![]() |
RetroN 5 - pogromca 8-mej generacji konsol?! - Wersja do druku +- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu) +-- Dział: Oldschool... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=21) +--- Dział: Konsole Stacjonarne (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=24) +--- Wątek: RetroN 5 - pogromca 8-mej generacji konsol?! (/showthread.php?tid=4675) |
RetroN 5 - pogromca 8-mej generacji konsol?! - facepalm - 04-06-2013 RetroN 5 to czwarta konsola z serii RetroN (O której nie wiem wiele). Pozwala ona odtwarzać gry z: NES, SNES, Sega mega drive, Famicom (lub polski pegazus!!!), GBA, GBC i GB. W jaki sposób bez emulacji? To proste - ma wejścia na oryginalne kartridge! Do tego pozwala podłączyć pady z tych konsol. Chciałbyś pograć w Super Mario bros na padzie Sega Mega Drive?! Też się tak da: konsola pozwala grać na innym padzie(o ile ma odpowiednią ilość przycisków). W zestawie jest też pad bluetooth, konsola ma wyjście USB którym możesz podłączyć także swojego pada USB(swojego pada bluetooth też podłączyć możesz!)! Brzydka grafika starych konsol!? RetroN 5 Skaluje gry do 720p. Sygnał może wychodzić przez wyjście AV lub HDMI. :szpecze: pozwala też na zapis w dowolnym momencie i używanie kodów :przestajeszeptać: .Premiera? W tym roku. Brzmi zbyt idealnie? Tak, ale mam nadzieje że spełni oczekiwania. Tekst skrócony i "przetłumaczony" z tąd: http://hyperkin.com/blog/2013/03/retron-5-details-revealed-from-the-midwest-gaming-classic/ Mam nadzieje że nic nie przekręciłem. @Edit: Zapomniałem wspomnieć o też bardzo ważnej kompatybilności zarówno z grami z Japońskimi, USA jak i Europejskimi! @Edit2: A co mi tam wrzuce też 2 zdjęcia podglądowe: ![]() ![]() RE: RetroN 5 - pogromca 8-mej generacji konsol?! - Dark Archon - 04-06-2013 Dodam od siebie, a informacja pochodzi od szefów Hyperkin (śledzę temat bardzo uważnie), że premiera RetroN 5 przewidywana jest na Lato 2013, a precyzyjna data zostanie ogłoszona prawdopodobnie podczas E3. Ja się jaram jak Citroen Doriana i prawdopodobnie spędzę więcej czasu grając (i Streamując!) na RetroNie niż na konsolach nadchodzącej generacji. ...o jakości obrazu w retrorecenzjach (upscaling do 720p! ![]() ![]() RE: RetroN 5 - pogromca 8-mej generacji konsol?! - Witold - 04-06-2013 OUYE też chwalili... ![]() RE: RetroN 5 - pogromca 8-mej generacji konsol?! - facepalm - 04-06-2013 Tyle że OUYA wzięła się od ludzi znikąd a choćby i poprzednie wersje tej konsoli (z m. in. mniejszą kompatybilnością) nieźle się sprzedały. RE: RetroN 5 - pogromca 8-mej generacji konsol?! - guy_fawkes - 04-06-2013 Kapitalny pomysł, marzę o czymś takim! Gdyby jeszcze odpalało gry z N64, byłbym w pełni ukontentowany i rzucał już pieniędzmi w monitor. Nie mam żadnej z platform, których nośniki obsługuje RetroN 5, a jego zakup wydaje mi się bardziej ekonomiczny i trafiony, niż licytowanie staroci na aukcjach (co oczywiście też ma swój urok). Mam nadzieję, że będzie się to dało kupić w Polsce bądź doń sprowadzić nie wydając majątku, a co