Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
Jaką Kieszonsolkę kupić najlepiej? - Wersja do druku

+- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu)
+-- Dział: Newschool... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Dział: Multiplatform (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=78)
+--- Wątek: Jaką Kieszonsolkę kupić najlepiej? (/showthread.php?tid=5397)

Jaką Kieszonsolkę kupić najlepiej? - Patrix123table - 06-09-2013

Witam Arhn.eu oraz jego użytkowników
chciałem się zapytać jaką przenośną konsolkę kupić ?
Chodzi mi o te stare jak pierwszy gameboy albo te nowe jak PSVita :)

RE: Jaką Kieszonsolkę kupić najlepiej ? - Piromaniaq - 06-09-2013

Poszukaj jakie gry Cię interesują i kup konsolę która je ma.
To chyba najlepsza rada, gdyż podałeś mało informacji.

RE: Jaką Kieszonsolkę kupić najlepiej ? - ichabod - 06-09-2013

Najlepiej Nintendo 3DS - jest piękna niczym Jezus, dobra niczym Budda i nie można o niej powiedzieć złego słowa, tak jak o Mahomecie.

RE: Jaką Kieszonsolkę kupić najlepiej ? - Veinitive - 07-09-2013

Ze swojej strony także polecam Nintendo 3DS lub 3DS XL. Winking

RE: Jaką Kieszonsolkę kupić najlepiej ? - Grodek - 07-09-2013

Jeśli chcesz pograć w starsze gierki to polecam Advance, bądź Advance SP. Obsługują każdą grę z serii Gameboy więc na spokojnie możesz ograć 3 generacje gier na jednej kieszonsolce.

RE: Jaką Kieszonsolkę kupić najlepiej ? - PolkersPl - 07-09-2013

Według mnie powinieneś kupić psp. Ma lepsze gry od 3dsa i więcej gier od ps vity.

RE: Jaką Kieszonsolkę kupić najlepiej ? - SmellySocks - 08-09-2013

Bardzo chciałbym ci pomóc, ale nie sprecyzowałeś, ile chcesz wydać pieniędzy. Nie wiem, czy mogę ci spokojnie polecić Vitę, czy bardziej PSP, czy może bardziej GB Color w stanie rozpadu.

Jednak, jeśli pieniądze nie są absolutnie żadnym problemem, to gorąco polecam jedną dwóch najnowszych konsolek na rynku - 3DS XL i PS Vita. Albo najlepiej obie.
Jeśli 3DS będzie twoim pierwszym kontaktem z grami Nintendo, to na początku możesz być trochę zaskoczony. Na szczęście 3DS zamiast potężnych flaków ma wiele porządnych gier. Odtwarza również te z DS.

Z drugiej strony stoi Vita. Sprzęt mocny, ma duży dotykowy ekran o normalnych proporcjach, dwa analogi, to coś do miziania, guziki, które nie latąja w otworach i nie trzeszczy. Odtwarza również dostępne w PS Store gry z PSP, obecnie około 350, jeśli się nie mylę, a wszystkie w śmiesznych cenach. Można na niej pograć też w klasyki z PSOne, również dostępne w PS Store, również w śmiesznych cenach.

RE: Jaką Kieszonsolkę kupić najlepiej ? - bogdan71 - 08-09-2013

Również polecam 3DS, a jeżeli chodzi ci o retro, to Game Boy Advance.

Starajmy się szanować język polski. Może i wydaje się, że nic mu nie grozi, ale dłuższe zaniedbywanie go doprowadzi w końcu do zagłady polskości i wszyscy zaczniemy bełkotać [']

RE: Jaką Kieszonsolkę kupić najlepiej? - Steve_Dogs - 08-09-2013

Ja na twoim miejscu kupiłbym 3DS(xl), ma ogromną bibliotekę gier ze względu na wczesną kompatybilność z DS. No i ma Pokemony.

RE: Jaką Kieszonsolkę kupić najlepiej? - Patrix123table - 11-09-2013

Tak dokładniej chodziło mi o to jaką wy mi proponujecie konsolkę, jaka wam przypadła do gustu Smiling

RE: Jaką Kieszonsolkę kupić najlepiej? - Dark Archon - 11-09-2013

Patryku, to tak nie działa. Tutaj wyjaśniamy dlaczego: http://arhn.eu/faq/#cowybrac

Jeśli faktycznie chcesz dowiedzieć się co kupić, musisz nam podać szczegóły.
Jeżeli chcesz "tak sobie pogadać o byle czym", to trafiłeś niestety, na złe forum. Od biedy możesz dopiąć się ewentualnie do istniejącego tematu ogólnego.

RE: Jaką Kieszonsolkę kupić najlepiej? - Zilla - 23-09-2013

Nie ma co pisać wg. mnie nowego tematu pod to co ja chcę spytać więc po prostu spytam tu:

NDS'a pierwszego w ogóle opłaca się jeszcze kupić? Po ile mniej więcej chodzą? Patrzę po Allegro w prawdzie ale tam większość jest uszkodzona. Czy można zatem mówić o delikatności tego sprzętu? Interesuje mnie na to Pokemon Heart Gold ale skoro już noszę się z zamiarem kupna konsoli Nintendo (którego nomenomen nie lubię zbyt) to chciałbym wiedzieć w co warto na tym zagrać? RPG mnie nie specjalnie interesują.

RE: Jaką Kieszonsolkę kupić najlepiej? - maincraft2000 - 26-04-2014

PSP!!!

Gratuluję. Napisałeś pierwszy w historii forum post zgłoszony przez 4 osoby naraz. W imieniu całej ekipy serwisu, nagradzam cię Złotą Łopatą za odkopanie tematu sprzed 7 miesięcy tylko po to, by napisać w nim jedno słowo.

RE: Jaką Kieszonsolkę kupić najlepiej? - Maurek - 27-04-2014

Modernatorzy i admini forum arhn.eu - proszę mnie nie wyśmiewać/mówić, że nie warto odkopywać tematu, ponieważ chciałem jedynie pomóc. Może przeczyta, może nie, pomoc zawsze dobra.

Osobiście polecam pierwszego GB (jeśli jesteś graczem retro). Sam gram na GBC GBA SP. GameBoy Color będzie dobry, jeśli np. chcesz pograć w podróży. Jeśli chodzi o PSP, to mam tylko street, ale i tak mi się podoba Winking