![]() |
Wii czy jest jeszcze sens? - Wersja do druku +- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu) +-- Dział: Newschool... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Nintendo (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=9) +---- Dział: Wii (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=14) +---- Wątek: Wii czy jest jeszcze sens? (/showthread.php?tid=6226) |
Wii czy jest jeszcze sens? - Ozzy - 12-12-2013 Witajcie , moje pytanie brzmi : czy jest jeszcze sens kupować wii? konsole jakie mam to: n64 , nds lite , xbox 360 slim 320gb z kinectem (to chyba tyle) wii mnie kusi jednak mam kinecta , są dwa plusy na tak i jedne minus: plusy: -Konsolke już używałem u kuzyna i wiem że w gry typu sport gra się lepiej niż na kinekcie chociaż sobie nie pobiegamy -konsola się zepsuła kuzynowi (małe kuzynki wrzucały tam pieniążki) i zostało kilka gratów mu typu nunczaki ,wii loty, kierownica, ok. 4 gry minusy: mam prawie 14 lat i hajs się no do końca zgadza ![]() Ps: i like mario To brać? jak tak to czy może być wii mini red bo jest dość tanie i łatwo dostępne są nowe egzemplarze. Najlepiej dajcie swoje minusy i plusy oraz opinię albo jakoś mnie zachęccie hehehe. RE: Wii czy jest jeszcze sens? - ichabod - 12-12-2013 Ja niedawno kupiłem, z dwóch powodów: Potrzebowałem czegoś dla grania w multi z osobami, które zwykle w gry nie grają, więc nawet Super Mario może je przerastać - i tutaj Wii ma spory wybór takich tytułów, i co najważniejsze, dobrych tytułów. Po drugie, chcę nadrobić kilka tytułów, które się na Wii pojawiły, takich jak Super Mario Galaxy czy Skyward Sword. I myślę, że jeśli masz podobną motywację, to kupuj. Jeśli nie, to przemyśl to jeszcze ![]() RE: Wii czy jest jeszcze sens? - Listva - 12-12-2013 Sam zastanawiam się nad kupnem. Po pierwsze, bo jest kilka świetnych tytułów w które chętnie bym się wciągnął, po drugie, bo to zajebista opcja na wszelkie party ![]() No i cena obecnie jest bardzo przystępna, zarówno samej konsoli jak i gier. Po Allegro śmiga wiele zestawów konsol z grami za 5 czy 6 stówek. Samo Wii bez gier można dorwać nawet za cenę niższą niż 200 zł. Moim zdaniem opłacalny interes ![]() RE: Wii czy jest jeszcze sens? - Ozzy - 16-12-2013 Up ![]() Nie wiem, czy takowe praktyki mają miejsce na innych forach, tutaj jednakże nie jest tradycją podbijanie tematów poza działem giełdy. To tak na przyszłość RE: Wii czy jest jeszcze sens? - CookiezTeam - 21-12-2013 Ja już raz miałem było fajne ale przez krótki czas ale po 2 tygodniach... kurz otoczył ![]() Dobrze, że wniosłeś coś sensownego do dyskusji. ~S RE: Wii czy jest jeszcze sens? - perczakozzz - 21-12-2013 Wii kosztuje w tej chwili dosłownie grosze. Napisałeś, że masz sporą kolekcję konsol, na wszystkich pewnie co jakiś czas grasz i na Wii też będziesz grał. To konsola z ogromną biblioteką gier, więc rozrywki starczy Ci na długo. No i jeśli masz dostęp do akcesoriów po kuzynie to tylko brać i się cieszyć z zabawy z całą rodziną i znajomymi ;D Nie kupuj Wii mini, zdecydowanie lepszą opcją jest duże wii, chcoażby przez to, że ma wifi, a co za tym idzie dostęp do Wii Shop Channel, w którym też znajdziesz sporo wartych uwagi gier ![]() RE: Wii czy jest jeszcze sens? - Boberski - 25-01-2014 Wii to dobra konsolka na posiadówy ze znajomymi, biblioteka mega grywalnych gier plus kilka akcesoriów np. kierownica i mamy miło spędzony czas. O piwku nei wspominam. :P