![]() |
Projekt Androidowej Aplikacji arhn.eu - Wersja do druku +- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu) +-- Dział: arhn.eu (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Księga Życzeń i Zażaleń (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=4) +--- Wątek: Projekt Androidowej Aplikacji arhn.eu (/showthread.php?tid=6166) Strony:
1
2
|
Projekt Androidowej Aplikacji arhn.eu - Dark Archon - 05-12-2013 Hej! Chciałbym napisać Androidową apkę dla serwisu. Nie chciałbym, żeby ZASTĄPIŁA mobilną wersję strony, ale byłoby fajnie, gdyby ułatwiała korzystanie z serwisu. Jakie funkcje chcielibyście w niej zobaczyć i które byłyby dla nas najważniejsze? Myślałem o: Shoutboksie i możliwości przejrzenia listy najnowszych artykułów czy na przykład prostym widoku mówiącym jakie mamy teraz giveawaye, kiedy spodziewać się nadchodzących eventów (z możliwością dodania przypomnienia) itd. Chętnie poczytam wasze pomysły ![]() RE: Projekt Androidowej Aplikacji arhn.eu - Kicaken - 05-12-2013 Hej! Moje priorytety: Shoutbox jako widget/appka - coś co by ułatwiło korzystanie z niego. Powiadamiacz™ - Nowe newsy/artykuły/eventy/promocje/giveawaye i wszystkie inne rzeczy + możliwość ustawienia co ma się pokazywać. Mniejsze rzeczy które chciałbym w aplikacji: Obracające się kokoszki! Losowa gra z bazy gier RE: Projekt Androidowej Aplikacji arhn.eu - bprog - 05-12-2013 Shoutbox być musi. Fajnie by było, jakby appka wywalała androidowe powiadomienia takie, jakie daje Pasek™. Może dałoby się też pisać PMki? RE: Projekt Androidowej Aplikacji arhn.eu - Wiklu - 05-12-2013 Szybkie wybieranie aktualnie ogrywanej gry z kolekcji byłoby miodne, jeszcze częściej by się tego używało ![]() RE: Projekt Androidowej Aplikacji arhn.eu - Wojtex28 - 05-12-2013 Z Mobilnej wersji strony już trochę korzystam, tak że fakt pojawiania się aplikacji niezwykle ułatwił by mi życie ![]() Coś co na pewno musi pojawić się w aplikacji to na pewno właśnie Shoutbox, bo na nim zazwyczaj toczy się dużo ciekawych konwersacji, a pisanie z tabletu/telefonu korzystając z mobilnej strony jest katorgą. Nie mniej ciekawym pomysłem byłoby zaimplementowanie czegoś na kształt paska znanego z głównej strony, ale w lekko okrojonej wersji. Dla mnie główną zaletą paska są powiadomienia o działaniach na stronie ( dodanie screenów, odblokowanie osiągnięcia itp.) które wyświetlają się w jago górnej części. Ważne są również wiadomości i one też mógłby by być częścią mobilnego paska. Dostęp do profili jest również dobrą ideą, głównie dlatego, że często zaglądam tam, by zobaczyć w co gra dany użytkownik, jaki jest jego poziom forumowego EXP-a czy po to, aby zobaczyć jakie ostatnio gry dodał do kolekcji. I chyba moja najważniejsza sugestia. Możliwość przeglądania bazy gier wraz z dodawaniem opisów i wprowadzaniem poprawek. Dla mnie byłaby to wymarzona opcja, bo to od pewnego czasu jest moim zajęciem w przerwie od wysyłania screenów ![]() Jak na razie to tyle, jeżeli coś jeszcze ciekawego przyjedzie mi do głowy, to uzupełnię wpis o te pomysły ![]() RE: Projekt Androidowej Aplikacji arhn.eu - HackBoy - 05-12-2013 Fajnie było by gdyby można było ustawić shouta jako widget. Szybka wyszukiwarka gier i przycisk "Ustaw jako ogrywaną" byłby bardzo ok. Mobilna wersja profili użytkowników, czyli to o czym wspomniał Wojtex też było by przydatne, choćby po to aby w łatwy sposób edytować swój własny profil. Do tego "te trzy zakładki" czyli promocje,giveawaye i newsy. To chyba wszystko ode mnie ![]() RE: Projekt Androidowej Aplikacji arhn.eu - Veinitive - 05-12-2013 Shoutbox, giveaway, promocje oraz oczywiście newsy i artykuły. RE: Projekt Androidowej Aplikacji arhn.eu - UzeQ - 05-12-2013 Arhon jak już skończysz pisać apkę na Andka to może pomyślisz o Windows Phone ![]() RE: Projekt Androidowej Aplikacji arhn.eu - Matuleczek - 05-12-2013 -Shoutbox jako widet -Możliwość brania udziału w giveawayach Projekt Androidowej Aplikacji arhn.eu - DonLama - 05-12-2013 Koniecznie kalendarz wydarzeń Ławy dostęp do profilu i jego modyfikacji Będziesz coś działał tez na iOS? Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk RE: Projekt Androidowej Aplikacji arhn.eu - Tkaczyński Hubert - 05-12-2013 Możliwość oglądanie recenzji wprost w aplikacji (zamiast np. przekierowania na YT) była by kozacka ![]() RE: Projekt Androidowej Aplikacji arhn.eu - mlyko - 05-12-2013 Chciałbym zobaczyć w takiej aplikacji: - newsy - shoutbox - tekstowe recenzje? Z tego byłbym zadowolony ![]() ![]() RE: Projekt Androidowej Aplikacji arhn.eu - Sate - 06-12-2013 Najbardziej przydatne rzeczy (według mnie) to: - Newsy + Filmy/Artykuły - Shoutbox + PW - Kalendarz/Eventy - Konkursy - Profil + podstawowa edycja profilu (sygna, grana gra, status itd.) Mniej ważne: - Baza gier lub kolekcja gracza - Archonowy Sklep? (Jeśli będziesz chciał rozwijać go poprzez dodawanie nowych "Fantów" (długopisy itd)) Jeśli chcesz pomocy to mogę coś tam pomóc ![]() W końcu się Javy też uczę... RE: Projekt Androidowej Aplikacji arhn.eu - kexus512@ - 08-12-2013 (05-12-2013, 21:54)UzeQ napisał(a): Arhon jak już skończysz pisać apkę na Andka to może pomyślisz o Windows Phone właśnie,może zrób też "port" na ios i WP? RE: Projekt Androidowej Aplikacji arhn.eu - Micvhu - 08-12-2013 Bardzo przydałyby się: newsy i artykuły, shoutbox, kolekcja gier (i możliwość ingerencji w nią), coś w stylu paska bocznego no i najważniejsze: Windows Phone! ![]() RE: Projekt Androidowej Aplikacji arhn.eu - Mkali - 08-12-2013 Kolekcja gracza w apce by się przydała gdyż ułatwiła by zakupy ;D RE: Projekt Androidowej Aplikacji arhn.eu - Bagiet - 10-12-2013 Na pewno shoutbox + może jakiś kalendarz wydarzeń, livestreamów i powiadomienia o nowych filmach. RE: Projekt Androidowej Aplikacji arhn.eu - nosferathoo - 10-12-2013 pedometer + zbieranie monet jak w 3ds ![]() RE: Projekt Androidowej Aplikacji arhn.eu - Bagiet - 10-12-2013 Krokomierz byłby fajny, np. za przejście pewnej odległości dostawałoby się Dinary. I można jeszcze dodać taką funkcje że przy pobraniu gry z Google Play dodawałaby się do kolekcji. RE: Projekt Androidowej Aplikacji arhn.eu - yamny - 10-12-2013 Możliwość doładowania konta Dinarami przez mikrotransakcje w Google Play. I działający generator van de grema ![]() RE: Projekt Androidowej Aplikacji arhn.eu - dzej - 12-12-2013 Shoutbox + przyciski: dzisiejsze posty. Ew. jakieś okienko, z niusami. Sb jako widget = ![]() Reszte mogę sprawdzać via pc. RE: Projekt Androidowej Aplikacji arhn.eu - TurboBober - 13-12-2013 Promocje,promocje, promocje i jeszcze raz promocje. Poza tym, oczywiście forum oraz terminarz zdarzeń. RE: Projekt Androidowej Aplikacji arhn.eu - PanRobal - 24-01-2014 Proponuję także dać widżet o różnych wymiarach z najnowszymi artykułami, aby mieć do nich szybki i wygodny dostęp. RE: Projekt Androidowej Aplikacji arhn.eu - szkodnick - 28-08-2014 - Kurczaczki - Candy Box - Widget z subskrybowanymi tematami na forum - Edytowanie kolekcji i synchronizacja ze sklepem - Wszystko to co napisala reszta - Kucyki po wpisaniu konami code Korzystałbym na 100% z tej apki ![]() RE: Projekt Androidowej Aplikacji arhn.eu - Endefis94 - 31-08-2014 Za dużo też nie może być bo będzie muliła apka, ale można by zrobić jedna arhn.eu z newsami kolekcjami itp, a drugą sam shoutbox |