Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
Ufo of The Doom - Wersja do druku

+- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu)
+-- Dział: Allschool... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=22)
+--- Dział: Gracze - Graczom (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=77)
+--- Wątek: Ufo of The Doom (/showthread.php?tid=5018)

Ufo of The Doom - Gurgie - 24-07-2013

UPDATE: 1.3! Losowe wystąpienia ufo w innych ilościach niż standardowe, kolejna poprawka w trudności, bonus od celności.
UPDATE: Ufo jest ciekawsze. Zobaczcie sami :3. Więcej żyć, dłuższa rozgrywka.
UPDATE: Poprawiono zachowanie niektórych Ufo. Dodano też inne poprawki.

Witajcie, oto prosta gierka zrobiona przeze mnie. Używa się tylko i wyłącznie spacji do grania.
Musicie zestrzeliwać ufo Kissing

Do zagrania tutaj: Link (1.3)

[Obrazek: 2jfb83.jpg]

Do poprawienia została czcionka (by wyświetlała się taka jak na screenshocie). Zajmę się tym wkrótce.

RE: Ufo of The Doom - Johnny - 24-07-2013

Skoro nikt nie odważył się odpisać - ja zacznę.

Przede wszystkim, fajna gierka do popykania. Kolory są trochę jaskrawe i dają takie lekko padaczkowe odczucia, ale poza tym nie mam zastrzeżeń. Czekam na port na komórki - tam by się bardziej nadawała z jednoprzyciskowym sterowaniem Grinning

A teraz przejdę do pytań:

1. Dlaczego na początku licznik pozostałych strzałów niecelnych (bo wydedukowałem, że właśnie to wskazuje liczba w prawym górnym rogu) wskazuje 31? Czy inwazja obcych trwa miesiąc? Czy może 31 do góry nogami w lustrze = Half Life 3 confirmed?

2. Co dokładnie robią mi te "słabe" UFO kiedy ich nie zestrzelę i polecą w prawo?

3. Kim dokładnie jestem i dlaczego kosmici zdecydowali się przelatywać prosto przed moim celownikiem?

4. Jak wyglądał proces tworzenia gry? Użyłeś jakichś gotowych rozwiązań, czy całość napisałeś samemu?

To chyba tyle Grinning

RE: Ufo of The Doom - Gurgie - 24-07-2013

31 to liczba żyć ^^ Ale niech będzie że miesiąc :3
Każde ufo odejmuje życia. Zielone po 3, Pomarańczowe 5, Czerwonofioletowe 10.
Przelatują nad twoim celownikiem bo lecą na autopilocie. Jesteś Brytyjskim kierownikiem działka przeciwlotniczego.
Grę samemu zrobiłem ^^ (chociaż -5 do respektu za graficzne robienie gry (Construct 2)).

RE: Ufo of The Doom - Johnny - 24-07-2013

O, fajnie, to wreszcie jakiś nalot UFO dziejący się poza USA. Tego jeszcze nie było Torll

Teraz założyłem słuchawki i słyszę to stereo - kolejny plus Grinning

RE: Ufo of The Doom - Gurgie - 24-07-2013

Wersja 1.2 Gotowa!
Tutaj

RE: Ufo of The Doom - FrozenShade - 24-07-2013

Przypomina mi to grę, którą ponad 20 lat temu napisałem na Atari. Była to moja pierwsza gra w asemblerze. Tryb tekstowy zamiast grafiki ale zasada dokładnie taka sama jak w Twojej Winking

Powodzenia!

RE: Ufo of The Doom - Gurgie - 27-07-2013

1.3 wyszło. Poprawka graficzna (teraz widać lepiej czy się spudłowało czy nie), bonus od celności, losowe wystąpienia niestandardowych fal ufo + drobne poprawki w narastaniu trudności.

Do zagrania tutaj: Link (1.3)