RE: Wii czy jest jeszcze sens? - Pookhi - 01-02-2014 Ja swoje Wii kupiłem za 200zł w zestawie z Metroid 3 i jestem zadowolony mam dwie odsłony Mario. Wii jest dobrą odskocznią od PC czy innymi dużymi konsolami ale nie zastąpi tak owych. RE: Wii czy jest jeszcze sens? - Jezon - 09-02-2014 Jeżeli ktoś się zastanawia nad kupnem, to moim zdaniem bardzo się opłaca ![]() Sam kupiłem Wii około dwa miesiące temu i jestem szczerze zachwycony ![]() ![]() ![]() RE: Wii czy jest jeszcze sens? - farmaceuta - 09-02-2014 Ja tam mam zamiar kupić Wii, chociażby dla The Last Story czy Xenoblade Chronicles. Nie należy zapominać o Marianach i Zeldach. Sporo gier na Wii można też wyrwać za grosze, a dają naprawdę dużo zabawy. RE: Wii czy jest jeszcze sens? - kotdrifter - 24-02-2014 W twoim przypadku to bym kupił. Jak coś się zepsuje (np: wiilot) to możesz poprosić o coś od kuzyna. Wedle mnie to dobry pomysł kupić. ![]() RE: Wii czy jest jeszcze sens? - LotNicky - 24-02-2014 Ja dostałem Wii od wujka (bardziej brat dostał :/) ale zabawa przednia z niektórymi grami. Powody dlaczego warto: -Ze względu na gry które są mega przyjemne,jak New Super Mario Bros które pykam z 6-letnim bratem. -sama konsolka nie jest duża i nie hałasuje jak Xbox. Powody które mogą zniechęcać: -Nie wygodne pady,piloty (jak chcesz to nazwać) i po chwili grania bolą ręce (mnie bynajmniej). -gry są,ale jest ich niewiele. -Gry na Wii jest ciężej zdobyć niż na popularniejszego w Polsce Xboxa 360. Ja bym polecił kupić,fajna zabawa,szczególnie na coopy typu mario czy rayman ![]() RE: Wii czy jest jeszcze sens? - nosferathoo - 24-02-2014 (24-02-2014, 16:56)LotNicky napisał(a): i po chwili grania bolą ręce (mnie bynajmniej).to bolą czy nie bolą? ![]() RE: Wii czy jest jeszcze sens? - LotNicky - 24-02-2014 (24-02-2014, 17:11)nosferathoo napisał(a):(24-02-2014, 16:56)LotNicky napisał(a): i po chwili grania bolą ręce (mnie bynajmniej).to bolą czy nie bolą? Jeżeli mówię że bynajmniej mnie bolą to znaczy że mnie bolą ![]() RE: Wii czy jest jeszcze sens? - ZłotyPstryk - 24-02-2014 Sprawdź w słowniku znaczenie słowa "bynajmniej" A wracając do tematu - moim zdaniem warto - sporo gier do fajnej zabawy ze znajomymi. RE: Wii czy jest jeszcze sens? - LotNicky - 25-02-2014 Jednak to słowo ma inne znaczenie niż myślałem ![]() Poprawie się wiec : Mnie AKURAT bolą ręce po dłuższej grze na tym padzie. Dzięki za uwagę ![]() RE: Wii czy jest jeszcze sens? - gtx777 - 14-04-2014 Moim zdaniem warto warto. Wii ma masę dobrych gier których nie spotkasz na innych platformach. Przejrzyj sobie jakieś rankingi najpopularniejszych gier i sam zdecyduj. Podobnie jak Perczakozz doradzałbym dużą wersję chociażby ze względu na kompatybilność z gamecubem. Konsola jest raczej mało awaryjna więc jeśli zależy ci na niskim koszcie to możesz dostać używaną za mniej niż 200zł. Musisz też wziąć pod uwagę, na większą cenę i mniejszą dostępność gier na Wii w Polsce niż w przypadku na xboxa. RE: Wii czy jest jeszcze sens? - StormS - 14-04-2014 Tylko że rankingi zwykle zestawiają 3xMario lub więcej, 2xZelda, a reszta to Monster Hunter Tri albo Xenoblade Ch. no i Wii Sports. Oczywiście też świetne tytuły. Tyle że trzeba trochę drążyć żeby coś wyłapać dobrego poza mainstreamem jak np. Distater day of crisis, Lost in Shadows albo Deadly Creatures, i wiele innych których w rankingach rzadko się przewijają. RE: Wii czy jest jeszcze sens? - gtx777 - 14-04-2014 