![]() |
POMOCY Jak zrobić aby gra się rozciągnęła na Dwa dodatkowe Monitory ? - Wersja do druku +- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu) +-- Dział: Newschool... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: PC (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=10) +--- Wątek: POMOCY Jak zrobić aby gra się rozciągnęła na Dwa dodatkowe Monitory ? (/showthread.php?tid=5113) |
POMOCY Jak zrobić aby gra się rozciągnęła na Dwa dodatkowe Monitory ? - troczki - 05-08-2013 Cześć. Mam duży problem kupiłem sobie dwa dodatkowe monitory i gdy podłączyłem do kompa to się normalnie włączyły i zrobiły się 2 wirtualne pulpity. Ale mam ten problem że nie wiem jak sprawić aby gra się uruchomiła rozciągając na te 2 nowe pulpity. PLISS POMOCY. Pozdrawiam Troczki. RE: POMOCY Jak zrobić aby gra się rozciągnęła na Dwa dodatkowe Monitory ? - Roklenek - 06-08-2013 Pogrzeb w sterowniku karty graficznej, jak masz catalysta to powinna być tam opcja "eyefinity", no chyba, że masz inną kartę graficzną niż Radeon c: RE: POMOCY Jak zrobić aby gra się rozciągnęła na Dwa dodatkowe Monitory ? - Reed - 06-08-2013 Pozwolę sobie tylko rozwinąć to co już napisał Roklenek. Jeśli posiadasz kartę radeon z serii HD5xxx, lub wyższej to jesteś w stanie skorzystać z funkcji eyefinity. Karty nvidia również oferują już taki zabieg o nazwie nVidia Surround, i ta wymaga karty graficznej z serii GTX6xx lub wyższej. Ważne też jest to, że nie każda karta dokładnie jest w stanie obsłużyć te technologie, tyczy się to raczej modelów topowych przykładowo: "Radeon: HD5850 i wyższe", "GeForce: GTX 650 i wyższe". Natomiast jeśli posiadasz kartę starszą/niekompatybilną to aby móc korzystać z mocy dwóch monitorów będziesz potrzebował conajmniej dwóch kart połączonych w SLI(nVidia), Crossfire(AMD). @down kooziu ![]() RE: POMOCY Jak zrobić aby gra się rozciągnęła na Dwa dodatkowe Monitory ? - kooziu - 06-08-2013 A mnie ciekawi kwestia, jak podłączyłeś dwa monitory? Do jednej karty graficznej czy do dwóch? RE: POMOCY Jak zrobić aby gra się rozciągnęła na Dwa dodatkowe Monitory ? - troczki - 06-08-2013 (06-08-2013, 17:54)kooziu napisał(a): A mnie ciekawi kwestia, jak podłączyłeś dwa monitory? Do jednej karty graficznej czy do dwóch?Stary monitor mam podłączony przez d-sub (mam po środku telewizor z tym wejściem). A dwa podłączyłem przez HDMI. I mam jedną kartę graficzną. RE: POMOCY Jak zrobić aby gra się rozciągnęła na Dwa dodatkowe Monitory ? - Dark Archon - 06-08-2013 Ciągle zapominasz o najważniejszej informacji: JAKA to karta graficzna. Nie wszystkie obsłużą Eyefinity/Surround i wtedy nie będziesz mógł uruchomić gry na "pełnych ekranach". RE: POMOCY Jak zrobić aby gra się rozciągnęła na Dwa dodatkowe Monitory ? - troczki - 07-08-2013 (06-08-2013, 19:10)Dark Archon napisał(a): Ciągle zapominasz o najważniejszej informacji: JAKA to karta graficzna. Nie wszystkie obsłużą Eyefinity/Surround i wtedy nie będziesz mógł uruchomić gry na "pełnych ekranach". Panie Dark Archonie dziękuje za te uwagę. Z innej beczki Karta Graficzna to Nvidia GTX 680. RE: POMOCY Jak zrobić aby gra się rozciągnęła na Dwa dodatkowe Monitory ? - Reed - 07-08-2013 Cytat:Stary monitor mam podłączony przez d-subŻeby móc korzystać z Surround na nVidii musisz wszystkie monitory mieć podłączone wejściami cyfrowymi, czyli np. HDMI, DVI, DisplayPort. D-Sub to wejście analogowe i nie będziesz mógł korzystać z opcji surround. Edit. Dodam tylko jeszcze, że wszystko uruchamiassz w panelu nvidia w submenu "Configure Surround, PhysX" w zakładce 3D Settings. |