![]() |
Pojawiła się zapowiedź nowej odsłony konsoli 3DS! - Wersja do druku +- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu) +-- Dział: arhn.eu (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Z Głównej... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=80) +---- Dział: Newsy (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=206) +---- Wątek: Pojawiła się zapowiedź nowej odsłony konsoli 3DS! (/showthread.php?tid=5304) Strony:
1
2
|
Pojawiła się zapowiedź nowej odsłony konsoli 3DS! - Insajd - 28-08-2013 Na oficjalnym kanale Youtube japońskiego growego giganta, Nintendo, pojawił się film przedstawiający nową konsolkę przenośną. Handheld nazwany został Nintendo 2DS. By przeczytać cały artykuł, kliknij tutaj: Pojawiła się zapowiedź nowej odsłony konsoli 3DS! Pojawiła się zapowiedź nowej odsłony konsoli 3DS! - Wojt - 28-08-2013 Premiera w Europie też 12 października? Właśnie planowałem w październiku kupić Vite, a teraz muszę się zastanowić ![]() Pojawiła się zapowiedź nowej odsłony konsoli 3DS! - Noctis - 28-08-2013 Nie wiem co designer brał, ale lepiej niech przestanie. Rozumiem że to budżetówka pod premierę Pokemonów, ale czy możliwość złożenia konsoli tak drastycznie by podwyższyła cenę ? Pojawiła się zapowiedź nowej odsłony konsoli 3DS! - asia11n - 28-08-2013 Czy ma to coś wspólnego z premierą pokemon x i y ? Bo konsola wychodzi w ten sam dzień Pojawiła się zapowiedź nowej odsłony konsoli 3DS! - Massiv - 28-08-2013 Czyli zabierają z 3ds'a jego najbardziej reklamowaną cechę (3d) i dalej nie dodają drugiej gałki. Brzmi jak świetny pomysł ![]() Pojawiła się zapowiedź nowej odsłony konsoli 3DS! - kenobi08 - 28-08-2013 No i to jest niespodzianka. Pojawiła się zapowiedź nowej odsłony konsoli 3DS! - Txantslusam - 28-08-2013 ![]() Tak źle wyglądającej kieszonsolki jeszcze nie widziałem. Pojawiła się zapowiedź nowej odsłony konsoli 3DS! - Chmiel00 - 28-08-2013 Geniusze, ale że konsola postała dla dzieci poniżej 7 roku życia które łamią zawiasy i nie mogą używać 3D to wy wiedzcie Geniusze, ale że konsola postała dla dzieci poniżej 7 roku życia które łamią zawiasy i nie mogą używać 3D to wy wiedzcie Pojawiła się zapowiedź nowej odsłony konsoli 3DS! - Ad-M - 28-08-2013 Mogli by wsadzić drugiego anloga - a, tak to to nawet śmieszne jest 3ds bez 3d ![]() RE: Pojawiła się zapowiedź nowej odsłony konsoli 3DS! - farmaceuta - 28-08-2013 Hmmm, zawsze ceniłem w linii DS fakt że ekrany nie są na jednej płaszczyźnie i to ułatwiało odbiór gry na 2 ekranach. W 2DS to spierniczyli i trzeba mieć konsolę pionowo przed oczami, co moim zdaniem jest chybionym pomysłem. Pojawiła się zapowiedź nowej odsłony konsoli 3DS! - grzesio165 - 28-08-2013 Chmiel00 ma rację. Ale jak ma się to zmieścić do kieszeni? Jak chcą zrobić 3DS'a bez 3D i zawiasów to mogli by zrobić emu na Wii U + specialną przejściówkę. Pojawiła się zapowiedź nowej odsłony konsoli 3DS! - Maxiow43 - 28-08-2013 Wyglądem przypomina bardziej kalkulator niż laptop. RE: Pojawiła się zapowiedź nowej odsłony konsoli 3DS! - kruskader - 28-08-2013 @grzesio165 Ale wtedy to nie byłby handheld. Pewnie kupię se na gwiazdkę. Co do braku 2giego analoga - nie nażekam. Grałem w tyle gier na 2 analogi, że palców u rąk starczy by policzyć. Pojawiła się zapowiedź nowej odsłony konsoli 3DS! - Ad-M - 28-08-2013 W sumie doszedłem do wniosku, że jestem zafascynowany tym dizajnem ![]() Pojawiła się zapowiedź nowej odsłony konsoli 3DS! - fafikozoom - 28-08-2013 Kupiłbym gdyby tylko była składana. Nintendo nie ma już więcej nóg w które mogłoby sobie strzelić RE: Pojawiła się zapowiedź nowej odsłony konsoli 3DS! - ichabod - 28-08-2013 Toć to konsolka przerobiona tak, żeby można ją było dać dzieciakom - bez 3d żeby się nie porzygały i żeby było taniej, bez klapki żeby się nie urwała i bez żadnych podwójnych circle padów no bo po cholerę to dzieciakom. Na dodatek wypuszczają to tuż przed świętami i w momencie gdy wychodzą pokemony, oczywiście zupełnie przypadkowo. To nie jest konsola dla was, więc weźcie to pod uwagę oceniając design i przydatność. Pojawiła się zapowiedź nowej odsłony konsoli 3DS! - Sakudoshi - 28-08-2013 Cóż, 3D