![]() |
E3 2013: Podsumowanie konferencji Sony - Wersja do druku +- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu) +-- Dział: arhn.eu (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Z Głównej... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=80) +--- Wątek: E3 2013: Podsumowanie konferencji Sony (/showthread.php?tid=4720) Strony:
1
2
|
E3 2013: Podsumowanie konferencji Sony - Dark Archon - 11-06-2013 A oto podsumowanie konferencji Sony w przystępnych, krótkich punktach. Wszystkie informacje "w pigułce". Zapraszamy również do zapoznania się z naszym podsumowaniem konferencji <a href="http://arhn.eu/2013/06/e3-2013-podsumowanie-konferencji-microsoftu/" target="_blank">Microsoftu</a>. By przeczytać cały artykuł, kliknij tutaj: E3 2013: Podsumowanie konferencji Sony RE: E3 2013: Podsumowanie konferencji Sony - FireStorm - 11-06-2013 Stało się. Sony pozamiatało, zmiażdżyło konkurencję niemal jak na E3 w 1995 słynnymi już słowami "299". Niestety, nie pokonało Microsoftu w kwestii gier, a poprzez niską cenę i brak blokady używek (choć pewien filmik sugeruję, że do grania w sieci potrzeba PS+. Trzeba to jeszcze sprawdzić). 100 dolarów/euro mniej od Xboksa ($399), brak always-online oraz jakiejkolwiek kontroli przez sieć + niemal dowolna możliwość handlu używkami - to wszystko publiczność skwitowała gromkimi brawami. Nieco gorzej wyglądała kwestia gier. Takie tytuły jak Final Fantasy XV, nowy Killzone czy InFamous to stare IP, które wyglądają ładnie, jednak oczekuje czegoś innego od next genu. To jak kolejne Halo - fajnie, że wychodzi, ale to było pewne jak kolejna FIFA. Z kolei miłym dodatkiem jest Kingdom Hearts III. Bardzo miło, że Sony chce tak bardzo wspierać niezależne grupy. Raczej ciężko tu mówić o poziomie Steama, ale zapowiedziano parę ładnych indyków, więc teraz tylko czekać na rezultaty tych działań. Nowe IP( Mad Max, Knack, Driveclub, The Order- 1886) mogą się okazać naprawdę dobrymi grami. Wielkie nadzieję pokładam zwłaszcza w Mad Maksie i Knacku. The Order - 1886, mimo ciekawej stylistyki, zapowiada się, niestety, na coopową strzelankę. Czekam na więcej info. Ciekawie wypadły prezentacje Assassin's Creed IV: Black Flag oraz Watch_Dogs. Ta pierwsza miała spore problemy techniczne i w końcu całkowicie siadła. Choć jest to mały fail - przynajmniej mamy pewność, że to był rzeczywiście gameplay. Oba tytuły prezentują się bardzo dobrze i nie mogę się doczekać, aż położę na nich swoje łapska. Ale to akurat na PC. Zdecydowanie największym zawodem było Destiny. Tytuł, który miał zrewolucjonizować multiplayer, jest ładny, ale przypomina mieszankę Halo z Borderlandsami. Oczekiwałem czegoś znacznie bardziej świeżego niż miksu znanych gier. Może sytuacja się jeszcze poprawi, ale na tą chwilę - nie interesuje mnie zupełnie. Pochwalić muszę wygląd konsoli. Prezentuje się naprawdę ładnie, ma podobny design do Xbox One (podział na dwie powierzchnie o różnej fakturze), jednak wygląda lepiej od maszyny Microsoftu. To duży plus, zwłaszcza, że sam pad jest IMHO strasznie brzydki. E3 2013: Podsumowanie konferencji Sony - Reed - 11-06-2013 Mała literówka, którą wypatrzyłem zmęczonym wzrokiem, poza tym świetny opis "Final Fantasy XIV (Powinno być XV) za to trafi nie tylko na PlayStation 3, ale również na PlayStation 4" RE: E3 2013: Podsumowanie konferencji Sony - Dark Archon - 11-06-2013 (11-06-2013, 06:37)Reed napisał(a): Mała literówka, którą wypatrzyłem zmęczonym wzrokiem, poza tym świetny opis "Final Fantasy XIV (Powinno być XV) za to trafi nie tylko na PlayStation 3, ale również na PlayStation 4" To nie literówka. Final Fantasy XIV (gra MMO), która miała trafić tylko na PS3 (i PC), trafi też na PS4. E3 2013: Podsumowanie konferencji Sony - Reed - 11-06-2013 Jak widzę mój komentarz się