![]() |
Xbox One spalony zasilacz. - Wersja do druku +- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu) +-- Dział: Allschool... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=22) +--- Dział: Offtop Wszelaki (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=26) +--- Wątek: Xbox One spalony zasilacz. (/showthread.php?tid=6433) |
Xbox One spalony zasilacz. - blackjack8ful - 03-01-2014 Cześć, sprowadziłem sobie z USA konsolę Xbox One.Wszystko ładnie podłączyłem ale nie wziąłem na wzgląd że w USA mają napięcie prądu 110V a u nas jest 230V.Niestety spaliłem zasilacz (zewnętrzną cegłę).Moje pytanie brzmi czy jest szansa gdzieś dostać taki sam zasilacz lub jakiś zamiennik ? Bardzo proszę o pomoc. RE: Xbox One spalony zasilacz. - Listva - 03-01-2014 Kupujesz zasilacz amerykański i do tego konwerter (transformator). Taki transformator dobrej jakości potrafi z kilka stów kosztować. Tańszego bym się bał użyć :P. RE: Xbox One spalony zasilacz. - blackjack8ful - 03-01-2014 Dziękuje za odpowiedź a powiedz mi czy jest obawa że konsola na skutek spalenia zasilacza też uległa uszkodzeniu ? RE: Xbox One spalony zasilacz. - Witold - 03-01-2014 bardzo możliwe RE: Xbox One spalony zasilacz. - blackjack8ful - 03-01-2014 Chętnie bym taki zasilacz kupił tylko nie mam pojęcia czy jest dostępny gdzieś osobno do nabycia. RE: Xbox One spalony zasilacz. - Dark Archon - 03-01-2014 @Listva... a jaki jest sens w kupowaniu amerykańskiego zasilacza? Nie lepiej kupić po prostu zasilacz europejski? Brytyjski + przejściówka na gniazdko albo zwyczajnie niemiecki i używać bez przejściówek? W wyniku awarii zasilacza sama konsola raczej nie powinna zostać uszkodzona. Gorzej, że nie mam bladego pojęcia gdzie takie akcesorium dostać. RE: Xbox One spalony zasilacz. - blackjack8ful - 03-01-2014 Właśnie tak rozmyślałem że może lepiej kupić zasilacz na Anglie tylko czy on bez problemu zadziała z konsolą z USA ? RE: Xbox One spalony zasilacz. - Yaros - 03-01-2014 Zadziała bez problemu, ale może być duży problem z nabyciem takiego zasilacza. Jesteś pewien, że się spalił? Może to tylko bezpiecznik? Nawet jeśli to transformator to naprawa oraz kupno przejściówki może wyjść taniej niż zdobycie takiego zasilacza. RE: Xbox One spalony zasilacz. - blackjack8ful - 03-01-2014 Co do tego że się spalił nie jestem pewny.Stwierdzam tylko, że nie pali się na nim dioda która powinna oraz wydobywa się z niego specyficzny zapach moim zdaniem spalenizny. Jak dzwoniłem do sklepu elektronicznego to powiedzieli że są w stanie bez problemu przerobić zamiennik oraz dopasować go do naszego napięcia tylko pytanie czy konsoli mi nie spaliło... ![]() #Dodam że z konsoli nic nie śmierdzi jakoby miała zostać ''zjarana''.Wszystko rozchodzi się o ten zasilacz. RE: Xbox One spalony zasilacz. - Listva - 03-01-2014 Cytat:@Listva... a jaki jest sens w kupowaniu amerykańskiego zasilacza? Nie lepiej kupić po prostu zasilacz europejski? Brytyjski + przejściówka na gniazdko albo zwyczajnie niemiecki i używać bez przejściówek? Masz rację ![]() Xbox One spalony zasilacz. - DonLama - 03-01-2014 A jak go sprawdziłes czy sie swieci? Masz transformator? ( nic o tym nie powiedziałeś i tak jakby wyszło, ze podlaczyles do gniazdka zwykłego bez transformatora i teraz tak chcesz sprawdzić, popraw jeśli sie mylę ![]() Oddaj gdzieś niech sprawdza go od środka, moze jest do uratowania. W Polsce teraz nie dostaniesz, nie wiem czy przy kosztach ściągnięcia zza granicy samego zasilacza nie lepiej kupić transformatora napięcia i mieć na przyszłość O ile sam zasilacz działa. Niestety jego koszt wyjdzie Ci ponad 200zl. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk RE: Xbox One spalony zasilacz. - blackjack8ful - 04-01-2014 Tak mam transformator którego użyłem dopiero po fakcie...kiedy zasilacz został już spalony.Początkowo konsolę podpiąłem przez zwykłą przejściówkę z gniazdka USA na PL.A gdzie mogę kupić sam przetwornik ? Cena w tym momencie nie gra roli chyba że będzie to koszt nowej konsoli.Dzięki za odp. RE: Xbox One spalony zasilacz. - Yaros - 04-01-2014 Jak nie zależy Ci na oryginalnej kostce, to można już dostać takie od kolegów z Azji: Zasilacz EU RE: Xbox One spalony zasilacz. - blackjack8ful - 04-01-2014 A na tym specyfiku konsola mi nie ekspoduje ? ![]() # Znajomy zdjagnozował że w zasilaczu z trzech zdwoi zostały spalone dwa. Nie można go już naprawić ale przynajmniej mam pewność że konsoli nic się nie stało. RE: Xbox One spalony zasilacz. - stalin - 04-02-2014 (04-01-2014, 14:01)blackjack8ful napisał(a): A na tym specyfiku konsola mi nie ekspoduje ? Witam mam taki sam problem jak poradziłeś z zasilaczem, gdzie można go nabyć, Pozdrawiam (04-01-2014, 14:01)blackjack8ful napisał(a): A na tym specyfiku konsola mi nie ekspoduje ?jak coś to jestem na priv. Z góry dziękuję za odpowiedź RE: Xbox One spalony zasilacz. - blackjack8ful - 07-02-2014 Oryginalny zasilacz jest w zasadzie nie do zdobycia osobno. Ja znalazłem gościa który chciał odsprzedać ze swojej konsoli ale za 500zł także podziękowałem ![]() RE: Xbox One spalony zasilacz. - stalin - 10-02-2014 (07-02-2014, 18:18)blackjack8ful napisał(a): Oryginalny zasilacz jest w zasadzie nie do zdobycia osobno. Ja znalazłem gościa który chciał odsprzedać ze swojej konsoli ale za 500zł także podziękowałem U mnie spalił się bezpiecznik i warystor. Mam pytanie a jakiej mocy zastosowałeś transformator czy wystarczy 400 A , w międzyczasie zamówiłem taki zasilacz z Chin-uniwersalny ciekawe czy przyjdzie i czy będzie chodziła konsola na nim. Mam parę pytań jak coś to spiszemy się na meila [email protected] |