Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
Świeże zdobycze - Wersja do druku

+- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu)
+-- Dział: Allschool... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=22)
+--- Dział: Kolekcjonerzy (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=203)
+--- Wątek: Świeże zdobycze (/showthread.php?tid=4340)

RE: Świeże zdobycze - guy_fawkes - 16-08-2013

[Obrazek: t6ys.jpg]

Duma kolekcji. Cena: 50zł + kosz przesyłki. Zestaw zawiera płyty w całkiem dobrym stanie oraz instrukcję. Niestety, mocowania nośników były wyłamane, lecz sprzedawca przytomnie włożył płyty do koperty. Tym samym skompletowałem pecetowe odsłony AvP. Być może w przyszłości dokupię pudełka do jedynki i trójki, bo akurat te mam wyłącznie w wydaniu cyfrowym.

[Obrazek: 4lyq.jpg]

Duma chyba jeszcze większa, niż poprzednik, jako że jestem fanem Star Treka. Cena: 45zł + koszt przesyłki. Jest to wydanie premierowe, w big boksie, w dodatku polskie. Poza drobnymi otarciami pudełka nie ma żadnych śladów użytkowania - płyta jest w idealnym stanie, podobnie jak instrukcja. Kupiłem je na Allegro. Teraz mam problem, bo istnieje dodatek oraz sequel, lecz nie do zdobycia u nas. Czas zwrócić się w stronę ebaya.

RE: Świeże zdobycze - SmellySocks - 16-08-2013

Nowy sklep z grami się w Gdańsku otworzył, wiec pojechałem na zwiady. I tak przypadkiem wpadły mi dwa Maksy Bóle na pierwszego Xboxa, w stanie idealnym, z pięknymi instrukcjami, 27zł każdy.

[Obrazek: ycgn.jpg]

[Obrazek: qum7.jpg]

RE: Świeże zdobycze - Pistolsen - 17-08-2013

[Obrazek: lzyd.jpg]

Zdobyłem mariany do kolekcji na DS-a choć nie mam konsoli - ale okazja także warto było Happy_2
Wszystkie używki z wysyłką gratis w stanie idealnym z nieużytymi kodami do nintendo club.

RE: Świeże zdobycze - jeti - 17-08-2013

@SmellySocks: Gdzie można znaleźć ten sklep :P? Niezłe ceny i niezły stan.

@Pistolsen: Czyżbyś kupił na allegro z wysyłką z Anglii Winking?

Ja w tym miesiącu trochę zaszalałem. Najpierw udało mi się kupić 3 gry, których szukałem już dłuuugi czas:
[Obrazek: c56YNelh.jpg]

Najbardziej zadowolony jestem z Final Fantasy Legend, ale Magi-Nation to też dosyć rzadki tytuł. No i rewelacyjny MGS. Jestem zaskoczony tym co udało się upchnąć na tak małym kartridżu. Świetna gra.

W końcu wrócił do mnie NDS (kiedyś musiałem własnego sprzedać). Komplet za 180 zł z dwoma grami, całość w bardzo dobrym stanie, czego chcieć więcej Grinning.

[Obrazek: GqqUMGih.jpg]

RE: Świeże zdobycze - grem - 17-08-2013

[Obrazek: pofaMz0l.jpg]

RE: Świeże zdobycze - FireStorm - 21-08-2013

[Obrazek: knw9.jpg]

Do mnie nareszcie przyszły Big Boksy Smiling. Nie powiem, bym kupił je po okazyjnej cenie (20 zł za sztukę, Alpha Centauri za 30 zł), ale jestem z nich bardzo dumny. Są w naprawdę świetnym stanie (jedynie pudełko od Alpha Centauri jest po przejściach), żadna z płyt nie ma rys, nic nie jest porwane. Cudo Smiling.

Jeśli kogoś ciekawi, co jest w środku:
- Call to Power II: dwustronna mapka z drzewkiem technologii i budynkami, karta rejestracyjna, mała karta z reklamą, gra (1xCD, 92 stronicowa, czarno-biała instrukcja.
- Freespace 2: gra(3xCD),karta z klawiszologią, 72 stronicowa, czarno-biała instrukcja.
- Giants: Citizen Kabuto: 63 stronicowa, czarno-biała instrukcja, gra(2xCD), klawiszologia, karta z informacjami o wydawcy.
- Sid Meier's Alpha Centauri: gra(1xCD),19 stronicowa, czarno-biała instrukcja (techniczna. Instalacja, multiplayer itp.), sporej wielkości plakat z drzewkiem technologii, 200 stronicowa, czarno-biała instrukcja (do samej gry).
- Age of Empires: Gold Edition: gra (1xCD. Szkoda, ale brak przedniej okładki na jewel case'ie),karta gwarancyjna w kilku językach, klawiszologia z drzewkiem technologii, trochę makulatury od Microsoftu, 200 stronicowa, czarno-biała instrukcja.

