![]() |
The Neverhood - Wersja do druku +- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu) +-- Dział: arhn.eu (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Z Głównej... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=80) +--- Wątek: The Neverhood (/showthread.php?tid=6480) |
The Neverhood - Dark Archon - 07-01-2014 ![]() The Neverhood to legendarna przygodówka studia o tej samej nazwie. W grze wcielamy się w Klaymena, rdzennego mieszkańca dziwacznego świata zamieszkałego przez istoty nie z tej ziemi. By przeczytać cały artykuł, kliknij tutaj: The Neverhood The Neverhood - Kondor - 07-01-2014 Dobra recenzja. The Neverhood - mxzn10 - 07-01-2014 Koniec kolędy, włączam arhn.eu i patrzę. Retro z Neverhood'a. I am very pleased... RE: The Neverhood - Mkali - 07-01-2014 Gra prześliczna ![]() The Neverhood - irasen - 07-01-2014 Kolega miał kiedyś tą grę (nie wiem skąd) i ją wyrzucił ![]() The Neverhood - mxls - 07-01-2014 Dobra recenzja ![]() ![]() The Neverhood - Broob - 07-01-2014 Spędziłem przy tej grze miesiące. Mogę się mylić, ale wydaje mi się, że w Gamblerze albo jakimś CD-Action był Neverhood, a jeśli nie to miałem oryginalną płytkę. Muszę tego poszukać ![]() The Neverhood - majkel2001 - 07-01-2014 No i jak zwykle archonie muszę przyznać, że jesteś mistrzem w swoim fachu. Nie wiem jak ty to robisz, ale każdy twój materiał oglądam z wypiekami na twarzy zchwycając się i zachodząc w głowę "Jak on to robi ?! Też tak chcę !" The Neverhood - Przeciętny gracz - 07-01-2014 Serio Archon, serio? Chyba niesamowicie się nudziłeś, aby znaleźć tą "ulubioną" cutscenkę. Ale Dodatkowe minuty materiału = pieniążki ![]() RE: The Neverhood - guy_fawkes - 07-01-2014 Marzę o tym, by na targu rupieci znaleźć tanio tę pozycję i być może kiedyś mi się to uda. Przykro, że nie da się kupić The Neverhood choćby drogą cyfrową, a przez to najłatwiejszy dostęp do niego mają... piraci. Ogromna szkoda, bowiem oprawa i humor tytułu wydają się być ponadczasowe. Nie gustuję w przygodówkach, lecz na tę mam wielką ochotę. Unikatowość i oryginalność przygód Claymana to fantastyczny dowód na to, że nie trzeba wybuchów co 10 s, by dobrze bawić odbiorcę i zapisać się w jego pamięci. Mam nadzieję, że jego duchowy następca dorówna swym poziomem protoplaście. Znakomity materiał wspominający kapitalną grę. Wielkie brawa należą się także darczyńcy. ![]() Przy okazji: w jakiej rozdzielczości działa gra? Zakładam, że pracuje tylko w jednej, bez możliwości wyboru, ale gameplay był naprawdę świetnej jakości. RE: The Neverhood - Dark Archon - 07-01-2014 (07-01-2014, 23:30)guy_fawkes napisał(a): Przy okazji: w jakiej rozdzielczości działa gra? Zakładam, że pracuje tylko w jednej, bez możliwości wyboru, ale gameplay był naprawdę świetnej jakości. Wyłącznie w 640x480. Zaaplikowałem trochę własnej magii, żeby gra wyglądała ostro w 1080p. RE: The Neverhood - guy_fawkes - 07-01-2014 Tej magii było znacznie więcej, niż "trochę". Właśnie w takiej rozdzielczości obejrzałem materiał i nie mogłem się nadziwić ostrości obrazu i tylko przerywniki pomiędzy lokacjami zdradzały jakieś manipulacje. Doskonała robota. ![]() The Neverhood - lukario88 - 08-01-2014 setki razy słyszałem o tej grze jak o legendzie i zawsze chciałem ją w końcu dorwać, może kiedyś się uda ![]() The Neverhood - japatryk - 08-01-2014 Pamiętam tę gre z dziecinstwa, zasze mnie przerarzała muzyka w fragmętach pierszoosoboych RE: The Neverhood - TheBiT - 08-01-2014 Warto wspomnieć o całkowicie zapomnianym sequelu do tej gry, który pomimo kompletnego zerwania z gatunkiem "jedynki" raczył nas tak samo ciekawą "plastelinową" grafiką poklatkową, niestety gra jest już praktycznie nie do dostania a jedyny egzemplarz znajdujący się w moim posiadaniu został zgrany na śmierć i już nie chce się odtwarzać na moim szaraku, a mowa o http://en.wikipedia.org/wiki/Skullmonkeys The Neverhood - szezjo - 08-01-2014 Archonie, masz niesamowicie dziwaczny gust do "ulubionych" cutscenek. Nie będę jednak spoilował, ponieważ inni też mają prawo się nadziwić ![]() Tak czy inaczej dobra recenzja i dzięki, że przypomniałeś o tej grze, bo czas chyba ją sobie odświeżyć, o ile płytka będzie posłuszna ![]() ![]() The Neverhood - gray83_PL - 08-01-2014 pamietam ta gre z dziecinstwa. Druga czesc byla jeszcze bardziej smiesniejsza Skullmokeys na psx cutscenki wymiataly RE: The Neverhood - Login95 - 11-01-2014 Mam jeszcze oryginalną płytę z Neverhoodem, ale niestety nie zachowałem pudełka. Za bajtla nie mogłem uwierzyć, że na prawdę to wszystko zrobili z gliny... I oczywiście: bez solucji się nie obyło ![]() The Neverhood - laureat2024 - 22-01-2014 W starej gazecie mojego wujka znalazłem wzmiankę o tym, że Neverhood był przez krótki okres czasu dodawany do komputerów przez firmę adaks (nazwa zmieniona), wraz z promocją "jaka ocena na świadectwie-taki rabat na komputery" ![]() The Neverhood - Bahdan Brazhnik - 31-01-2014 Na Allegro ktoś sprzedaje 5 egzemplarzy tych płyt w pudełkach wraz z certyfikatami jakości od Microsoft. Tu można zobaczyć - http://allegro.pl/the-neverhood-unikat-folia-i3923851912.html . Cena 250 zł dla tego unikata jest normalna^^ |