, że ani moje uid, ani aktualne ip nie są zbanowane. Aktualnie używam internetu neostrady, więc może w tym problem?

W każdym razie, jeśli jednak dostałem bana z decyzji jakiejś osoby, to byłbym wdzięczny za informację, za co ten ban. Jeśli przez przypadek, to prosiłbym o pomoc w rozwiązaniu tego problemu.
Z góry dzięki za poświęcony czas.

RE: Problem z serwerem team speak arhn.pl - Dark Archon - 25-03-2013

Hej, Jerry. Zajrzałem do logów TeamSpeaka - nie potrafię znaleźć żadnej wzmianki o banie. Twoje ip nie figuruje na żadnej z list, nikt też nie zgłaszał mi żadnych banów.

Sprawdź, czy na twoim standardowym IP również występuje ten problem i czy masz najnowszą wersję aplikacji TS. Jeśli problem będzie się powtarzał, wklej tu proszę pełną treść komunikatu o błędzie.

RE: Problem z serwerem team speak arhn.pl - Jerry - 25-03-2013

Problem w tym, że jestem teraz na drugim końcu Polski i nie mam możliwości sprawdzić, czy tam będzie działać.

Log wiadomości jakie otrzymuje przy próbie połączenia na serwer:

<18:19:07> Trying to resolve hostname arhn.pl
<18:19:08> Trying to connect to server on arhn.pl
<18:19:08> You are banned permanently.

Mam najnowszą wersję klienta. I to zasadniczo tyle co mi się wyświetla.

RE: Problem z serwerem team speak arhn.pl - Sate - 26-03-2013

Jerry usuń TS. Wyczyść wszystkie pliki związane z TS. Poszukaj w folderze "%appdata%"* folderu "TS3Client" i go też usuń. RR kompa i zainstaluj TS najlepiej z tego linku. KLIK Zainstaluj i od nowa. Jak to zrobisz powinno zadziałać. Jeśli nie to sam nie wiem. Spróbuj inny nick może. Czasami wynika to z błędów TS.

"%appdata%"* - KLIK - Masz tu linka na YT jak ten folder wyszukać. Oczywiście jak byś nie wiedział gdzie ten folder jest :P

Jeśli nie zadziała to wyrzuć PC przez okno PC Has No Game

Pozdrawiam

RE: Problem z serwerem team speak arhn.pl - Jerry - 26-03-2013

@SateStudio, zrobiłem wszystko, jak mówiłeś, ale niestety nie pomaga.

Zmieniales nick?
A jak masz smartfona z androidem lub iso zainstaluj ts na niego i sproboj sie polaczyc. Jesli zadziala to jest cos nie tak z kompem. Jesli nie to bedzie cos od serwera.

RE: Problem z serwerem team speak arhn.pl - Shorty - 26-03-2013

Pisz do twórców aplikacji.

RE: Problem z serwerem team speak arhn.pl - yamny - 26-03-2013

Rozumiem, że sprawdzałeś, czy podobny problem występuje na innych serwerach?

(26-03-2013, 03:33)SateStudio napisał(a): Jeśli nie zadziała to wyrzuć PC przez okno PC Has No Game
(26-03-2013, 21:11)Jerry napisał(a): @SateStudio, zrobiłem wszystko, jak mówiłeś, ale niestety nie pomaga.

Czyli wyrzuciłeś PC przez okno Co ja pacze?

RE: Problem z serwerem team speak arhn.pl - Sapiejewski - 26-03-2013

Sprawdzal inne serwery,dzialalo mu

Cytat:Zmieniales nick?
Tak

Cytat:A jak masz smartfona z androidem lub iso zainstaluj ts na niego i sproboj sie polaczyc
Nie mam

Cytat:Rozumiem, że sprawdzałeś, czy podobny problem występuje na innych serwerach?
Tak. Nie ma problemu na innych serwerach.

Cytat:Czyli wyrzuciłeś PC przez okno
Tak. też nie pomogło.

A jak wchodzisz na serwer? Przez IP czy arhn?

arhn.pl

Spróbuj tak:
wejdz na ts wpisujac 88.198.63.229:9987 albo 88.198.63.229 bez portu. Ktorys ze sposobow musi zadzialac.

Ciągle to samo. Co ciekawe, nawet wpisując złe hasło do serwera otrzymuję informacje o banie.

To ja juz sam nie wiem. A pamietasz o ktorej to bylo?
I dobrze by bylo jak by aryn mogl dac logi z tej godziny.

RE: Problem z serwerem team speak arhn.pl - Jerry - 27-03-2013

Tak. Próbowałem się dołączyć na nowym internecie pierwszy raz w poniedziałek na kilka minut przed godziną 18, i jedyne wiadomości jakie otrzymywałem od serwera, to te podane wyżej. Próbowałem też się połączyć między innymi o 18:19:07, jak podałem w logu.

Edit: Sprawdziłem przed chwilą czy mogę się podłączyć do serwera z drugiego komputera podłączonego do tego samego internetu. Również nie mogę się podłączyć do serwera.

RE: Problem z serwerem team speak arhn.pl - C7_4K - 01-12-2014

jakie jest teraz ip serwera ts3 bo nie widzę nigdzie na stronie ;/