zdublował w dodatku, chyba pomyłki nawet nie było, bah neverming... Ech więcej nie komentuję bez odpowiedniego snu :P E3 2013: Podsumowanie konferencji Sony - Hokto - 11-06-2013 Jak dla mnie SONY na + głównie za cenę, brak konieczności połączenia z internetem oraz swoboda w kwestii odsprzedaży używek. Nie mniej jednak Microsoft wywarł na mnie wrażenie głównie biblioteką gier które pokazał. Tak jak po wcześniejszej konferencji całkowicie ich skreśliłem tak teraz mam dylemat. Na razie wygrywa SONY ze względu na cechy wymienione powyżej, do premiery jeszcze trochę zobaczymy kto wygra zawartość mojego portfela ![]() E3 2013: Podsumowanie konferencji Sony - ziomek578 - 11-06-2013 Nie przyglądałem się jakoś bardzo mocno tym konferencją, ale niestety sony chyba wypadło lepiej ;< E3 2013: Podsumowanie konferencji Sony - Cyborg - 11-06-2013 Od czasu pierwszej konferencji MS czekałem tylko na E3 i parę słów od Sony. Miałem obawy, że coś mogą spartaczyć. Jak widać niepotrzebnie. Sony zniszczyło XO jeszcze zanim pojawiło się na sklepowych półkach. Jak na razie jestem za wyborem konsoli Sony, głownie przez brak blokady gier używanych, cenę(100€ mniej!). Wsteczna kompatybilność z niektórymi tytułami z PS2 i PS3 na plus. Mam nadzieję tylko, że możne będzie sobie zagrać w poprzednie części Killzone z PS3... Co i tak nie zmienia faktu, że jak ją zobaczę w sklepie za mniej niż 400€, to będę brał i się nie zastanawiał. E3 2013: Podsumowanie konferencji Sony - Luk1989 - 11-06-2013 Warto było wysiedzieć, konferencja była dobra, chyba nikt się nie spodziewał fajerwerków, zrobili to na zapowiedzi PS4, teraz można by powiedzieć że był ciąg dalszy, fajnie że nie zapominają o PS3 i o PSV,to było ok była widać że to konferencja Sony a nie PS4, czyli PS3 jeszcze długo będzie wspierane i to na +. Co do gier, nie uważam że Xbox ma ciekawszą ofertę, DS2 i MGS5 pojawią się na PS4,wszystko od EA Sports też, CoD:Ghost,a exy to już gusta i guściki, każdy sam zdecyduję co mu się bardziej podoba.Myślę że Sony jest krok do przodu z swoją polityką używek, internetu, zapisywania gry na dysku, płyta z grą jest twoja i możesz z nią robić co chcesz, na to wszyscy czekali i dla wielu to chyba ułatwiło decyzję. Ciekawe jak to będzie z ceną, myślę że w PL kwota nie przekroczy 2k ale na pewno równowartość 400 Euro nie będzie, nie ma się co czarować. E3 2013: Podsumowanie konferencji Sony - xenio2863 - 11-06-2013 Luk, oto jedna z ofert kupna (na razie):http://muve.pl/playstation-3/konsole/konsola-playstation-4-ps4/40342 Luk, oto jedna z ofert kupna (na razie):http://muve.pl/playstation-3/konsole/konsola-playstation-4-ps4/40342 E3 2013: Podsumowanie konferencji Sony - Rewol - 11-06-2013 Jestem naprawdę pozytywnie zaskoczony tym E3. Zapowiedziana mnóstwo naprawdę dobrze rokujących tytułów, zarówno w obozie microsoftu, jaki playstation. Sony jednak wygrywa, bo nie działa przeciwko graczom ;] E3 2013: Podsumowanie konferencji Sony - Bartłomiej Bedra - 11-06-2013 "W 2014 „usługa chmury” trafi so posiadaczy PlayStation 4, PlayStation 3 i PlayStation Vita..." Chcę się tylko upewnić, czy na pewno ta usługa będzie dostępna na ps3? Z tego co pamiętam, mówili o strem'owaniu gier ps3 na ps4 i vicie. Ps. No i przy okazji wyłapałem drobną literówkę RE: E3 2013: Podsumowanie konferencji Sony - Dark Archon - 11-06-2013 Było późno, więc wszystko możliwe. Z pamięci, niestety, nie wygrzebię słowo , ale Joystiq potwierdza, że "It will initially be available on PlayStation 3 and PlayStation 4, and will launch on Vita sometime later." - czyli wydaje się, że faktycznie usługa chmury ma trafić też na PS3. E3 2013: Podsumowanie konferencji Sony - Dariusxq - 11-06-2013 Ja pierdole ![]() RE: E3 2013: Podsumowanie konferencji Sony - KDMentos - 11-06-2013 Może nie frajerem, ale