![]() |
Mam lepszy sprzet niz gra wymaga a jednak mam lagi :c - Wersja do druku +- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu) +-- Dział: Newschool... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: PC (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=10) +--- Wątek: Mam lepszy sprzet niz gra wymaga a jednak mam lagi :c (/showthread.php?tid=5137) |
Mam lepszy sprzet niz gra wymaga a jednak mam lagi :c - nielegalnyKUBA - 08-08-2013 Siemka, statnio pobralem gierke: Combat Arms ktora na moim sprzecie powinna chodzic bez lagow, a jednak je mam, i to spore! Wymagania gry: Pentium 3 1GHZ 512mb RAM 6GB na twardym Moj sprzet: Win7 ultimate(64bit) 4gb ram Intel I2 (2.4GHZ) Mobile Intel® 965 Express Chipset Family Zbytnio sie na takich sprawach nieznam :C wiec prosze was o pomoc. RE: Mam lepszy sprzet niz gra wymaga a jednak mam lagi :c - bleub - 08-08-2013 Winą, jak to nazwałeś, "lagów" może być zaśmiecenie systemu lub zbyt niska wydajność jednego z komponentów komputera. Obstawiałbym zintegrowaną kartę graficzną, która do gier zwyczajnie się nie nadaje. RE: Mam lepszy sprzet niz gra wymaga a jednak mam lagi :c - Witold - 08-08-2013 Grafika to raz, dwa, że grając w Combat Arms powinieneś się liczyć z tym, że i na najlepszym sprzęcie będziesz miał laggi. Zależy to tylko i wyłącznie od łatek wydawanych przez Nexona, a wymagania które podałeś są już dawno nie aktualne. Pozdrawiam, prawie 4letni gracz w Combat Arms RE: Mam lepszy sprzet niz gra wymaga a jednak mam lagi :c - Czarkoman - 08-08-2013 Combat Arms to również gra wymagająca internetu i to właśnie tu może kryć się źródło twoich "lagów". RE: Mam lepszy sprzet niz gra wymaga a jednak mam lagi :c - nielegalnyKUBA - 08-08-2013 Lacze mam dobre, ale mysle ze moze byc to wina wlasnie mojej karty :/ w kazdym badz razie dziekuje za pomoc! ![]() RE: Mam lepszy sprzet niz gra wymaga a jednak mam lagi :c - Pchelkson - 08-08-2013 Podpinam się pod ten temat z swoim osobistym problemem. Mam Risena 2 na steamie. Zaraz po odpaleniu gra chodzi mega płynnie, jednak po jakimś czasie gry zaczynają się stopniowe spadki płynności, aż do momentu w którym nie chcę już się dalej męczyć z klatkowaniem i uruchamiam grę ponownie. Wtedy znowu wszystko śmiga (do czasu). Sprawdzałem na każdych ustawieniach grafiki, zmieniałem rozdzielczość. Grę mam zaktualizowaną jako że jest to steam. Any help ? RE: Mam lepszy sprzet niz gra wymaga a jednak mam lagi :c - Gazar - 08-08-2013 (08-08-2013, 17:18)Pchelkson napisał(a): Podpinam się pod ten temat z swoim osobistym problemem. Wydaje mi się, że Ci się po prostu komputer przegrzewa (też mam spadki klatek kiedy gram w coś dłużej). Sprawdź sobie temperatury podczas ostrej pracy kompa i temperatury kiedy mało robisz na kompie, może przeczyszczenie go od środka pomoże. RE: Mam lepszy sprzet niz gra wymaga a jednak mam lagi :c - grem - 08-08-2013 (08-08-2013, 17:18)Pchelkson napisał(a): Podpinam się pod ten temat z swoim osobistym problemem. jedno z popularnych rozwiazan dla kart gtx: -odinstaluj sterowniki karty -rebootnij system -zainstaluj ponownie aktualny sterownik wybierajac opcje CUSTOM i NIE INSTALUJ komponentow 3d vision -??? -PROFIT |