Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
Gry, które pójdą na karcie zintegrowanej. - Wersja do druku

+- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu)
+-- Dział: Newschool... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Dział: PC (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Wątek: Gry, które pójdą na karcie zintegrowanej. (/showthread.php?tid=5523)

Gry, które pójdą na karcie zintegrowanej. - filip6666 - 22-09-2013

Witam serdecznie, jak wyżej, chciałem prosić o rekomendację gier, które pójdą na zintegrowanej karcie graficznej, niestety wynikła sytuacja, w której straciłem moją śp. kartę graficzną i jestem zmuszony jechać na zintegrowanej.

Aktualnie pogrywam sobie w osu i touhou, ale ile można grać w to samo?
Tak więc prosiłbym was, drodzy forumowicze o pomoc, od razu tutaj zaznaczę, że nie cierpię rpgów (próbowałem grać w Diablo II, ale mnie bardzo szybko znudziło) i puzzli, mam na myśli jakieś jewel questy itp. A tak to może być wszystko inne, od gier akcji, do rtsów.

Z góry dzięki za odpowiedzi!

RE: Gry, które pójdą na karcie zintegrowanej. - mcx833 - 22-09-2013

A co to za karta dokładnie?
Battlefield 1942 na origin za darmo jest.

RE: Gry, które pójdą na karcie zintegrowanej. - filip6666 - 22-09-2013

O ludzie nie znam się na tym za bardzo, naprawdę jestem zielony w sprawach technologicznych.
Tutaj jest screen parametrów: [Obrazek: 4hzy.png]

PS. Gry takie jak ten battlefield na pewno nie pójdą, tak samo jak wszystko inne w 3d (próbowałem cs 1.6), jedynie to mi chodził doom, wolfenstein itp. z gier 3d plus gry z rzutem izometrycznym.

RE: Gry, które pójdą na karcie zintegrowanej. - Witold - 22-09-2013

ja na jakiejś zintegrowanej w laptopie uciągnąłem minecrafta (tak, minecrafta). Przy większej ilości wczytywania obiektów go crashowało (i to rzadko), ale się zapisywał w tym samym momencie, więc nie było tak źle.

RE: Gry, które pójdą na karcie zintegrowanej. - filip6666 - 22-09-2013

Hmm, a w sumie zobaczę czy pójdzie, może pogram z kolegami, bo w tą grę samemu to nudno strasznie jest.

PS. Szacun za Bamana i Pidermena. ;p

RE: Gry, które pójdą na karcie zintegrowanej. - iber - 23-09-2013

Zawsze pójdą Ci flashowe gry z Kongregate. Szczerze polecam Sony 2 Smiling ale inne wysoko oceniane też dają radę.

Bo o ile dobrze znalazłem z twoją zintegrowaną kartę graficzną w za dużo gier to sobie nie pograsz...

RE: Gry, które pójdą na karcie zintegrowanej. - filip6666 - 23-09-2013

Tak, z Kongregate jestem już dość dobrze zapoznany, spędziłem tam wiele godzin. ;3
A co do polecania tych gierek, to mogę być jakieś fajne, stare gierki, bo jak mówiłem, Diablo II chodziło świetnie.

RE: Gry, które pójdą na karcie zintegrowanej. - bleub - 23-09-2013

Miast katować się ze zintegrowaną kartą nie lepiej zainwestować choćby 50zł na działające 8800GT/9600GT? Odpali na tym sporo gierek i zakres wyboru zwiększy się dramatycznie. Wybacz, ale szukanie gier na zintegrowane GPU to jak startowanie w wyścigach maluchem czy koszenie trawy nożyczkami.

RE: Gry, które pójdą na karcie zintegrowanej. - iber - 24-09-2013

Do laptopa wkładać kartę graficzną? Ja bym się cykał ale może Smiling

@filip6666 - good old games you say? Do wyboru do koloru Smiling

RE: Gry, które pójdą na karcie zintegrowanej. - filip6666 - 24-09-2013

A no tak, GOG, kompletnie o nim zapomniałem.
I wiesz, nikt nie mówił, że mam laptopa, a sam pomysł z tą kartą graficzną nie jest zły. Odstawię troszku kaski i już coś będzie. ;3
Na szczęście za 4 miesiące będę miał nowego kompa i w końcu będę mógł sobie pograć. Winking