jak ktos ma fundusz jedynie na jedną konsolę, to wedlug mnie wybór jest oczywisty... E3 2013: Podsumowanie konferencji Sony - Luk1989 - 11-06-2013 @xenio2863 Nawet nie sprawdzałem czy już jest, no proszę,ale to preorder cena może się zmienić, tak mi się wydaję, ale jeśli zostanie to atrakcyjna : ), thx za linka. E3 2013: Podsumowanie konferencji Sony - Nocturne - 11-06-2013 Jest dobrze ;D Nawet bardzo. Jeżeli ceny będą takie jak w muve.pl to w cenę XOne mamy PS4 plus ze dwie gry na start ^^ Brawo Sony szkoda tylko że praktycznie nic nowego z gier. Najbardziej bym chciał zobaczyć na PS4/PC Dead Rising 3 no i Killer Instinct ... E3 2013: Podsumowanie konferencji Sony - dredu71 - 11-06-2013 Jak tylko usłyszałem o nowym Xbox'ie to pomyślałem "Ale zajebiście nowy Xbox i będzie miał super opcje i w ogóle łaaaaaaał" (ogólnie cieszyłem się jak małe dziecko), jednak po zobaczeniu co sony zaoferuje pod koniec roku, to zacząłem się zastanawiać. Ogólnie to zobaczymy jak obie konsole wyjdą to wtedy zdecyduje, która korporacja na mnie zarobi ![]() Jak tylko usłyszałem o nowym Xbox'ie to pomyślałem "Ale zajebiście nowy Xbox i będzie miał super opcje i w ogóle łaaaaaaał" (ogólnie cieszyłem się jak małe dziecko), jednak po zobaczeniu co sony zaoferuje pod koniec roku, to zacząłem się zastanawiać. Ogólnie to zobaczymy jak obie konsole wyjdą to wtedy zdecyduje, która korporacja na mnie zarobi ![]() E3 2013: Podsumowanie konferencji Sony - jacekgamer - 11-06-2013 Mamy zwycięzcę! 1.Ładnie wygląda 2.Zero blokad gier używanych itp 3.Nie trzeba stale być podłączonym do internetu 4.Najważniejsze super gry! E3 2013: Podsumowanie konferencji Sony - Noctis - 11-06-2013 Doczekałem się, dziękuje Nomura ![]() E3 2013: Podsumowanie konferencji Sony - zujok - 11-06-2013 Bravo Sony na taka konsole czekaliśmy. E3 2013: Podsumowanie konferencji Sony - Grodek - 11-06-2013 Wow, jestem mile zaskoczony. Spodziewałem się, że Sony będzie chciało zrobić coś podobnego do Microsoftu , a tu taka niespodzianka. Teraz tylko powoli odkładać pieniążki i czekać na jeszcze większą ilość tytułów. RE: E3 2013: Podsumowanie konferencji Sony - AlexG90 - 11-06-2013 Jestem bardzo zadowolony z tej konferencji, ale przeraża mnie to że producenci nextgen-owych konsol doprowadzili nas do takiego stanu że Cieszymy się jak dzieci na wiadomość o czymś co w dzisiejszych czasach jest całkowicie normalne. Niemniej jednak PS4 na chwilę obecną jest moim pierwszym next-genowym wyborem. ![]() E3 2013: Podsumowanie konferencji Sony - VisoR - 11-06-2013 Mniejsza cena, brak blokowania używek, brak pomysłu z ciągłym podłączeniem do neta... nawet jeśli Microsoft wygrał bitwę na zaprezentowane gry (odczucie całkiem subiektywne, po prostu nie jara mnie Final Fantasy np.), to Sony wygrywa całą wojnę o serca tych, których interesuję next-gen. Zwłaszcza jeśli zsumujemy do tego wiadomości tyczące się obu konsol sprzed E3. Na chwilę obecną jestem znacznie bliżej zakupu PS4, a fakt posiadania Vity zapewne zdecyduje o tym, że zdania nie zmienię. E3 2013: Podsumowanie konferencji Sony - Galanot - 12-06-2013 PS4 wygląda fantastycznie. Ma niesamowity styl i wydaje mi sie, ze na półce będzie się prezentował fantastycznie. Pady wydają się być fajne, choć nie wiem czy nie bedą podobnie jak te do PS3, zamałe dla mnie. Niemniej o sile konsoli decydują gry, a na PS4 nie zapowiedziano jeszcze tytułów dla których mógł bym zakupić to piękne cudeńko. "Final Fantasy XV" może bym i nabył, ale nie lubie tej serii do tego stopnia aby dla niej kupować konsole. Trzecią odsłonę Wiedźmina kupie na PC, bo aby mieć wszystkie częsci na jedną platforme. "The Order – 1886" wygląda obiecująco, ale shootery na padzie to nie moja bajka. Licze, ze do premiery zostanie zapowiedzianych kilka solindych RPGów. |