wprawdzie nie jest mi potrzebne, jednak i tak wolę kupić 3DSa lub 3DSa XL, ze względu na wygląd no i również mobilność. Nawet jakby 2DS miałby lepszą baterię (w co wątpię), to jednak... Ale dla dzieci może to być dobrą odmianą, nie trzeba się martwić, że puszczą zawiasy. No i 2DS jest nieco tańsze. A, no i białe 2DS wygląda dużo ładniej ![]() Pojawiła się zapowiedź nowej odsłony konsoli 3DS! - Ad-M - 29-08-2013 Mogli by wsadzić drugiego anloga - a, tak to to nawet śmieszne jest 3ds bez 3d ![]() Mogli by wsadzić drugiego anloga - a, tak to to nawet śmieszne jest 3ds bez 3d ![]() Ech, może ktoś pousuwać moje dubleposty? Odświeżenie strony po napisaniu komentarza powoduje taki efekt... Pojawiła się zapowiedź nowej odsłony konsoli 3DS! - Mkali - 29-08-2013 Coś brali z tym designem? Pojawiła się zapowiedź nowej odsłony konsoli 3DS! - wujo444 - 29-08-2013 @ichabod - tylko jedna rzecz... jakie to jest WIELKIE. Dzieciakom poodpadają łapy po 15 minutach. Wygląda po prostu wybitnie nieergonomicznie. RE: Pojawiła się zapowiedź nowej odsłony konsoli 3DS! - fafikozoom - 29-08-2013 (28-08-2013, 22:34)ichabod napisał(a): Toć to konsolka przerobiona tak, żeby można ją było dać dzieciakom - bez 3d żeby się nie porzygały i żeby było taniej, bez klapki żeby się nie urwała i bez żadnych podwójnych circle padów no bo po cholerę to dzieciakom. Na dodatek wypuszczają to tuż przed świętami i w momencie gdy wychodzą pokemony, oczywiście zupełnie przypadkowo. Nie wiem co tu dać dzieciakom. Bez 3D - OK. Ale siedmiolatek nawet sobie tej deski do krojenia w kieszeń nie wetknie, ani to w jego rękach długo nie pobędzie. Małe dzieci mają problem z dbaniem o swoje dobra, a fakt że nie jest składana = ekran porysowany w dwa tygodnie. Do tego wyobraź sobie jakie to dziadostwo musi być piekielnie niewygodne. Jak tutaj grać w COKOLWIEK co wymaga przycisków I ekranu dotykowego. To musi być PIEKIELNIE niewygodne. Do tego spusty nadal są na górnym boku. I gdzie tutaj ten desing dla sześciolatków? Już widzę jak trzyma palce i na guzikach i na spustach. O ile dosięgnie. Guziki są tak wysoko że ciężko pewnie będzie nawet dosięgnąć kciukiem tacz skrina przy tańczeniu po guzikach. EDIT: a jeśli już w kieszeń wetknie to biedne ekrany. Cały pomysł jest głupi ale do zaakceptowania. Tylko ten głupi desing. Już złamane zawiasy są lepsze niż ekrany zawsze na wierzchu. . . Btw 2DS ukradł wygląd konsoli. ![]() RE: Pojawiła się zapowiedź nowej odsłony konsoli 3DS! - ichabod - 29-08-2013 Bullshit. Solidna konstrukcja uniemożliwiająca złamanie konsoli czy oderwanie zawiasu jest o wiele ważniejsza niż to czy sobie to wsadzi do kieszonki czy nie. 3DSa tez nie da rady nosić wygodnie w kieszeni i co z tego? (kto zresztą nosi handheldy bezpośrednio w kiszeni? Chyba każdy trzyma swoją zabawkę w pokrowcu) Co do klawiszy - L1 i R1 znajdują się w niewielkiej odległości od circle pada i ABXY, wiec raczej bym się tu nie martwił o wygodę, tym bardziej, że taki 3DS jest wręcz za malutki na duże łapy dorosłego. Zresztą, rzuć okiem na reklamę https://www.youtube.com/watch?v=sAExBTWIp3M - jakiś bachor w to gra i widać, że dłonie układają się normalnie i nie trzeba sięgać paluchami nie wiadomo gdzie. Co do rysujących się ekranów - myślisz, że po co od razu prezentują pokrowczyki? ![]() Także zdania nie zmieniam - to chujowa konsolka (tj. chodzi mi tu o design i ogólny koncept) i ja bym jej w życiu nie kupił, ale jak najbardziej rozumiem tu cel i wydaje mi się, że jest grupa klientów, która będzie się na to pisać. Pojawiła się zapowiedź nowej odsłony konsoli 3DS! - Cathepsin - 29-08-2013 Finally, konsola Nintendo bez tej idiotycznej, lamiacej sie klapki. Teraz, niech usuna ten drugi ekran, to zaczne rzucac hajsem w monitor ^^ RE: Pojawiła się zapowiedź nowej odsłony konsoli 3DS! - Veinitive - 29-08-2013 Konsola raczej dla młodszych niż starszych. Rozumiem przesłanie. Nie kupię. Pojawiła się zapowiedź nowej odsłony konsoli 3DS! - FlavikPl - 29-08-2013 szczeże ta konsola będzie dobra tylko dla dzici poniże 7 roku życia bo 3ds albo ds to konsole "składane" przez co były małe a ta będzie dosyc duża więc szczerze wole kupić 3ds niż tego 2ds |