RE: Świeże zdobycze - jeti - 21-08-2013

W końcu doczekałem się własnej Zeldy (jak dotąd grałem tylko na pożyczanych).
Świetny stan, no i komplet Fap.

[Obrazek: O2hUe9Ph.jpg]

RE: Świeże zdobycze - HackBoy - 21-08-2013

Oto moja zdobycz:
[Obrazek: 2hpupab.jpg]
Wyszperałem ją na tablica.pl.
-PSP 3004 + ładowarka(nie przerabiana,sprawna w 100%,jedynie klapkę od bateri ma czarną ale kiedyś ją wymienię)
-10 gier (niestety tylko do 3 są oryginalne osłonki , do pozostałych 7 gier są 2 osłonki w które trzeba wsadzać płytki... postaram się to ogarnąć i kupić to "dziadostwo" bo obecne rozwiązanie jakoś nie specjalnie mi odpowiada. No i nie ma żadnych pudełek... to też spróbuję załatwić.
Swoją drogą ,to ciekawi mnie po co ktoś powyciągał gry z tych "obudów" skoro oryginalnie w nich były?! )
-karta 2gb Sony
-twardy futerał
Całość (włącznie z przesyłką pobraniową priorytetową ) kosztowała mnie "aż" 164zł Shut up and take my money!.
Tak więc zakup uważam za jak najbardziej udany Smiling

RE: Świeże zdobycze - Wielkimati - 22-08-2013

Coś dużo chwalicie się ostatnio swoimi zdobyczami. Także, dorzucę też coś ode mnie.

[Obrazek: tura.jpg]
Oczywiście zdjęcia ode mnie jak zawsze w zajebiście słabej jakości. Nie bijcie proszę.

Zamówiłem sobie nową podkładkę pod myszkę Genesis gaming M33 robot za całe 24 zł. Naprawdę ładna, dosyć sztywna i miła w dotyku podkładka, na której myszka się porusza jak marzenie. Winking

No i zaczynając od lewej, jeśli chodzi o gry. Dodatki do Neverwinter Nights, które dostałem za darmo od Reeda. Bardzo Ci za nie dziękuję, Reed. Na pewno niedługo sobie je zainstaluję wraz z "podstawką", by przypomnieć sobie, jak świetna jest to gra rpg, a szczególnie z dodatkami.

Antologia Divinty, którą chciałem sobie sprawić już od dłuższego czasu. Kosztowała mnie tylko 40 zł, więc brałem razem z podkładką ze sklepu gram.pl. Divine Divinity i Beyond Divinity to świetne gry, w które miło mi się grało dawno temu i miło mi się gra w nie teraz. Szkoda tylko, że Divinity 2 jest co najwyżej średniakiem, ale tak czy siak, jestem bardzo zadowolony z tego zakupu.

No i Skyrim, którego sobie w końcu kupiłem na komputer. Chciałem sobie zainstalować paręnaście modów i przejść go ponownie. Całe 60 złotych, także uważam, że warto, jak za taką grę.

RE: Świeże zdobycze - guy_fawkes - 22-08-2013

[Obrazek: 34pm.jpg]

Star Trek: The Next Generation - A Final Unity. Cena: 38,90zł + przesyłka. Jest to opakowanie typu big box. W środku poza płytą w świetnym stanie zapakowaną w jewel case znalazła się karta rejestracyjna, krótkie instrukcje dot. instalacji, ulotka w formie kolorowego plakatu z innymi grami wydanymi wtedy przez MicroProse Software oraz manual, liczący 74 strony. Jest klejony, nie szyty, w idealnym stanie, a na dodatek kolorowy, co raczej nie było często spotykane. Na dodatek wygląda bardzo ładnie, gdyż zawiera dużo ilustracji, zaś szata graficzna w stylu Gwiezdnej Floty nadaje mu znajomego klimatu.
Sam box nosi ślady zużycia w postaci otarć, a także lekko zapadniętych przedniej i tylnej ścianki. Natomiast zawartość jest bez zarzutu.

