![]() |
The Legend of Zelda - Wersja do druku +- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu) +-- Dział: arhn.eu (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Z Głównej... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=80) +--- Wątek: The Legend of Zelda (/showthread.php?tid=6380) |
The Legend of Zelda - Dark Archon - 29-12-2013 ![]() Oto historia skromnych początków serii, która mimo niezwykłej popularności za granicą, w Polsce znana jest jedynie największym growym zapaleńcom. Większość rodzimych graczy nie wie nawet jak wiele zawdzięczamy Zeldzie i Linkowi. Ja również wiedziałem to tylko z opowieści Mędrców, dlatego też postanowiłem na własnej skórze dowiedzieć się ile prawdy tkwi w pradawnej Legendzie Zeldy. By przeczytać cały artykuł, kliknij tutaj: The Legend of Zelda RE: The Legend of Zelda - Link - 29-12-2013 Moim zdaniem bardzo dobra recenzja, grałem w tę część przygód Linka, ale przyznaję się, że jej nie ukończyłem. W ramach Nintenotyzacji i postanowień noworocznych, konstruuję swój retrokąciuk, w którym pojawi się NES, muszę też dorwać tego kultowego złotego carta... Cieszę się, że wziąłeś na warsztat Zeldę. Od tej gry wszystko się zaczęło i moim zdaniem fajne jest to, że każdą kolejną część przygód Linka i Zeldy można porównać własnie z tą pierwszą częścią. Seria liczy sobie ponad 20 lat, ciągle ewoluuje, zostawiając przy tym smaczki znane już w roku 1986. Link approved ![]() RE: The Legend of Zelda - Login95 - 29-12-2013 Perfekcyjnie wykonana recenzja, poruszyłeś chyba każdy najważniejszy temat. The Legend of Zelda na prawdę wyprzedziło swoją epokę i w pełni zasłużyło na złoty kartridż. Kiedyś deweloperzy starali się zamieścić z grą jak najwięcej treści nie zawyżając kosztów, kolorowe instrukcje pełne przydatnych informacji bardzo mi się podobały, a teraz można maksymalnie dostać do gry gipsową figurkę i album ze screenshotami za dopłatą 50zł... Ta NESowa perełka doczekała się także wielu dobrych sequeli i prequeli, a nawet współczesnej gry o mechanice opartej głównie na eksplorowaniu jej dungeonów: The Binding of Isaac. The Legend of Zelda - Kacpi01_PL - 29-12-2013 Mam na temat tej gry tylko jedno słowo: Mega! The Legend of Zelda - grzesio165 - 29-12-2013 Też mam z Ambasadora, szkoda (i nie szkoda) że wywalili prawie każdy błąd :P The Legend of Zelda - fafikozoom - 29-12-2013 gra która ma prawie dwa razy wiecej lat niż ja ![]() The Legend of Zelda - SebastianL92 - 29-12-2013 5 godzin? Jestem po ponad dwóch godzinach gry i nie wiem jak się dostać do drugiego dungeona >:U. The Legend of Zelda - Sendera - 29-12-2013 Hacker gta online/Link się ucieszy ![]() The Legend of Zelda - Bahdan Brazhnik - 30-12-2013 ![]() The Legend of Zelda - Mkali - 30-12-2013 Piękne Retro ![]() Najlepiej to puścić po retro =) The Legend of Zelda - royek - 30-12-2013 Namówiłeś mnie ![]() RE: The Legend of Zelda - SebastianL92 - 30-12-2013 (30-12-2013, 13:38)Mkali napisał(a): Piękne Retro Link przemówił! The Legend of Zelda - Poborca - 31-12-2013 Ktoś chce kupić? Link: http://allegro.pl/gra-na-nintendo-nes-the-legend-of-zelda-i3771974470.html ![]() The Legend of Zelda - Kuba Stachurski - 31-12-2013 kupiłem ten kartridz, tylko po to by przeczytać instrukcje The Legend of Zelda - ogornil - 31-12-2013 piękna giera, piękne czasy dzieciństwa ; ) The Legend of Zelda - Ashen - 03-01-2014 Epicka mina kiedy nie wiedząc gdzie podążać rzuca się 'randomową' bombą, która aktywuję sekretne wejście ze sprzedawcą ![]() The Legend of Zelda - Bahdan Brazhnik - 09-01-2014 Wow! Nawet nie wiedziałem, że pierwsza część jest tak nasycona sekretami oraz ukrytymi przejściami. Dzięki za wideo! Jest SUPER! Właśnie z pół miesiąca temu zainwestowałem w II część przygody na GBA i bardzo się cieszę, że nie zmarnowałem tych 65 zł za grę na e-bay. Jeszcze dodam, że jeżeli grałeś w The Binding of Isaaca, to spotkasz w nim sporo rzeczy, które są w Zeldzie: taki sam tryb labiryntów, różne potwory, bosy, ukryte przejścia, zdobywanie przedmiotów za kasę (można mieć max 99 złota!) oraz wykorzystywanie jednej broni+super broń, która się ładuję za zabicie potworków) |