![]() |
ZTE Blade III vs Xperia U vs wasza propozycja? - Wersja do druku +- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu) +-- Dział: Newschool... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Mobilnie (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=18) +---- Dział: Android (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=19) +---- Wątek: ZTE Blade III vs Xperia U vs wasza propozycja? (/showthread.php?tid=4230) |
ZTE Blade III vs Xperia U vs wasza propozycja? - TheSebonPL - 19-04-2013 Siemka!Mam pytanko,co lepsze ZTE Blade 3 czy xperia U a może coś innego bo ta xperia nie przypadła mi do gustu??? Moje wymagania: -Wi-Fi -Android 4.0 w górę -Procesor 1Ghz w górę -Pamięć ram minimum 512MB -Wyświetlacz o rozmiarze 480 x 800 px lub większym -Wejście na microSD(czego nie ma xperia U) -Aparat minimum 3Mpx Ogólnie chodzi mi o smartfon bardziej pod aplikacje i gry Za odpowiedzi dzięki! RE: ZTE Blade III vs Xperia U vs wasza propozycja? - Dymek - 19-04-2013 Jeżeli jeden z telefonów nie przypadł ci do gusty, to wybór jest chyba prosty? Bierz to co ci się podoba. RE: ZTE Blade III vs Xperia U vs wasza propozycja? - TheSebonPL - 19-04-2013 (19-04-2013, 22:33)Dymek napisał(a): Jeżeli jeden z telefonów nie przypadł ci do gusty, to wybór jest chyba prosty? Bierz to co ci się podoba. No rozumiem bardziej podoba mi się ZTE Blade III ale myślałem że podpowiecie co wybrać może jest coś korzystniejszego...Jak na razie ZTE BLADE 3 wygrywa czekam na dalsze opinie...może ktoś go ma i grał w real boxing albo w minecrafta albo w gta 3 i jakie wrażenia z tych "mocniejszych gier"? RE: ZTE Blade III vs Xperia U vs wasza propozycja? - Matuleczek - 20-04-2013 Może najpierw napisz ile możesz wydać na telefon. RE: ZTE Blade III vs Xperia U vs wasza propozycja? - TheSebonPL - 20-04-2013 (20-04-2013, 12:13)Matuleczek napisał(a): Może najpierw napisz ile możesz wydać na telefon. Sorki myślałem że napisałem 450zł maks! RE: ZTE Blade III vs Xperia U vs wasza propozycja? - Maxiow43 - 22-04-2013 Jeżeli chcesz mocną platformę z androidem to odłóż sobie do 900 zł i kup tableta, np. ja kupiłem sobie taniego SG i5700 do dzwonienia zaś do aplikacji i gier mam Nexusa 7. RE: ZTE Blade III vs Xperia U vs wasza propozycja? - mlyko - 27-04-2013 Osobiście bym troszkę dozbierał i kupił coś lepszego ![]() Jeśli miałbym wybierać między tymi dwoma smartfonami, wziąłbym Sony XPERIA U. Dlaczego ? Lepszy wyświetlacz, minusem jest to że nie ma możliwości rozbudowy kartą pamięci, wbudowane ma 8GB natomiast ZTE ma 4GB wbudowanej, ale można rozszerzyć kartą pamięci. ZTE Blade III vs Sony XPERIA U. Sprzętowo jest bardzo podobnie, więc jak jesteś nie zdecydowany dalej to bierz ten który tobie się bardziej podoba. Na koniec polecam zobaczyć test XPERI U. Niestety nie mam testu ZTE Blade III: RE: ZTE Blade III vs Xperia U vs wasza propozycja? - Dymek - 27-04-2013 Xperia U z androidem 4.0 to jest syf i dno. Strasznie muli, przycina, 3/4 czasu ma zapchaną pamięć. Na starszej wersji działało to znośnie. RE: ZTE Blade III vs Xperia U vs wasza propozycja? - mlyko - 28-04-2013 Podejrzewam, że na ZTE Blade III tak samo będzie działać. Procek ten sam ramy te same. Chyba, że winowajcą jest nakładka od Sony która jest wymagająca i przez to muli. RE: ZTE Blade III vs Xperia U vs wasza propozycja? - Adeq - 03-05-2013 (28-04-2013, 00:00)mlyko napisał(a): Podejrzewam, że na ZTE Blade III tak samo będzie działać. Procek ten sam ramy te same. Chyba, że winowajcą jest nakładka od Sony która jest wymagająca i przez to muli. ale głupoty piszesz... ZTE ma starego snapdragona, do tego archaiczne GPU adreno 200 nie nadaje się to to do gier zdecydowanie w xperii jest novathor dual core z mali400, jednostka budżetowa ale na pewno wydajniejsza od tego w/w minus soniaka to na pewno pamięć wbudowana (nie wiem jak jest podzielona ale pewnie z 300mb systemowej, 4gb jako karta pamięci a reszta na system), nie starczy to na nic jak dla mnie (a ostatnio aplikacje stają się cholernie duże, sam fb zapycha 50mb) w tej kwocie (pewnie jeszcze chcesz nówkę) ciężko znaleźć coś z nastawieniem na gry proponuję dozbierać ze 200zł i kupić xperię P, galaxy s advance albo najlepiej LG L9 z którego będziesz w 100% zadowolony (używki za ok 700zł) nie wiem jakie masz nastawienie jeśli chodzi o zakup telefonu ale wg. mnie dać mało i się zniechęcić to żadna sztuka android na budżetowych fonach działa bardzo różnie, a jeśli chodzi o gry - trzeba zwracać uwagę na procesor i gpu p.s. screame3r, śmiać mi się chce jak czytam twój post ciekaw jestem czy ty byś odczuł, ZTE ma identyczny procek i gpu (nawet RAMu tyle samo) co ten twój hujumujucośtam.... czyli oba na papierze gorsze od chociażby tego soniaka U (tu byś różnicę poczuł, na korzyść xperii) nie wspomnę już o wykonaniu tych telefonów |