Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
Miniaturowe Automaty: iCade, Arcadie - Wersja do druku

+- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu)
+-- Dział: arhn.eu (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Z Głównej... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=80)
+--- Wątek: Miniaturowe Automaty: iCade, Arcadie (/showthread.php?tid=4289)

Miniaturowe Automaty: iCade, Arcadie - Dark Archon - 24-04-2013

[Obrazek: ZLb36Ld0TJM.jpg]
Krótki film wyjaśniający dlaczego zakup miniaturowego automatu do gier może okazać się nienajgorszym rozwiązaniem dla fanów arcadowych klimatów.

By przeczytać cały artykuł, kliknij tutaj: Miniaturowe Automaty: iCade, Arcadie

Miniaturowe Automaty: iCade, Arcadie - Logan123 - 24-04-2013

Jakie znasz gry, ktore wspolpracuja z icade?

RE: Miniaturowe Automaty: iCade, Arcadie - Dark Archon - 24-04-2013

Jedna nazywa się na przykład Google. Polecam zagrać.

Miniaturowe Automaty: iCade, Arcadie - piti6734 - 24-04-2013

Mam wrażenie że Arcadie to również klawiatura tylko komunikuje się poprzez złącze które jest na dnie tej szufladki do której się wkłada telefon.

RE: Miniaturowe Automaty: iCade, Arcadie - Dark Archon - 24-04-2013

(24-04-2013, 17:38)piti6734 napisał(a): Mam wrażenie że Arcadie to również klawiatura tylko komunikuje się poprzez złącze które jest na dnie tej szufladki do której się wkłada telefon.

Gdyby tak było, to nie musiałaby się kalibrować.

Wydaje mi się, że ten automat podczas kalibracji wysyła sygnały do odpowiednich miejsc kontaktu na ekranie, a potem, przez port odczytuje je i w ten sposób ustala który obszar na ekranie będzie odpowiadał za który z przycisków. Dzięki temu do Arcadie można włożyć różne modele telefonów Apple'a i będzie z nimi współpracował niezależnie od miejsca kontaktu ekranu ze stykami.

Miniaturowe Automaty: iCade, Arcadie - DonLama - 24-04-2013

fajna sprawa Smiling
z rasp-em super pomysł.

Miniaturowe Automaty: iCade, Arcadie - royek - 24-04-2013

Na mały automat nadałby by się fajnie falki z Gameboya Colora. Będzie coś w takiego robione w ramach serii ?

Miniaturowe Automaty: iCade, Arcadie - Pixelman_007 - 24-04-2013

Jak zwykle dobry materiał, pomimo tego, że nie mam w planach kupowania rzeczy pokazanych w filmiku, to z chęcią obejrzałem cały Smiling

Miniaturowe Automaty: iCade, Arcadie - xdnorbixd - 24-04-2013

ile jest gier na Arcadie

Miniaturowe Automaty: iCade, Arcadie - Nocturne - 25-04-2013

Kurcze jakby tak chwilę się zastanowić to iCade, raspberry pi, jakiś ekran lcd który dałoby radę połączyć z raspem i mamy miniaturowy automat. Koszt pewnie zamknąłby się w 700 zł jak nie taniej.

Miniaturowe Automaty: iCade, Arcadie - ktosiu100 - 25-04-2013

Hmmmmm.... Chciałbym zrobić coś w stylu jak archon mówi, żeby zrobić mini-automat z mojego starego playa/pegazusa Winking

Miniaturowe Automaty: iCade, Arcadie - Nocturne - 25-04-2013

@ktosiu100

Pomysł fajny tylko jak podłączysz klawiaturę bluetooth do pegaza albo PSOne ? Grinning

Ale są z tego wyjścia - możesz zrobić własną obudowę i w miejsce kontrolera dać arcade sticka pracującego z szarakiem. Lub jeżeli zależy ci na ośmiobitowcu to NES + Nes Advantage lub adapter/przekablowanie tego kontrolera aby współpracował z pegasusem.

Sam mam starego ps'a i może coś z niego kiedyś wykombinuje, jak to zrobię to możecie być pewni że się pochwale ^^

Miniaturowe Automaty: iCade, Arcadie - Patryx121 - 26-04-2013

Fajny bajer. Bym musiał sobie takie coś kupić Winking

Miniaturowe Automaty: iCade, Arcadie - ninjaxd - 29-04-2013

mój icade już leci

Miniaturowe Automaty: iCade, Arcadie - Mixx3r - 21-07-2013

Miałem coś podobnego ale Z ,,BAZARKU,, Wczepiało się kabel usb i widać było na monitorku to co robisz na tablecie dość bezużyteczne