Szczegółowe zdjęcia dla chętnych:
http://imageshack.us/a/img843/3171/lzys.jpg
http://imageshack.us/a/img829/1377/r7sm.jpg
http://imageshack.us/a/img838/2761/4f2q.jpg
http://imageshack.us/a/img543/2433/c1nq.jpg
http://imageshack.us/a/img153/4108/0myk.jpg
http://imageshack.us/a/img854/6313/vyh3.jpg

RE: Świeże zdobycze - Piromaniaq - 27-08-2013

Na Tablica.pl za 15zł wyłapałem 3 części to czemu nie kupić. 360 Has No Game
[Obrazek: OUf2gWI.jpg]

RE: Świeże zdobycze - jeti - 27-08-2013

Wczoraj odwiedził mnie kumpel ze Szkocji i przywiózł mi za darmo mały prezent:

[Obrazek: Z4eZXI7h.jpg]

A żebym miał na czym grać w ten jakże wspaniały tytuł, dorzucił mi zupełnie gratis takie małe coś:

Co wybrać?

[Obrazek: Cncvt5Oh.jpg]

[Obrazek: QKU51Jnh.jpg]

[Obrazek: TM7Mv4oh.jpg]

RE: Świeże zdobycze - Link - 27-08-2013

Około 100 gier z magazynu Click! otrzymana zupełnie za darmo Smiling

[Obrazek: 1002534JP_nwrwqeq.JPG]

RE: Świeże zdobycze - Piskle - 29-08-2013

[Obrazek: uYlreD7.jpg]

Wyrwałem Tekkena za 100 złociszy na allegro.Do tego jeszcze, ale bez zdjęcia kupiłem Rock band 3. Smiling

RE: Świeże zdobycze - SebastianL92 - 01-09-2013

Nie było łatwo, ale w końcu upolowałem Cave Story 3D. Nówka nieśmigana.
[Obrazek: w4io.jpg]
Sukę ciężko dorwać gdziekolwiek po normalnej cenie. Tym samym kolekcja gier na 3DSa znacznie się rozrosła. Teraz mam ich pięć.

RE: Świeże zdobycze - Javel - 01-09-2013

Po co kupiłeś port darmowej gry na PC D:

RE: Świeże zdobycze - Shaydar - 02-09-2013

Poranne nowości. Coś dla mnie i dla mojego chłopaka Smiling
[Obrazek: 2vm5wkz.jpg]

RE: Świeże zdobycze - SebastianL92 - 02-09-2013

(01-09-2013, 23:38)Javel napisał(a): Po co kupiłeś port darmowej gry na PC D:

Remake. Żeby stał na półce.

RE: Świeże zdobycze - Mkali - 03-09-2013

To i ja wrzucę coś od siebie Smiling
Najnowszy zakup za 10 zł =)
[Obrazek: hGxru6O.jpg]

RE: Świeże zdobycze - guy_fawkes - 03-09-2013

[Obrazek: yhff.jpg]

Aliens vs Predator Gold Edition + Star Trek: Starfleet Command - 40zł z wysyłką. W drugiej grze brakuje co prawda instrukcji, ale mimo jest wartościową zdobyczą.

A teraz rzecz mniej związana z samymi grami:

[Obrazek: 10qx.jpg]

Około 300 kart ze Star Treka: The Next Generation. Wylicytowane za 15,50zł + przesyłka. Muszę dokupić jeszcze protektory, bo tylko jakieś 70 je ma, a nie chcę, by się zniszczyły.

RE: Świeże zdobycze - DeathWish1547 - 03-09-2013

A więc tak wyruszyłem na giełde w poszukiwaniu Gameboy'a jednak go nie znalazłem Childish a więc musiałem zadowolić się tym     gry razem kosztowały 25 zł trochę drogo ale nie nawidze wracać z pustymi rękoma.

RE: Świeże zdobycze - KDMentos - 03-09-2013

Postanowiłem powiększyć moją kolekcję retro konsol. W tym celu zakupiłem to:

[Obrazek: 2013-09-03_2147.png]

[Obrazek: 2013-09-03_2149.png]

Jako, że w plusie pojawiła się trzecia część Assassin's Creed, uzupełniłem też swoja kolekcję tych pudełkowych:

[Obrazek: 2013-09-03_2145.png]

RE: Świeże zdobycze - CTSG - 04-09-2013

Tygodniowa rewizja:
[Obrazek: 85gSqZm.jpg]

RE: Świeże zdobycze - Noctis - 05-09-2013

Wspomnienia z dzieciństwa za 10zł Torll

[Obrazek: lhmm.jpg]

RE: Świeże zdobycze - Chmurowaty - 05-09-2013

To i ponownie się pochwalę, tym razem Raymanem i DmC: Devil May Cry (Co sprawia, że mam teraz skompletowaną całą serię do tej pory, z tego co widać Laughing)

[Obrazek: 2013-09-05_1541.png]