![]() |
Sega Saturn - co mam kupić ? - Wersja do druku +- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu) +-- Dział: Oldschool... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=21) +--- Dział: Konsole Stacjonarne (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=24) +--- Wątek: Sega Saturn - co mam kupić ? (/showthread.php?tid=6398) |
Sega Saturn - co mam kupić ? - Maxiow43 - 31-12-2013 Siemka, otóż niedawno zamówiłem Segę Saturn i nie wiem jakie gry zakupić, o ile na konsolach Nintendo ogarniam tytuły tak w sprawach Segi jestem zielony. Mam małą listę gier, które inni wychwalali pod niebiosa, ale trochę tego mało: - Panzer Dragoon (dowolna część) - Sonic Jam P.S. Zdaję sobie sprawę, że będę musiał płacić z te gry chore pieniądze. RE: Sega Saturn - co mam kupić ? - Dmucha - 31-12-2013 Ja polecam Sega Rally i Virtual Fighter (najlepiej jedynka i dwójka). Pierwsza to bardzo fajny port z automatów, coś jak Grand Turismo z PS. Druga to nawalanka, o której chyba każdy kto miał Saturna musiał słyszeć. Tyle ci mogę polecić bo ja bardziej ogarniam tytuły z PS ale na grach z Segi też się trochę znam ![]() RE: Sega Saturn - co mam kupić ? - Maxiow43 - 01-01-2014 Widzę, że jest mało osób na forum, które posiadają Saturna w kolekcji. Będę musiał znaleźć informacje na własną rękę. RE: Sega Saturn - co mam kupić ? - Reed - 01-01-2014 Bo saturn był raczej niewypałem. Sam konsolkę posiadam, ale tylko i wyłącznie jest częścią kolekcji, bo nadal nie kupiłem na nią żadnej gry. Cały cykl życia saturna był dla segi raczej kryzysem i również developerzy to widzieli, dlatego mało kto inwestował środki w tę konsolę. Jedynie tutaj Japonia jest wyjątkiem, bo tam akurat saturn dostał najwięcej tytułów. Warto zwrócić uwagę na sam fakt, że konsola miała premierę w 1994(USA) 1995(Europa), a już w 1998 wyszła ostatnia gra w tych regionach dla saturna czyli Magic Knight Rayearth w USA, natomiast w europie ostatnią grą na licencji był Deep Fear. W dodatku większość tytułów, które wyszły na saturna poza Japonią, były również na platformach Sony i Nintendo. Więc polecam Ci po prostu kupowanie każdego tytułu ekskluzywnego na tę platformę, jeżeli kupileś konsolę do grania to jest to prawdopodobnie najlepsza opcja jakiej możesz się chwycić. Zwłaszcza, że dużo z nich to rzadkości, wiec często po prostu jesteś zdany na łaskę różnych internetowych sprzedawców bez możliwości "powybrzydzania" w tytułach. RE: Sega Saturn - co mam kupić ? - carnage85 - 23-08-2015 Temat może i odkopuje...ale saturn ma wiele do zaoferowania, i duzo jest eksow wydanych tylko na ten sprzęt. A Shmupsow, 2D fighterow oraz JPRG jest bardzo duzo. Wymienie chocby kilka pozycji: - Panzer Dragoon Saga - Deep Fear - Radiant Silvergun - Shining the Holy Ark - Dragon Force - Toromaru - Hyper Duel - Battle Garegga - Cotton Boomerang - Magic Knight Rayearth - Panzer Dragoon - Panzer Dragoon II ZWEI - Blast Wind - Albert Odyssey - Burning Rangers - Die Hard Arcade - Shining Force 3 - Dodonpachi - Batsugun - Keio 2 Flying Squadron - Mr. Bones - Guardian Heroes - Astal - Three Dirty Dwarves - Thunder Force - Nights - Shining Whisdom - Darius 2 - Story of Thor 2 - Layer Section - Layer Section 2 A to tylko kilka pozycji ![]() ![]() Pozdrawiam |