![]() |
MMO? - Wersja do druku +- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu) +-- Dział: Newschool... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: PC (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=10) +--- Wątek: MMO? (/showthread.php?tid=5346) |
MMO? - Dobuch66 - 02-09-2013 Hej, ostatnio poszukuję dobrych MMO do testów. Co zdążyłem już poznać: -Guild Wars 2 - Niezłe, jednak aktualnie odpoczywam po dość intensywnej grze pare miesięcy temu. -Vindictus - niezłe dziecko od Nexona, tu naprawdę trzeba poznać postać i mieć taktykę nie tylko biec "na pałe" -Panzar - na razie tylko pare minut samouczka, jednak produkcja robi niezłe wrażenie -Star Wars The Old Republic - naprawdę niezła gra, jednak bez abonamentu ciężko się wciągnąć patrząc na ograniczenia xp'a, aren, zawodów etc. Omijam szerokim łukiem P2W (Pay to Win) z racji małej chęci ładowania pieniędzy w wirtualne przedmioty. Jendak nie odrzucam tego pomysłu, jednak gra musiałaby mieć zrównoważony sklep w realiach z PLN. Macie jakieś ciekawe propozycje? Od razu odrzucam wszelkie gry typu Age of Wulin od Gpotato, próbowałem i po godzinie już mnie tam nie było. Żeby była jasność, interesują mnie szeroko pojęte MMO, nie tylko MMORPG. Głównie stawiam na F2P ewentualnie P2P. Zna może ktoś coś ciekawego? Najlepiej jeśli przy nadmienionej pozycji znajdzie się również kilka zdań o samej rozgrywce, co was w niej pociąga, czy bez realnej kasy da się żyć etc. Czekanie na Projekt Titan czy darmowego WoW'a to jak na razie odległa przyszłość, także szukam alternatywy. Jak nie chce się komuś pisać zbyt wiele bądź nie wie jak ująć w słowa co go trzyma w danym tytule niech podrzuci chociaż filmik, żeby było wiadomo o czym mowa. RE: MMO? - Insajd - 02-09-2013 Hmmm, mogę ci przedstawić gry, w które sam swego czasu pogrywałem. Może i nie zachęcę cię do nich, ale przynajmniej będziesz wiedział, od czego trzymać się z daleka :P Flyff - syf i bieda, z każdym patchem praktycznie coraz gorsza. Gra, z której nawet GMi odchodzili, tak źle się działo. Brak balansu postaci i w zasadzie sam grind. Przy grze trzymała mnie tylko gildia, po jej rozwiązaniu rzuciłem tytuł w cholerę. Ogólnie - nie polecam. Dragon Nest - na początku całkiem fajnie się grało, ale z czasem zaczyna się robić nudno. Jak zwykle boli balans postaci, a raczej częściowy jego brak, ale ogólnie da się żyć pod tym względem. Na wyższych poziomach jest bardzo powtarzalną grą, bo żeby levelować, trzeba w kółko przechodzić te same instancje. Zawsze możesz pobrać i sprawdzić. Oprócz tego za namową kumpla sprawdziłem też RIFTa, ale najwyraźniej to już nie dla mnie, bo po godzinie miałem kompletnie dość. Nudne questy albo grind do upadłego - jakoś nie widzę w tym sensu. Osobiście po własnych doświadczeniach stwierdzam, że szkoda czasu na MMO. Niby wciągają, a aktualnie nie mogę wysiedzieć więcej niż kilka godzin przy tego typu grach. Nudy ![]() RE: MMO? - Enygma - 03-09-2013 Guild Wars 2 jest raczej godne polecenia. Jasne że w pewnych ilościach się może znudzić, ale jest niezwykle urozmaicone. Sam gram dosyć specyficznie, zacząłem grać tuż po premierze (czyli niemal rok temu)a nie widziałem nawet połowy terenu, zaliczyłem ledwo kilka dungeonów, totalnie nie ruszyłem craftingu itp. Jakim to sposobem? Bo gram tylko w rym World vs World gdzie na kilku rozległych mapach usianych zamkami i twierdzami ścierają się w jednym czasie 3 serwery. Ciężko tutaj mówić o nudzie, bo choć mapy zna sie na pamięć to okoliczności walki zmieniają się dynamicznie. Zacząłem też grać w Neverwinter ale bieda w stosunku do GW2, choć system walki fajny. RE: MMO? - Danger - 21-11-2013 Osobiście polecam Age of Wulin (Age of Wushu). Jest to gra MMORPG której największą zaletą jest PVP. W tej grze liczy się refleks (i dosyć niski ping którego mi brak) i cierpliwość. Poza tym nawet kiedy wyjdziemy z gry nasza postać będzie aktywna i zajmować się będzie np. żebraniem (zależy to od tego jaką mamy profesję). Są tam różne klany do których możemy dołączyć. Gra nie jest P2W (co jest jej wielką zaletą), nawet kiedy nie płacimy możemy zdobywać walutę Premium. Wystarczy np. znaleźć bezbronną postać (która jest offline oczywiście ![]() P.S Z grami typu MMO mam tak samo jak Insajd ![]() RE: MMO? - arkhadius - 22-11-2013 Kiedyś grałem w Perfect World International, ale gra powoli umierała z braku popularności i nacisku na P2W. Nie wiem jak się ma teraz. Buraczek bardzo poleca Aiona: http://www.youtube.com/watch?v=_1lunknhA6s i gdybym miał zamiar wypróbować jakieś MMO to zdecydowanie bym się na to skusił. RE: MMO? - CreepyPaste - 23-11-2013 Ja ci polecam gre RIFT według mnie szybko można się w niej odnaleźć. Nie ma żadnych ograniczeń expa ani nic RE: MMO? - TantisPL - 01-12-2013 Ostatnio gram nom-stopo w GW2,jest to jedyne mmo w sowim rodzaju z najciekawszym exploringiem mapy.Dodatkowo będąc w Gildii(polecam gildie Penta.gram)można jeszcze bardziej miło spędzać czas w grze ![]() RE: MMO? - Sasek7 - 01-12-2013 Polecam Nostale. Mówią że cukierkowa grafika itd. Ale gra naprawdę świetna gram już parę lat i cały czas do niej wracam. ![]() RE: MMO? - ludikbar - 03-12-2013 A ja polecam Neverwinter OnLine ![]() RE: MMO? - Boriat - 03-12-2013 Także polecam Neverwinter. Troszke podobne do GW. Interesujący jest tryb dominion (pvp), jednak niektóre daily questy są drażniące. Zwłaszcza gdy robisz dungeona godzinę i ludzie uciekną z party. RE: MMO? - CzwartySpartan - 04-12-2013 Neverwinter jest naprawdę ok więc jeśli nie grałeś to sprawdź ![]() ![]() Pzdr! 4 RE: MMO? - miki0778 - 15-12-2013 Continent of the ninth seal zobacz RE: MMO? - Realqxz - 20-12-2013 Jest dobra gra Aion lub Dragon Nest |