Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
Pojawiła się zapowiedź nowej odsłony konsoli 3DS! - Wersja do druku

+- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu)
+-- Dział: arhn.eu (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Z Głównej... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=80)
+---- Dział: Newsy (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=206)
+---- Wątek: Pojawiła się zapowiedź nowej odsłony konsoli 3DS! (/showthread.php?tid=5304)

Strony: 1 2

Pojawiła się zapowiedź nowej odsłony konsoli 3DS! - Insajd - 28-08-2013

Na oficjalnym kanale Youtube japońskiego growego giganta, Nintendo, pojawił się film przedstawiający nową konsolkę przenośną. Handheld nazwany został Nintendo 2DS.

By przeczytać cały artykuł, kliknij tutaj: Pojawiła się zapowiedź nowej odsłony konsoli 3DS!

Pojawiła się zapowiedź nowej odsłony konsoli 3DS! - Wojt - 28-08-2013

Premiera w Europie też 12 października?

Właśnie planowałem w październiku kupić Vite, a teraz muszę się zastanowić Smiling

Pojawiła się zapowiedź nowej odsłony konsoli 3DS! - Noctis - 28-08-2013

Nie wiem co designer brał, ale lepiej niech przestanie. Rozumiem że to budżetówka pod premierę Pokemonów, ale czy możliwość złożenia konsoli tak drastycznie by podwyższyła cenę ?

Pojawiła się zapowiedź nowej odsłony konsoli 3DS! - asia11n - 28-08-2013

Czy ma to coś wspólnego z premierą pokemon x i y ? Bo konsola wychodzi w ten sam dzień

Pojawiła się zapowiedź nowej odsłony konsoli 3DS! - Massiv - 28-08-2013

Czyli zabierają z 3ds'a jego najbardziej reklamowaną cechę (3d) i dalej nie dodają drugiej gałki. Brzmi jak świetny pomysł Grinning

Pojawiła się zapowiedź nowej odsłony konsoli 3DS! - kenobi08 - 28-08-2013

No i to jest niespodzianka.

Pojawiła się zapowiedź nowej odsłony konsoli 3DS! - Txantslusam - 28-08-2013

Co ja pacze?
Tak źle wyglądającej kieszonsolki jeszcze nie widziałem.

Pojawiła się zapowiedź nowej odsłony konsoli 3DS! - Chmiel00 - 28-08-2013

Geniusze, ale że konsola postała dla dzieci poniżej 7 roku życia które łamią zawiasy i nie mogą używać 3D to wy wiedzcie

Geniusze, ale że konsola postała dla dzieci poniżej 7 roku życia które łamią zawiasy i nie mogą używać 3D to wy wiedzcie

Pojawiła się zapowiedź nowej odsłony konsoli 3DS! - Ad-M - 28-08-2013

Mogli by wsadzić drugiego anloga - a, tak to to nawet śmieszne jest 3ds bez 3d Laughing

RE: Pojawiła się zapowiedź nowej odsłony konsoli 3DS! - farmaceuta - 28-08-2013

Hmmm, zawsze ceniłem w linii DS fakt że ekrany nie są na jednej płaszczyźnie i to ułatwiało odbiór gry na 2 ekranach. W 2DS to spierniczyli i trzeba mieć konsolę pionowo przed oczami, co moim zdaniem jest chybionym pomysłem.

Pojawiła się zapowiedź nowej odsłony konsoli 3DS! - grzesio165 - 28-08-2013

Chmiel00 ma rację. Ale jak ma się to zmieścić do kieszeni? Jak chcą zrobić 3DS'a bez 3D i zawiasów to mogli by zrobić emu na Wii U + specialną przejściówkę.

Pojawiła się zapowiedź nowej odsłony konsoli 3DS! - Maxiow43 - 28-08-2013

Wyglądem przypomina bardziej kalkulator niż laptop.

RE: Pojawiła się zapowiedź nowej odsłony konsoli 3DS! - kruskader - 28-08-2013

@grzesio165 Ale wtedy to nie byłby handheld.

Pewnie kupię se na gwiazdkę.

Co do braku 2giego analoga - nie nażekam. Grałem w tyle gier na 2 analogi, że palców u rąk starczy by policzyć.

Pojawiła się zapowiedź nowej odsłony konsoli 3DS! - Ad-M - 28-08-2013

W sumie doszedłem do wniosku, że jestem zafascynowany tym dizajnem Laughing Poczekam na jakieś recenzje jak leży w dłoniach i jak się gra - może nawet się skuszę (chociaż brak 3d troszkę boli, ale tylko troszkę :P)

Pojawiła się zapowiedź nowej odsłony konsoli 3DS! - fafikozoom - 28-08-2013

Kupiłbym gdyby tylko była składana. Nintendo nie ma już więcej nóg w które mogłoby sobie strzelić

RE: Pojawiła się zapowiedź nowej odsłony konsoli 3DS! - ichabod - 28-08-2013

Toć to konsolka przerobiona tak, żeby można ją było dać dzieciakom - bez 3d żeby się nie porzygały i żeby było taniej, bez klapki żeby się nie urwała i bez żadnych podwójnych circle padów no bo po cholerę to dzieciakom. Na dodatek wypuszczają to tuż przed świętami i w momencie gdy wychodzą pokemony, oczywiście zupełnie przypadkowo.

To nie jest konsola dla was, więc weźcie to pod uwagę oceniając design i przydatność.