Ja dla mnie Super Mario Galaxy + Zelda Skyward Sword + Xenoblade + Wii Sports to byłby świetny start przygody z wii. Są one raczej łatwo dostępne na allegro a na te, o których pisałeś musiałby polować na amazonie. Będzie miał już konsolę, zobaczy najpopularniejsze tytuły, to zacznie wgłębiać się w temat. RE: Wii czy jest jeszcze sens? - SebastianL92 - 15-04-2014 (14-04-2014, 09:50)StormS napisał(a): Tylko że rankingi zwykle zestawiają 3xMario lub więcej, 2xZelda, a reszta to Monster Hunter Tri albo Xenoblade Ch. no i Wii Sports. Oczywiście też świetne tytuły. Tyle że trzeba trochę drążyć żeby coś wyłapać dobrego poza mainstreamem jak np. Distater day of crisis, Lost in Shadows albo Deadly Creatures, i wiele innych których w rankingach rzadko się przewijają. O, chętnie bym poznał pare nowych tytułów wartych ogrania, sam niedawno szukałem i tak jak mówisz albo Mario albo Zelda ![]() RE: Wii czy jest jeszcze sens? - Enma - 06-05-2014 (12-12-2013, 17:28)live4games napisał(a): Witajcie , moje pytanie brzmi : czy jest jeszcze sens kupować wii? konsole jakie mam to: n64 , nds lite , xbox 360 slim 320gb z kinectem (to chyba tyle) wii mnie kusi jednak mam kinecta , są dwa plusy na tak i jedne minus: Wii kupiłam z świadomością, że jest na serio mało pozycji w które zagram. Głównie sam Fatal Frame IV ZMUSIŁ mnie do kupna tej konsoli. Spędziłam przy niej nie całe pół roku i na serio nie wiem co dalej na niej robić. Przeszłam każdą grę jaka mnie interesowała i pewnie co jakiś czas będę do tej konsoli wracała. Jeżeli lubisz Mario, to na pewno Ci się spodoba Mario Kart, który ma funkcję grania w Multiplayer + internet. Przy samym Rune Factory TOD spędziłam BARDZO dużo czasu, bo jak się już zacznie w to grać to jakoś potem gra nie pozwoli się odciągnąć. Jest zawsze tyle do robienia a czasu tak mało. Sam Kinect nie robi jakieś frajdy i wypada zwyczajnie. Przy grach takich jak Harvest Moon Animal Parade czy wyżej wspomniany Rune Factory, grałam na leżąca. No chyba, że walka była aż tak ekscytująca to musiałam wstać ![]() RE: Wii czy jest jeszcze sens? - StormS - 08-05-2014 (06-05-2014, 23:48)Enma napisał(a): Wii kupiłam z świadomością, że jest na serio mało pozycji w które zagram. Głównie sam Fatal Frame IV ZMUSIŁ mnie do kupna tej konsoli. Mnie nic nie zmusiło, ale sama FFIV sprawiła że poleciałem za ciosem i skompletowałem serię w wersji na Wii. Czym już się chwaliłem w przypadku tematu o kolekcjach. FFIV to dla mnie pozycja na pierwszym miejscu. Nie mniej jest kilka słabszych pozycji które warto sprawdzić. Jak wspomniałem wyżej Disaster ![]() RE: Wii czy jest jeszcze sens? - gtx777 - 09-05-2014 Jakie top 10 ja jak kupowałem dsa czy właśnie wii to przeglądałem "top 100", "top 50" i z nich znam praktycznie wszystkie gry, które wymieniłeś a nawet w niektóre grałem. RE: Wii czy jest jeszcze sens? - Oscikus - 02-07-2014 Ja Wii zdobyłem przypadkiem, ktoś na facebooku chciał zamienić swoje Wii za przerobione PSP i w zamian za sfatygowane PSP2000 dostałem zakurzone ale działające Wii z Guitar Hero: World Tour, Rockbandem 3 i gitarą. Potem zdobyłem Twilight Princess i zakochałem się w tej konsoli. Gdybym jeszcze nie miał problemów z kompatybilnością z Gamecubem to byłbym wniebowzięty, a tak to tylko jestem szczęśliwy. Wii jest w tym momencie tanie i za cenę 200-250zł naprawdę warto. Choćby dla tych paru tytułów z Marianem, na zabawę w coopie nie ma lepszej konsoli. |