Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
Grand Theft Auto 5 jednak po polsku! - Wersja do druku

+- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu)
+-- Dział: arhn.eu (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Z Głównej... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=80)
+--- Wątek: Grand Theft Auto 5 jednak po polsku! (/showthread.php?tid=4435)

Grand Theft Auto 5 jednak po polsku! - Dymek - 08-05-2013

Firma Cenega ujawniła, że GTA 5 otrzyma polskie napisy, mimo wcześniejszy plotek o braku lokalizacji w najnowszej produkcji Rockstara.

By przeczytać cały artykuł, kliknij tutaj: Grand Theft Auto 5 jednak po polsku!

Grand Theft Auto 5 jednak po Polsku! - lirykald - 08-05-2013

Super! Wreszcie polska wersja jakiegoś GTA Smiling. Chociaż nie wiem czy SA nie wyszło oficjalnie po polsku...

Grand Theft Auto 5 jednak po Polsku! - SmellySocks - 08-05-2013

nie wyszło oficjalnie.

Edit: Jak podaje Dorczęzo, GTA: SA wyszło oficjalnie po Polsku, ale nie z oficjalnym spolszczeniem od wydawcy. Czy coś. Niech on tłumaczy.

RE: Grand Theft Auto 5 jednak po Polsku! - pojler - 08-05-2013

San Andreas wyszło chyba ze spolszczeniem od wydawcy ja jak kupowałem to dostałem 2 płytki jedną z grą a drugą z wersją polską więc raczej to nie pierwsza GTA będzie, co najwyżej pierwsza na konsolach

RE: Grand Theft Auto 5 jednak po Polsku! - pojler - 08-05-2013

A ja dostałem w edycji z pudełkiem na 2 płyty Laughing

Grand Theft Auto 5 jednak po Polsku! - Perrectus - 08-05-2013

Plan jest taki: Czerwiec- monitor, Lipiec-Xbox Wrzesień- GTA V Grinning

Grand Theft Auto 5 jednak po polsku! - Yren - 12-05-2013

Ja wciąż mam nadzieję że będzie na PC, bo inaczej będę musiał kupić konsolę :/
Jeśli chodzi o spolszczenia to ja mam Vice City ze dodatkową płytką z patchem spolszczającym :Y

RE: Grand Theft Auto 5 jednak po polsku! - Dymek - 13-05-2013

Jestem prawie pewien, że wyjdzie też na PC. Mimo wszystko jest to za duży rynek żeby mogli sobie pozwolić na zignorowanie go. Strzelam, że wersja na komputer będzie miała podobne opóźnienie jak przy gta 4.

RE: Grand Theft Auto 5 jednak po polsku! - Ken - 13-05-2013

Z drugiej strony - PC'ty są podatne na piractwo, to jest jasne. Jednak moim zdaniem, GTA V będzie wydany w taki sposób jak RDR, czyli: "Zrobiliśmy grę na konsolę - teraz pomyślimy nad wersją na blaszaki"

Ale czas pokaże.

RE: Grand Theft Auto 5 jednak po polsku! - UzeQ - 13-05-2013

(13-05-2013, 11:38)Ken napisał(a): Jednak moim zdaniem, GTA V będzie wydany w taki sposób jak RDR, czyli: "Zrobiliśmy grę na konsolę - teraz pomyślimy nad wersją na blaszaki"
To coś długo myślą nad tym RDR na PC :P

A co do GTA - jestem bardzo ciekaw tej polonizacji. Gry ze stajni R* słyną z dobrej gry aktorskiej i ciekawie napisanych dialogów. Ciekawe jak tłumacze sobie z tym poradzą, tym bardziej, że często dowcipy są wyjątkowo sytuacyjne, lub polegają na grze słów. Jest to na pewno duże przedsięwzięcie i mam nadzieję, że Cenega podoła zadaniu Smiling

Grand Theft Auto 5 jednak po polsku! - ono1994 - 10-12-2013

Trevor moim mentorem Grinning