Pojawiła się zapowiedź nowej odsłony konsoli 3DS! - Sakudoshi - 28-08-2013

Cóż, 3D wprawdzie nie jest mi potrzebne, jednak i tak wolę kupić 3DSa lub 3DSa XL, ze względu na wygląd no i również mobilność. Nawet jakby 2DS miałby lepszą baterię (w co wątpię), to jednak...
Ale dla dzieci może to być dobrą odmianą, nie trzeba się martwić, że puszczą zawiasy. No i 2DS jest nieco tańsze.
A, no i białe 2DS wygląda dużo ładniej Smiling

Pojawiła się zapowiedź nowej odsłony konsoli 3DS! - Ad-M - 29-08-2013

Mogli by wsadzić drugiego anloga - a, tak to to nawet śmieszne jest 3ds bez 3d Laughing

Ech, może ktoś pousuwać moje dubleposty? Odświeżenie strony po napisaniu komentarza powoduje taki efekt...

Pojawiła się zapowiedź nowej odsłony konsoli 3DS! - Mkali - 29-08-2013

Coś brali z tym designem?

Pojawiła się zapowiedź nowej odsłony konsoli 3DS! - wujo444 - 29-08-2013

@ichabod - tylko jedna rzecz... jakie to jest WIELKIE. Dzieciakom poodpadają łapy po 15 minutach. Wygląda po prostu wybitnie nieergonomicznie.

RE: Pojawiła się zapowiedź nowej odsłony konsoli 3DS! - fafikozoom - 29-08-2013

(28-08-2013, 22:34)ichabod napisał(a): Toć to konsolka przerobiona tak, żeby można ją było dać dzieciakom - bez 3d żeby się nie porzygały i żeby było taniej, bez klapki żeby się nie urwała i bez żadnych podwójnych circle padów no bo po cholerę to dzieciakom. Na dodatek wypuszczają to tuż przed świętami i w momencie gdy wychodzą pokemony, oczywiście zupełnie przypadkowo.

To nie jest konsola dla was, więc weźcie to pod uwagę oceniając design i przydatność.

Nie wiem co tu dać dzieciakom. Bez 3D - OK. Ale siedmiolatek nawet sobie tej deski do krojenia w kieszeń nie wetknie, ani to w jego rękach długo nie pobędzie. Małe dzieci mają problem z dbaniem o swoje dobra, a fakt że nie jest składana = ekran porysowany w dwa tygodnie. Do tego wyobraź sobie jakie to dziadostwo musi być piekielnie niewygodne. Jak tutaj grać w COKOLWIEK co wymaga przycisków I ekranu dotykowego. To musi być PIEKIELNIE niewygodne. Do tego spusty nadal są na górnym boku. I gdzie tutaj ten desing dla sześciolatków? Już widzę jak trzyma palce i na guzikach i na spustach. O ile dosięgnie. Guziki są tak wysoko że ciężko pewnie będzie nawet dosięgnąć kciukiem tacz skrina przy tańczeniu po guzikach.
EDIT: a jeśli już w kieszeń wetknie to biedne ekrany. Cały pomysł jest głupi ale do zaakceptowania. Tylko ten głupi desing. Już złamane zawiasy są lepsze niż ekrany zawsze na wierzchu.
.
.
Btw 2DS ukradł wygląd konsoli.
[Obrazek: tumblr_m9rc2dZ0dI1rbynvyo1_400.jpg]

RE: Pojawiła się zapowiedź nowej odsłony konsoli 3DS! - ichabod - 29-08-2013

Bullshit. Solidna konstrukcja uniemożliwiająca złamanie konsoli czy oderwanie zawiasu jest o wiele ważniejsza niż to czy sobie to wsadzi do kieszonki czy nie. 3DSa tez nie da rady nosić wygodnie w kieszeni i co z tego? (kto zresztą nosi handheldy bezpośrednio w kiszeni? Chyba każdy trzyma swoją zabawkę w pokrowcu) Co do klawiszy - L1 i R1 znajdują się w niewielkiej odległości od circle pada i ABXY, wiec raczej bym się tu nie martwił o wygodę, tym bardziej, że taki 3DS jest wręcz za malutki na duże łapy dorosłego. Zresztą, rzuć okiem na reklamę https://www.youtube.com/watch?v=sAExBTWIp3M - jakiś bachor w to gra i widać, że dłonie układają się normalnie i nie trzeba sięgać paluchami nie wiadomo gdzie. Co do rysujących się ekranów - myślisz, że po co od razu prezentują pokrowczyki? Trollface

Także zdania nie zmieniam - to chujowa konsolka (tj. chodzi mi tu o design i ogólny koncept) i ja bym jej w życiu nie kupił, ale jak najbardziej rozumiem tu cel i wydaje mi się, że jest grupa klientów, która będzie się na to pisać.

Pojawiła się zapowiedź nowej odsłony konsoli 3DS! - Cathepsin - 29-08-2013

Finally, konsola Nintendo bez tej idiotycznej, lamiacej sie klapki. Teraz, niech usuna ten drugi ekran, to zaczne rzucac hajsem w monitor ^^

RE: Pojawiła się zapowiedź nowej odsłony konsoli 3DS! - Veinitive - 29-08-2013

Konsola raczej dla młodszych niż starszych. Rozumiem przesłanie. Nie kupię.

Pojawiła się zapowiedź nowej odsłony konsoli 3DS! - FlavikPl - 29-08-2013

szczeże ta konsola będzie dobra tylko dla dzici poniże 7 roku życia bo 3ds albo ds to konsole "składane" przez co były małe a ta będzie dosyc duża więc szczerze wole kupić 3ds niż tego 2ds