![]() |
MDK - Wersja do druku +- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu) +-- Dział: arhn.eu (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Z Głównej... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=80) +--- Wątek: MDK (/showthread.php?tid=4956) |
MDK - Dark Archon - 13-07-2013 ![]() Z cyklu "takich gier już nie robią" - MDK - jedyny w swoim rodzaju TPS firmy Shiny Interactive, który w 1997 roku trafił na komputery osobiste, a w 1998 na PlayStation 1. Był to jednocześnie jeden z ostatnich "dużych" tytułów na system MS-DOS, choć tytuł dostępny był również w wersjach Windowsowej i Macintoshowej. By przeczytać cały artykuł, kliknij tutaj: MDK MDK - alexander143 - 13-07-2013 wow i tyle w temacie MDK - Millenium - 13-07-2013 Teraz pora na "Giants: Obywatel Kabuto" i "Sacrifice" MDK - royek - 13-07-2013 Po obejrzeniu tego Filmiku mam straszliwe wyrzuty sumienia. Za dzieciaka zagrywalem sie MDK, a dzis zupełnie zapomniałem o istnieniu tej gry. Dzięki Archon za przypomnienie. Teraz pozostaje tylko jedno pytanie. Gdzie to cudo można jeszcze nabyć ? RE: MDK - guy_fawkes - 13-07-2013 Od jakiegoś czasu ciągnie mnie w stronę tej gry, ale jeszcze jej nie kupiłem. Postaram się to nadrobić możliwie najszybciej, bo jak widzę to prawdziwy klasyk, wyprzedzający swoje czasy. Lubię gry z niebanalną stylistyką i pomysłem na siebie. Znakomity materiał. @royek: GOG, cdp.pl, Allegro. MDK jest dość tanie. MDK - ktosiu100 - 14-07-2013 Posiadam ![]() Pamiętam, że dołączona była do jakiejś gazetki. MDK - RadieV - 14-07-2013 Pamiętam, że w jakimś czasopiśmie (chyba NEO) skrót przetłumaczony został jako Masaż Dla Kosmitek. MDK - grzesio165 - 14-07-2013 "...na inną okazję" - Czyżby szykuje się System Error ![]() MDK - Biter - 14-07-2013 Fajna recenzja fajnej gry, pomyśleć że by moment kiedy wymagania miała dla mnie "kosmiczne" ![]() RE: MDK - Dark Archon - 14-07-2013 (14-07-2013, 15:25)Biter napisał(a): Fajna recenzja fajnej gry, pomyśleć że by moment kiedy wymagania miała dla mnie "kosmiczne"Niemożliwe. Wymagania MDK były zerowe. To była DOS-ówka w czasach, gdy wszyscy wygodnie siedzieli już na Windowsie. Potrafiła, z odpowiednim parametrem, uruchomić się nawet na prastarych 486(!). MDK - Azu - 14-07-2013 MDK super klasyka. Ja mam prawdopodobnie wersje z Clicka a MDK 2 mam chyba z CDA. @Archon świetnie opowiedziałeś o MDK, aż chce się słuchać. Ja polecam do działu retro Legacy of Kain ![]() RE: MDK - Pobe - 14-07-2013 W "Mojżesz Demonstruje Karate" grałem najpierw u wujka na jego 486, a potem gra przypomniała się w Clicku gdy miałem już (starego, ale własnego) pentiuma mmx. Zadziwiająca mieszanka miodności i śmiechu. RE: MDK - Dark Archon - 14-07-2013 "Mojżesz Demonstruje Karate"? Jestem niemal pewien, że "MDK" to sławny cytat z Yody: "Musisz Dinary Kupić". RE: MDK - Crix Doomsday - 14-07-2013 A nie "Musisz Doriana Kochać" ?? Raczej o to chodziło... :P MDK - dredu71 - 17-07-2013 już jest temat na offtopa "znaczenia skrótu MDK", a co do gry to dosyć często o niej słyszałem, ale nigdy nie miałem okazji zagrać i teraz widzę że ominęło mnie sporo frajdy. Mam nadzieje kiedyś nadrobić zaległości z retro gier. RE: MDK - ktosiu100 - 17-07-2013 (17-07-2013, 01:07)dredu71 napisał(a): już jest temat na offtopa "znaczenia skrótu MDK", a co do gry to dosyć często o niej słyszałem, ale nigdy nie miałem okazji zagrać i teraz widzę że ominęło mnie sporo frajdy. Mam nadzieje kiedyś nadrobić zaległości z retro gier. Na steamie można zakupić MDK za niecałe 5€. MDK - YukiYudaiPL - 20-08-2013 Grałem w MDK 2 i byłem z tej gry bardzo zadowolony. A po obejrzeniu tej recenzji narobiła mi smaka i skuszę się kupić tą grę na mojego PSone |