![]() |
Pomysłowy sposób na walkę z piractwem :) - Wersja do druku +- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu) +-- Dział: Allschool... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=22) +--- Dział: Offtop Wszelaki (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=26) +--- Wątek: Pomysłowy sposób na walkę z piractwem :) (/showthread.php?tid=4342) |
Pomysłowy sposób na walkę z piractwem :) - UzeQ - 29-04-2013 Studio Greenheart Games wypuściło swoją grę Game Dev Tycoon (symulator studia developerskiego tworzącego gry video na różne platformy) Studio postanowiło też wypuścić w tym samym czasie wersję sckrackowaną. Haczyk polegał na tym, że w tej wersji gry nasze studio bankrutowało..... z powodu piractwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() źródło RE: Pomysłowy sposób na walkę z piractwem :) - Doktor Wiosna - 29-04-2013 Genialny pomysł. Piraci w końcu postawieni zostali w sytuacji twórców. Wątpię jednak, czy taka akcja przyniesie jakiekolwiek skutki, stanu umysłu nie zmieni się tak łatwo. Niemniej pomysł rewelacyjny, brawa dla twórców ![]() RE: Pomysłowy sposób na walkę z piractwem :) - guy_fawkes - 29-04-2013 Biedne piraciki, jak mi ich żal, prawie jak karaluchów. Spotchecki to moim zdaniem jeden z najlepszych sposobów na walkę ze złodziejami - nabiera się na nie mnóstwo piratów, a potem płaczą na forach, jaka to gra jest zabugowana. Owszem, wszystkich to nie zmieni, ale być może jakaś część złodziei pójdzie po rozum do głowy i przekona się, że co dla jednych jest darmowe, dla innych oznacza brak zysku i bankructwo. RE: Pomysłowy sposób na walkę z piractwem :) - Link - 29-04-2013 Bywały już podobne motywy, w pirackiej wersji Serious Sam'a podczas gry pojawiał się jakiś skorpion, którego nie dało się zabić, a w którymś Batmanie graliśmy bez linki z hakiem - w wersji pirackiej. Moim zdaniem to świetny pomysł i oby takich smaczków więcej. Poprawcie mnie jeśli się mylę, bo nie jestem do końca przekonany. Edytka ![]() Dzięki guy za poprawę ![]() RE: Pomysłowy sposób na walkę z piractwem :) - guy_fawkes - 29-04-2013 Co do skorpiona masz rację, lecz w Batmanie było coś innego - peleryna uniemożliwiała szybowanie. To wszystko (łącznie z Geraltem kończącym na szafocie w Wiedźminie 2 czy rozmazującym się obrazem w Take on Helicopters) były świetne pomysły, ale niestety piraci i na to znaleźli sposoby. Oczywiście mówię o hakerskiej elicie, a nie o milionach szeregowych pijaw, które często nie radzą sobie nawet z prawidłowym wypakowaniem archiwum i bazują wyłącznie na dorobku swych "dobroczyńców". RE: Pomysłowy sposób na walkę z piractwem :) - Grodek - 29-04-2013 Naprawdę ciekawy motyw, może dla niektórych to będzie lekcja aby kupować legalne produkty. RE: Pomysłowy sposób na walkę z piractwem :) - UzeQ - 29-04-2013 Swoją drogą gra jest na prawdę fajna! Na ich stronie można pobrać darmowe demo. No i jak się teraz kupi tę grę, a później trafi ona na Steam to twórcy zapewniają, że dostaniemy kody na odblokowanie jej w tej usłudze ![]() RE: Pomysłowy sposób na walkę z piractwem :) - ktosiu100 - 05-05-2013 Oczywiście po 2-3 dniach piraci załatwili już sobie "normalną" piracką wersje gry. Robię czasami tak, że sciągam grę a jak mi się spodoba to ją kupuje. W tym przypadku tak zrobiłem. Aktualnie czekam jak wejdzie na steama i zamierzam kupić. RE: Pomysłowy sposób na walkę z piractwem :) - inquis1t0r - 07-05-2013 (05-05-2013, 15:00)ktosiu100 napisał(a): Robię czasami tak, że sciągam gręTo nieładnie ![]() RE: Pomysłowy sposób na walkę z piractwem :) - Javel - 07-05-2013 Podobny "troll" był w jakimś Samie czy Duke'u. Ale tak wogóle to jest właśnie idealny sposób. RE: Pomysłowy sposób na walkę z piractwem :) - Link - 11-05-2013 Udało się znaleźć coś nowego dzięki użytkownikowi - Megaproize. W pirackiej wersji Wiedźmina 2 w scenkach erotycznych zamiast zmysłowej Triss, wystąpiła Ves. Link poniżej (UWAGA! Oglądasz na własną odpowiedzialność): http://youtu.be/g7FLVWZYThI RE: Pomysłowy sposób na walkę z piractwem :) - inquis1t0r - 11-05-2013 To teraz wszystko jasne, skąd bierze się ta niechęć piratów, do piracenia wieśka ![]() A podobno chodzi o patriotyzm i politykę antyDRM ![]() RE: Pomysłowy sposób na walkę z piractwem :) - livo - 26-09-2013 pamiętam jak na urodziny dostałem the settlers 3 koledzy także postanowili ową grę zdobyć więc skorzystali z "magicznej mocy" internetu i torrentów a na drugi dzień tylko: "ej a u ciebie też są świnie zamiast metalu"~ koniec cytatu RE: Pomysłowy sposób na walkę z piractwem :) - Kacpei - 26-09-2013 W pirackiej wersji Game Dev Tycoon (grze, w której musisz robić gry)twoja firma zawsze upadała z powodu piractwa. RE: Pomysłowy sposób na walkę z piractwem :) - filip6666 - 26-09-2013 No ale te wersje są już zakopane, już parę dni po tym hackerzy szybko naprawili problem. Fajna z tym sprawa, nawet jeśli szybko piraci sobie z tym radzą, to przez takie smaczki gra zyskuje na popularności i ludzie bardziej zwracają na nią uwagę, także i tak czy siak są na plusie przez takie coś. ;3 RE: Pomysłowy sposób na walkę z piractwem :) - Veinitive - 27-09-2013 Nie powiem, ale to mi się spodobało. Dosyć ciekawa koncepcja gry. RE: Pomysłowy sposób na walkę z piractwem :) - Baieros - 28-09-2013 O kurde, spodziewałem się po tytule tematu czegoś w stylu ochrony przed cheaterami w grze Soldat "prosimy o nie oszukiwanie" ![]() |