Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
[ART] 1001 gier, w które musisz zagrać przed śmiercią - Wersja do druku

+- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu)
+-- Dział: Allschool... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=22)
+--- Dział: Gracze - Graczom (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=77)
+--- Wątek: [ART] 1001 gier, w które musisz zagrać przed śmiercią (/showthread.php?tid=5128)

1001 gier, w które musisz zagrać przed śmiercią - Baju - 07-08-2013

Dzień dobry

Niedawno dorwałem książkę pod tytułem "1001 games you must play before you die" Tony'ego Motta i postanowiłem stworzyć serię filmików prezentujących po kolei te gry.

Na razie stworzyłem tylko 3 filmiki ale będę się starał dokończyć to co zacząłem. Życzcie mi wytrwałości co do serii.

P.S. Będę się starał aktualizować wątek o nowe filmiki jak stworzę.

RE: 1001 gier, w które musisz zagrać przed śmiercią - Kacpei - 08-08-2013

Pomysł moim zdaniem dobry, tylko mam kilka drobnych uwag.
Pierwsza dotyczy intra. Oglądając kilka odcinków na raz może dłużyć. Najlepiej jak będzie trwać około 5 sekund, lub dodać odnośnik przerzucający nas od razu na początek filmu.
Druga. Nie "tą grę" tylko tę grę. Winking
No i trzeci (jak na razie ostatni) to outro. Możesz dodać odnośniki do innych serii (np. spodobała mnie się historia polskich gier komputerowych) do poprzedniego odcinka z serii i pierwszego.

RE: 1001 gier, w które musisz zagrać przed śmiercią - SebastianL92 - 08-08-2013

No to życzę wytrwałości.

RE: 1001 gier, w które musisz zagrać przed śmiercią - Azu - 08-08-2013

No mnie bardzo razi to, że nie wymawiasz dobrze słowa Breakout /brejkaut/ ( Wymowa )tam nie ma słowa Brick, które wymawiasz :P. Ogólnie jestem pod wrażeniem merytorycznej części. Dobrze dopracowane fakty. Sam znam cała historie Breakout bardzo dobrze i myślałem, że możesz coś ominąć, ponieważ ta historia jest dość pokręcona i dobrze, że wspomniałeś o świńskim wręcz zachowaniu Jobsa. gratki pomysłu.

RE: 1001 gier, w które musisz zagrać przed śmiercią - Grodek - 08-08-2013

Naprawdę miło się to ogląda i życzę wytrwałości. Mam nadzieję, że ujrzymy ostatni 1001 odcinek.

RE: 1001 gier, w które musisz zagrać przed śmiercią - craces - 08-08-2013

Fajnych rzeczy się dowiedziałem...
PS. dwa tysiące trzynastym ,a nie "dwutysięcznym..."

Odp: 1001 gier, w które musisz zagrać przed śmiercią - chrusto - 10-08-2013

Super pomysł. Pozostaje mi tylko życzyć autorowi wytrwałości! Co do samej książki. Również ostatnio ją dorwałem. Ciekawa i bardzo dobrze się ją czyta. Na razie zadowalam się epub'em ale w niedalekiej przyszłości zamierzam kupić ją w księgarni. Niestety trochę kosztuje. Jeśli ktoś jest ciekawy to cena oscyluje w granicach 200zł :-P

Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2

RE: 1001 gier, w które musisz zagrać przed śmiercią - Baju - 07-10-2013

Zapraszam was do kolejnego odcinka.

http://www.youtube.com/watch?v=KP8fPsxW2OE&list=PLtSuuwzpfnSrydzESqKfmIeQn7Xt7NBw2&index=4

RE: 1001 gier, w które musisz zagrać przed śmiercią - Baju - 24-11-2013

Zapraszam do kolejnego odcinka gdzie poznacie prekursora wielu gier jak np. "World of Tanks", "Ił-2 Sturmovik" albo kultowe "Battle city"(czy pod bardziej znanym w Polsce tytułem "Tank 1990")

RE: 1001 gier, w które musisz zagrać przed śmiercią - DiZajn - 03-01-2014

Ktoś wie gdzie można tą książke kupić w PDFie?

RE: 1001 gier, w które musisz zagrać przed śmiercią - Baju - 09-03-2014

Tym razem będzie o "Space Invaders". Co tu pisać? Ta gra zmieniła oblicze gier wideo i dlatego każdy szanujący się gracz znać ją powinien. Zapraszam do oglądania.

RE: 1001 gier, w które musisz zagrać przed śmiercią - Baju - 16-04-2014

Witam wszystkich. Zapewne kojarzycie grę "Adventure", która pojawiła się w drugim odcinku "System error" i powszechnie przyznaje się jej tytuł gry z pierwszym "Easter Eggiem" w historii gier. Ale czy na pewno? Odpowiedź na to pytanie znajdziecie w tym filmie. Poza tym zobaczycie jak wyglądały pierwsze smoki w grach wideoSmiling

RE: 1001 gier, w które musisz zagrać przed śmiercią - Baju - 06-06-2014

W tym odcinku zapraszam was do zapoznania się z pierwszym w historii gier symulatorem lądowania na księżycu jednocześnie będąca pierwszą w historii firmy "Atari" grą z grafiką wektorową. https://www.youtube.com/watch?v=8X9ZwGMKuMk&list=UUXD8doznQTDCJ-hsN78dHuw

RE: 1001 gier, w które musisz zagrać przed śmiercią - Baju - 01-02-2015

Bardzo dawno nie było nowego odcinka, dlatego też z wielką radością zapraszam was do zapoznania się z najnowszym filmikiem z serii, gdzie przedstawiam grę, która jest kwintesencją gier typu "Easy to learn, hard to master"

RE: 1001 gier, w które musisz zagrać przed śmiercią - Catter - 19-02-2015

Bardzo ciekawa inicjatywa, ale sądząc po "cyklu wydawniczym" może moje wnuki poznają całą liste Smiling

RE: 1001 gier, w które musisz zagrać przed śmiercią - ŁowcaB - 23-04-2015

Jeśli opiszesz je wszystkie, masz u mnie piwo Smiling i to dobre heheh. Musiałbyś opisać 3 gry dziennie przez rok, ewentualnie co 3 gry na dziesięć co zajmie Ci jakieś 10 lat. Powodzenia, jest nieźle!

RE: 1001 gier, w które musisz zagrać przed śmiercią - Baju - 06-06-2016

Zapraszam was do obejrzenia kolejnego odcinka, regularnie wypuszczanej seriiSmiling. Dziś dowiecie się co ma firma "Namco" wspólnego z drewnianymi koniami oraz jakie znaczenie miał dla niej "Galaxian".

RE: 1001 gier, w które musisz zagrać przed śmiercią - LukegaX - 08-06-2016

(06-06-2016, 23:45)Baju napisał(a): Zapraszam was do obejrzenia kolejnego odcinka, regularnie wypuszczanej seriiSmiling. Dziś dowiecie się co ma firma "Namco" wspólnego z drewnianymi koniami oraz jakie znaczenie miał dla niej "Galaxian".

odcinek jak zwykle świetny, no i cieszę się że ta seria powróciła, powodzenia przy kolejnych odcinkach, oby były tak dobre jak poprzednie Archon Approved

RE: 1001 gier, w które musisz zagrać przed śmiercią - Baju - 28-08-2016

Witam wszystkich. Tym razem zapraszam was do zapoznania się z grą "Battlezone", która wzbudziła spore zainteresowanie nie tylko wśród graczy ale również samej armii amerykańskiej.