![]() |
Jak uruchomić Dungeon Keeper 1 i Dungeon Keeper 2 po polsku - gog.com - Wersja do druku +- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu) +-- Dział: Allschool... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=22) +--- Dział: Gracze - Graczom (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=77) +--- Wątek: Jak uruchomić Dungeon Keeper 1 i Dungeon Keeper 2 po polsku - gog.com (/showthread.php?tid=6832) |
Jak uruchomić Dungeon Keeper 1 i Dungeon Keeper 2 po polsku - gog.com - Dark Archon - 15-02-2014 ![]() Dungeon Keeper 1 gog.com zaoferowało swoim użytkownikom darmową kopię Dungeon Keepera i wielu graczy zastanawia się teraz skąd wytrzasnąć polską wersję językową gry. Okazuje się, że rodzime wydanie WBUDOWANE jest w wersję gogową! Trzeba je tylko aktywować. Aby uruchomić Dungeon Keepera Gold (edycja GOG.com) w wersji polskiej należy uruchomić program konfiguracyjny ukryty w menu Start: START -> Dungeon Keeper Gold -> Settings ![]() Następnie w aplikacji wpisać "2" ![]() i z menu wyboru wybrać język polski wciskając przycisk 4. ![]() Od teraz, Dungeon Keeper 1 uruchamiał się będzie w polskiej wersji językowej! Wydanie to zawiera nawet dubbing! Pytanie bonusowe: Jak poprawić grafikę w grze? Wciśnij lewy Alt+R by włączyć tryb wysokiej rozdzielczości. Jeśli gra działa zbyt wolno można kontrolować tempo emulacji wciskając Ctrl+F12 by przyspieszyć i Ctrl+F11 by spowolnić grę. ------------------------------------------------ Dungeon Keeper 2 Tu zadanie jest niestety trudniejsze ponieważ wersja gog.com nie zawiera polskiego języka. Możemy doinstalować go jednak we własnym zakresie jeżeli posiadamy płytę z polską wersją gry. Po co to robić skoro mamy oryginalną płytkę? Wersja gogowa zawiera specjalną łatkę dla nowych systemów operacyjnych, której brakuje edycjom płytowym, a która jest niemal niezbędna do ogrywania DK2 na współczesnych komputerach. Aby pograć w DK2 z goga po polsku: 1. Zainstaluj polską wersję DK2 z oryginalnej płyty. 2. Zaktualizuj grę do wersji 1.7 (lub 1.8) za pomocą oficjalnego patcha do polskiej wersji DK2. Patch 1.3 -> 1.7 do wersji polskiej dostępny jest tutaj: ŁATKA 1.3 -> 1.7 3. Zainstaluj spatchowanego angielskiego DK2 z GoGa do osobnego katalogu. 4. Skopiuj foldery Data/Sound i Data/Text z polskiej wersji gry do angielskiej wersji gry. Niestety, nie możemy udostępnić wam gotowych plików do spolszczenia Dungeon Keepera 2! Tłumaczenie chronione jest prawami autorskimi. RE: Jak uruchomić Dungeon Keeper 1 i Dungeon Keeper 2 po polsku - gog.com - Brukow - 16-02-2014 Dzięki Archon za info, szkoda tylko że nie mam kiedy pograć (cierpię na brak czasu...) RE: Jak uruchomić Dungeon Keeper 1 i Dungeon Keeper 2 po polsku - gog.com - Kacpi01_PL - 16-02-2014 Dzięki Ci! Moje życie nabrało sensu ![]() RE: Jak uruchomić Dungeon Keeper 1 i Dungeon Keeper 2 po polsku - gog.com - KiZaczek - 17-02-2014 ![]() ![]() ![]() ![]() RE: Jak uruchomić Dungeon Keeper 1 i Dungeon Keeper 2 po polsku - gog.com - szezjo - 17-02-2014 Nie miałem okazji podziękować, a że założyłeś ten temat to podziękuję tutaj. Dzięki za odpisanie na mój komentarz pod Twoją recenzją odnośnie spolszczania gogowej wersji. ![]() Na początku nie powiem.. trochę się wkurzyłem, że potrzebuję obu wersji: polskiej i GOGowej, bowiem posiadałem tą pierwszą. Na szczęście dla wszystkich arhnowiczów za sprawą swojego amerykańskiego rządu (pamiętamy Polybiusa!) przekupiłeś GOG.com, dzięki czemu za taniochę mogłem jeszcze raz zagrać w to cudeńko. O tym, że pierwsza część posiada polską wersję, przekonałem się dopiero instalując modyfikację KeeperFX, która pozwala między innymi grać w tę grę w FullHD, a jednocześnie nie doświadczamy pikseli, co mnie ucieszyło ![]() Tak czy inaczej, jeszcze raz drogi Arynie dzięki ![]() RE: Jak uruchomić Dungeon Keeper 1 i Dungeon Keeper 2 po polsku - gog.com - Romek Śródka - 26-11-2014 Nie działa link do łatki ![]() Pliku który ściąga się z serwera jest taka zawartość: "Fatal error: Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 29665281 bytes) in /var/www/vhosts/arhn.eu/httpdocs/scripts/beta/download.php on line 27" RE: Jak uruchomić Dungeon Keeper 1 i Dungeon Keeper 2 po polsku - gog.com - Dark Archon - 26-11-2014 (26-11-2014, 20:18)Romek Śródka napisał(a): Nie działa link do łatki Hej. Link został poprawiony, teraz powinien już dawać dostęp do prawidłowego pliku. Jak wspomniano w oryginalnym poście łatka NIE DODAJE polskich dźwięków/napisów. Do spolszczenia wersji gry z gog potrzebna jest ORYGINALNA, PŁYTOWA WERSJA GRY, którą następnie należy spatchować powyższym patchem. Wtedy pliki językowe z płytowej wersji gry będą kompatybilne z wersją gry GOG.com. ![]() RE: Jak uruchomić Dungeon Keeper 1 i Dungeon Keeper 2 po polsku - gog.com - Pawlikos - 28-11-2014 Wielkie dzięki Mroczny Archon :P RE: Jak uruchomić Dungeon Keeper 1 i Dungeon Keeper 2 po polsku - gog.com - BeastKonoha - 05-12-2014 Archon, pokolenia graczy będą Cię wychwalały pod niebiosa. Nareszcie będę mogła sprawić bratu prezent na gwiazdkę :'D RE: Jak uruchomić Dungeon Keeper 1 i Dungeon Keeper 2 po polsku - gog.com - kubas246 - 07-03-2017 Po wielu próbach poddaje się. Przy każdej próbie instalacji aktualizacji 1.3 - 1.7 PL wyskakuje mi: "Old File not found. However, a file of the same name was found. No update done since the file contents do not match." Błąd wyskakuje na pliku DKII.exe. Dlaczego? Najpewniej mam wersję 1.0 a jedyna różnica między 1.0 a 1.3 to właśnie exe... Dostać aktualizacji do 1.3 się po prostu nie da (serwer FTP EA z patchami dawno wyłączony). Czy jakaś miła osoba mogłaby wrzucić mi oryginalny exek 1.3, bo nigdzie znaleźć nie mogę? Bardzo bym chciał zagrać w wersję GoG w ojczystym języku. RE: Jak uruchomić Dungeon Keeper 1 i Dungeon Keeper 2 po polsku - gog.com - Fox4600 - 07-06-2018 Dzieki wielkie..... |