![]() |
[PLOTKA] Reklamy w Call of Duty: Ghosts na Xbox One - Wersja do druku +- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu) +-- Dział: arhn.eu (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Z Głównej... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=80) +---- Dział: Newsy (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=206) +---- Wątek: [PLOTKA] Reklamy w Call of Duty: Ghosts na Xbox One (/showthread.php?tid=5758) |
[PLOTKA] Reklamy w Call of Duty: Ghosts na Xbox One - Johnny - 27-10-2013 Szok i niedowierzanie. Tak można opisać doniesienia anonimowego gracza (a raczej dziennikarza - najwyraźniej swoją relację opiera o kopię recenzencką), który podzielił się wczoraj plotką na temat nowej odsłony Call of Duty. By przeczytać cały artykuł, kliknij tutaj: [PLOTKA] Reklamy w Call of Duty: Ghosts na Xbox One [PLOTKA] Reklamy w Call of Duty: Ghosts na Xbox One - guy_fawkes - 27-10-2013 Ideę reklam umieszczonych bezpośrednio w świecie gry rozumiem (w końcu nawet AXN ma zamiar lub już wprowadził cyfrowy product placement w emitowanych na swojej antenie serialach), ale 30s filmiku w singlu? Co to ma być? Gra, która kosztuje 50 €, czy free to play? Ach, byłbym zapomniał, przecież xbone reklamowano natarczywym powtarzaniem "tivi". Tak, to by się zgadzało, bo w klasycznej telewizji też czasem przerwą nadanie reklam, by puścić jakiś film. ![]() Moim zdaniem to tylko plotka, bo w przeciwnym razie MS oddałby kolejny strzał we własną stopę... [PLOTKA] Reklamy w Call of Duty: Ghosts na Xbox One - Dark Archon - 27-10-2013 Była jedna gra w której potrafiłem wytrzymać reklamy na billboardach, bo miało to dla mnie sens. Burnout Paradise, które przez rok otrzymywało naprawdę znaczące, darmowe aktualizacje po premierze, które niemal podwoiły ilość treści. No i nie przeszkadzały w odbiorze gry. Billboard = reklama. Sensowne. Pod czymś takim mogę się podpisać. Ale reklama na ekranie ładowania? Brzmi tak nieprawdopodobnie, że mam nadzieję, że to tylko głupawy żart godny 4chana. RE: [PLOTKA] Reklamy w Call of Duty: Ghosts na Xbox One - guy_fawkes - 27-10-2013 Pozostaje jeszcze kwestia, skąd te reklamy miałyby się brać. Oczywiste, że z Sieci, ale skoro xbone nie będzie jednak "always online", to czy odłączywszy konsolę od Internetu w ogóle się ich nie uświadczy? Czy też będą jakieś "przykładowe" na płycie z grą? Albo w takim układzie gracza czeka 30s nicości po każdym loadingu? Nie, to zbyt głupie, by było prawdziwe. RE: [PLOTKA] Reklamy w Call of Duty: Ghosts na Xbox One - Matuleczek - 27-10-2013 Skoro EA potrafi dać do singla DS3 mikropłatności, to czego nie zrobi microsoft? ![]() RE: [PLOTKA] Reklamy w Call of Duty: Ghosts na Xbox One - FireStorm - 27-10-2013 Nie sądzę, by te doniesienia były prawdziwe. Microsoft zabiłby się tym rozwiązaniem. Skoro na na XOne mam mieć reklamy i dłuższe czasy ładowania, to w takim razie po co mi sprzęt z Redmond? Wybiorę PS4 albo PC. To by miało sens tylko w wypadku, gdy Sony również wprowadziłoby reklamy, a na to się nie zanosi. Podobnie kwestia rozdzielczości - to by oznaczało niemal zerowy skok (wiem, że CoD na konsolach działał w rozdzielczości poniżej 720p żeby wyciągnąć więcej klatek, ale to niewiele zmienia) jakościowy w kwestii grafiki. Sam na swoim PC gram w Full HD i co najmniej 50 klatkach od trzech lat, więc osiągi pokazane powyżej w następnej generacji byłyby zwyczajnie śmieszne. Zwłaszcza, że na horyzoncie majaczy Valve ze swoimi skrzynkami, które raczej nie będą miały takich problemów (choć to tylko spekulacje). Nie spodziewam się 1080p i 60 klatek w KAŻDEJ grze, ale jednak większość powinna chodzić właśnie w taki sposób. Chyba, że nowa generacja niekoniecznie ma ambicje cokolwiek zmieniać, nie licząc funkcji społecznościowych. P.S. Radziłbym zmienić lead newsa. Strasznie tabloidowy jest ![]() RE: [PLOTKA] Reklamy w Call of Duty: Ghosts na Xbox One - farmaceuta - 27-10-2013 Jakoś mnie to nie zdziwiło, patrząc na to co ostatnio wyrabia MS. Ciekawi mnie na jakie "geialne" pomysły jeszcze wpadną. [PLOTKA] Reklamy w Call of Duty: Ghosts na Xbox One - grzesio165 - 28-10-2013 Leciusio przymierzałem się do XO ale chyba jednak kupię Wii U i naciesze się Zeldą. Jest też plotka że w Windowsie 8.1 mają aktywować reklamy ![]() |