najważniejsze - żeby projekt faktycznie wypalił, dostarczając klientom w pełni funkcjonalny produkt. RE: RetroN 5 - pogromca 8-mej generacji konsol?! - facepalm - 04-06-2013 guy_fawkes N64 odpada bo: Patenty jeszcze nie wygasły czy jakoś tak (gdzieś o tym czytałem). Musieliby specjalnie dla odtwarzania N64 zwiększyć moc konsoli co wiązałoby się z podniesieniem ceny. RE: RetroN 5 - pogromca 8-mej generacji konsol?! - kruskader - 04-06-2013 Szkoda, że nie odpalę Sega Master System, ale i tak łakomy kąsek. A wiadomo ile toto kosztuje? RE: RetroN 5 - pogromca 8-mej generacji konsol?! - ktosiu100 - 04-06-2013 Możecie uznać mnie za kogo tam chcecie ale jeżeli będziecie tacy mili odpowiedzcie mi na pytanie - Co oznacza "Genesis" oraz "SFC" ? Jeżeli cena konsoli będzie niezbyt wygurowana to z chęcią kupie. Niby posiadam tego Pegazusa ale jednak to tylko jedna opcja z wielu. RE: RetroN 5 - pogromca 8-mej generacji konsol?! - jeti - 04-06-2013 Genesis to nazwa pod jaką Sega Mega Drive była sprzedawana w Ameryce Północnej. SFC - Super Famicom (Super Nintendo sprzedawane pod taką nazwą w Japonii). RE: RetroN 5 - pogromca 8-mej generacji konsol?! - Dark Archon - 04-06-2013 Sega Genesis, to amerykańska nazwa konsoli Sega Mega Drive. ...a SFC? Taki skrót tutaj nie pada. RE: RetroN 5 - pogromca 8-mej generacji konsol?! - VisoR - 05-06-2013 Nie ukrywam - bardzo podekscytowała mnie ta informacja i już zaczynam odkładać kolejne złotówki na zakup tego sprzętu. Posiadam trochę gier na większość z wymienionych konsol, jednak nie mam możliwości grania w nie, gdyż albo były to prezenty od starszych członków rodziny, którym gry te już nie były potrzebne, albo konsola po prostu się popsuła i odmawia posłuszeństwa. A jako, że mimo uszkodzeń trzymam je dalej w piwnicy, a co za tym idzie - mam sprawne pady, jest to dla mnie opcja, obok której nie mogę przejść obojętnie. Świetna rzecz dla ludzi o skromniejszych portfelach. Zamiast kupować parę sztuk, które często osiągają niesamowite ceny (o czym wspominał już guy_fawkes), można mieć wszystko w jednym. Zresztą podobnie jak on liczę, iż będzie ona dostępna dla polaków w rozsądnej cenie. RE: RetroN 5 - pogromca 8-mej generacji konsol?! - Maxiow43 - 07-06-2013 Wreszcie nie będę musiał grzebać po szafkach aby znaleźć daną konsolę ![]() ![]() P.S. a gdzie wejście na Sega Master System ? RE: RetroN 5 - pogromca 8-mej generacji konsol?! - facepalm - 07-06-2013 Maxiow celują w okolicę 100$ (cene OUYA) A Dobrych tytułów na SMS(które nie wyszły na NESa) jest niewiele (Seria Alex kidd i pierwszy Sonic, i, i ...) RE: RetroN 5 - pogromca 8-mej generacji konsol?! - PanDorian - 14-09-2013 Mam nadzieje ,że będzie tania ![]() RE: RetroN 5 - pogromca 8-mej generacji konsol?! - Maxiow43 - 14-09-2013 Skoro 100 dolców to i tak będę musiał zapłacić 500 zł, zawsze tak jest. A jak z blokadą regionalną ? RE: RetroN 5 - pogromca 8-mej generacji konsol?! - kruskader - 14-09-2013 Nie ma blokady regionalnej. A akurat mam nagłe wydatki. Ech, pewnie na gwiazdkę se kupie. |