![]() |
Oculus Rift - wersja deweloperska - Wersja do druku +- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu) +-- Dział: arhn.eu (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Z Głównej... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=80) +--- Wątek: Oculus Rift - wersja deweloperska (/showthread.php?tid=6706) Strony:
1
2
|
Oculus Rift - wersja deweloperska - Dark Archon - 02-02-2014 ![]() Czym jest Oculus Rift? Jak działa? Czy wirtualna rzeczywistość to przyszłość? I przede wszystkim: czy warto czekać? Gdy zapytaliśmy was o to, który z "growych" gadżetów chcielibyście zobaczyć na arhn.eu najbardziej, to właśnie ten "hełm" wirtualnej rzeczywistości zostawił innych kandydatów daleko w tyle. Oto parę zdań na temat tego co sądzimy o PROTOTYPIE tego urządzenia i na pewno wrócimy do niego znowu z dogłębniejszą analizą, gdy do sklepów trafi już wersja konsumencka. Kiedy to będzie? Tego nie wiadomo. Data premiery, ani cena nie zostały jeszcze ustalone. By przeczytać cały artykuł, kliknij tutaj: Oculus Rift - wersja deweloperska Oculus Rift - wersja deweloperska - Mkali - 02-02-2014 Mirror's Edge na Oculusie... Jezzzu... Btw. Materiał super ![]() RE: Oculus Rift - wersja deweloperska - pojler - 02-02-2014 Ja bym z chęcią na tym pograł w ETS 2 albo w inny symulator samochodowy. RE: Oculus Rift - wersja deweloperska - Grodek - 02-02-2014 Gadżet zapowiada się naprawdę ciekawie. Mam nadzieję, że kiedyś będę miał okazję go wypróbować ![]() Oculus Rift - wersja deweloperska - arkhadius - 02-02-2014 Podobno jest już program, który konwertuje gry 2d tak, aby w współgrały z Oculusem w 3D. Trochę mnie zdołowała informacja, że z okularami będzie ciężko ;/ Oculus Rift - wersja deweloperska - irasen - 02-02-2014 Podczas oglądania recenzji miałem problemy z żołądkiem, będzie się działo jak założę te okulary. Recenzja super widok Grema w tych okularach przerażający. Oculus Rift - wersja deweloperska - kokoshkv - 02-02-2014 Oj, zapowiada się zbieranie dinarów na nowy sprzęt ![]() Wiadomo może ile wersja konsumencka miała by kosztować? RE: Oculus Rift - wersja deweloperska - Wojtex28 - 02-02-2014 Im bliżej do premiery, tym bardziej człowiek na to akcesorium czeka ![]() ![]() ![]() Oculus Rift - wersja deweloperska - Karold - 02-02-2014 Czy wy też mieliście zawroty głowy przy oglądaniu tego filmiku kiedy jechała kolejka? Oculus Rift - wersja deweloperska - SzamanPL - 02-02-2014 Najbardziej interesuje mnie cena Oculusa - na pewno nie będzie mała, no ale za takie doznania trzeba płacić ![]() Oculus Rift - wersja deweloperska - WyPloS - 02-02-2014 a co z okularami ? będą przeszkadzać ? RE: Oculus Rift - wersja deweloperska - Pocket - 03-02-2014 Zakup do rozważenia, ale raczej nieprędko, bo najpierw muszę mieć w ogóle jako taki komputer, poza tym tak jak przedmówcy obawiam się tego, że będzie kosztował naprawdę sporo :/ ale na pewno zabawa z nim będzie ciekawa, zwłaszcza, jeśli biblioteka gier wspierających go będzie większa :3 Oculus Rift - wersja deweloperska - Logan123 - 03-02-2014 1. Ten striptiz na koncu mnie intryguje ![]() 2. Ile kosztuje wersja deweloperska? RE: Oculus Rift - wersja deweloperska - Dark Archon - 03-02-2014 (03-02-2014, 00:59)Logan123 napisał(a): 2. Ile kosztuje wersja deweloperska? https://www.oculusvr.com/order/ Serio, sekunda z googlem. ![]() Oculus Rift - wersja deweloperska - Dragon_ice - 03-02-2014 Ja jakoś nie jestem pewny co do przyszłości tego sprzętu :/ Wygląda prymitywnie, dużo będzie kosztował, no i oczywiście te zawroty głowy. Wyobraźcie sobie co by było gdyby ktoś wyszedł z czymś takim na głowie w miasto. Doznania pewnie niesamowite, ale miną lata zanim to zyska sobie dużą popularność. RE: Oculus Rift - wersja deweloperska - farmaceuta - 03-02-2014 Mnie oculus przekonuje (ale nie przekonuje mnie za to potrzeba zainwestowania w nowego PC), teraz przydało by się wymyślić taką wersję, która by sterowała naszą postacią, przy pomocy naszego mózgu. RE: Oculus Rift - wersja deweloperska - Drakkainen - 03-02-2014 Gadżet prezentuje się bardzo dobrze i fajnie byłoby go kiedyś przetestować, wrażenia z pewnością świetne. Ale z drugiej strony jak dla mnie jest to odchodzenie od tradycyjnego grania i wizja, że za kilka-kilkanaście lat tak będzie wyglądało granie jednak mnie przeraża. Oculus Rift - wersja deweloperska - Musiael - 03-02-2014 Do szczęścia wystarczy tylko jakaś przyzwoity pad w stylu PS3 Sharp Shootera. RE: Oculus Rift - wersja deweloperska - kruskader - 03-02-2014 Ja czekam na program, który automatycznie dostosowywałby obraz pod to ustrojstwo - chętnie bym pograł w Metroid Prime urzywając Oculusa jako ekranu. RE: Oculus Rift - wersja deweloperska - arkhadius - 03-02-2014 (03-02-2014, 17:17)kruskader napisał(a): Ja czekam na program, który automatycznie dostosowywałby obraz pod to ustrojstwo - chętnie bym pograł w Metroid Prime urzywając Oculusa jako ekranu. http://www.crunchwear.com/vorpx-automatically-converts-software-use-oculus-rift/ Niepotwierdzone info, pierwszy lepszy wynik z google. Oculus Rift - wersja deweloperska - japatryk - 06-02-2014 Takie dwa małe pytanka mam. Czy w Okulusie można grać na półleżąco? Czy duże słuchawki nie będą przeszkadzać, zmniejszać wygody, użytkowania ? Oculus Rift - wersja deweloperska - kannwy - 07-02-2014 DOOM 3 na tych okularach ![]() Odp: Oculus Rift - wersja deweloperska - trudneto - 07-02-2014 Gta 5 w fpp, bądź jakiś inny symulator gangstera i moje pieniądze są ich Oculus Rift - wersja deweloperska - Ryan Tedder - 09-02-2014 Fajne urządzenie czekam. Jak zwykle świetny materiał. RE: Oculus Rift - wersja deweloperska - PanRobal - 09-02-2014 Skąd wy wytrzasneliście to cudo?! :0 ![]() ![]() ![]() |