Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
Dust: An Elysian Tail — Podgląd #011 - Wersja do druku

+- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu)
+-- Dział: arhn.eu (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Z Głównej... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=80)
+--- Wątek: Dust: An Elysian Tail — Podgląd #011 (/showthread.php?tid=6867)

Dust: An Elysian Tail — Podgląd #011 - Dark Archon - 19-02-2014

Dust to mieszanka RPG i slashera toczącego się w świecie zamieszkałym przez antropomorficzne zwierzęta. No i oczywiście potwory przeznaczone do siekania na plasterki.

By przeczytać cały artykuł, kliknij tutaj: Dust: An Elysian Tail — Podgląd #011

Dust: An Elysian Tail — Podgląd #011 - Monek - 19-02-2014

Powie mi ktoś może w jaki sposób mogę połączyć pociski Fidget z wiatrem Dusta? Bo musiało mi to umknąć, a funkcja raczej przydatna :P

Dust: An Elysian Tail — Podgląd #011 - naruto5785 - 19-02-2014

No to już idę kupować nowego Bundla!

RE: Dust: An Elysian Tail — Podgląd #011 - Dark Archon - 19-02-2014

(19-02-2014, 18:59)Monek napisał(a): Powie mi ktoś może w jaki sposób mogę połączyć pociski Fidget z wiatrem Dusta? Bo musiało mi to umknąć, a funkcja raczej przydatna :P
Rozpocznij korzystanie z umiejętności Dusta i przytrzymując przycisk dołącz do niego przycisk odpowiedzialny za pociski Fidget. Na kontrolerze Xboksa oznacza to przyciśnięcie Y i dołączenie do tego przycisku B. Smiling

Dust: An Elysian Tail — Podgląd #011 - Karwelas - 19-02-2014

"Nie, stop, cofam!" Autentycznie zarechotałem. A gra rzeczywiście niesamowitej jakości, zupełnie się tego po niej nie spodziewałem, ostatnia walka z bossem to piękno w czystej postaci. A na wyższych poziomach trudności mordęga.

Dust: An Elysian Tail — Podgląd #011 - Viatoro - 19-02-2014

Dodam od siebie, że wraz z dalszą rozgrywką Fidget dostaje dodatkowe ataki, Dust zyskuje nowe ruchy, a do tego pojawiają się questy poboczne i z mapy świata można wybierać, gdzie chcemy się udać. Zwiedzimy też inne lokacje, np. podziemia. Poza tym pojawiają się w grze także misje czasowe oraz oparte o dość proste zagadki logiczne. A jedynym minusem gry są przeciwnicy, którzy resetują się natychmiast po wyjściu z planszy - po pewnym czasie zaczyna to trochę nudzić.

Dust: An Elysian Tail — Podgląd #011 - LukegaX - 19-02-2014

genialny pomysł z tym humorystycznym akcentem recenzji - dobra robota i oby tak dalej, pomysł z mini recenzjami jako "podgląd" moim znaniem jest genialny (wiem powtarzam się) i oby w "Podglądów" było 10 000 (albo i więcej Grinning) - chociaż ciekawe jak by wyglądał "special" z Dorczenzo i Neko ^^

Dust: An Elysian Tail — Podgląd #011 - Monek - 19-02-2014

Archon no właśnie chciałem się dowiedzieć jaki przycisk odpowiada za wystrzelenie tych pocisków, ale już w jakimś poradniku wyczytałem że przy myszce jest to środkowy przycisk. Mimo wszystko dzięki za odpowiedź Winking

Dust: An Elysian Tail — Podgląd #011 - GandalfCzarny - 21-02-2014

Ta gra jest po prostu wybitna pod każdym względem. Grafika, muzyka, fabuła, postaci, gameplay... no co tu dużo mówić, wszystko tu prezentuje poziom mistrzowski! Do tego to jedna z tych niewielu gier, przy których wzruszyłem się pod koniec. Jeśli szukacie gry, która na stałe wryje się wam w pamięć i o niej nigdy nie zapomnicie, to bierzcie w ciemno, a nie pożałujecie ani złotówki!Smiling

Dust: An Elysian Tail — Podgląd #011 - Higga - 21-02-2014

Osobiscie jako dodatek do swietnej serii podgladow dodalbym platformy na jakich jest mozliwosc grania w dana recenzowana gre

Dust: An Elysian Tail — Podgląd #011 - GandalfCzarny - 24-02-2014

Jeżeli komuś podobał się Dust, to polecam również grę Valdis Story: Abyssal City. Może nie ma tak dynamicznego i widowiskowego systemu walki czy równie wspaniałych dialogów to jednak ciekawy klimat, rozgrywka rodem z Metroidvanii i całkiem ciekawa fabuła sprawiają, że to kolejny w który naprawdę warto zagraćWinking

*kolejny tytuł

RE: Dust: An Elysian Tail — Podgląd #011 - Grodek - 28-02-2014

Gra wygląda fenomenalnie. Gameplayowo również mnie zachęca do zakupu. Muszę jakoś ogarnąć jak ją zakupić w tym nowym Humble Indie Bundle.

RE: Dust: An Elysian Tail — Podgląd #011 - MartiusR - 12-06-2016

Z racji niedawnego ukazania się materiału o IndieBoxie obejrzałem z ciekawości i ten materiał (jakoś wcześniej się nie natknąłem). Mam jedno pytanie - czy mógłby ktoś nakierować, w którym momencie/momentach Dusta pojawia się "easter egg" z nawiązaniem do Zeld z konsoli Phillips CDi? Dusta ukończyłem parę ładnych miesięcy temu, ale chyba je przeoczyłem (może nie było tak "bijące po oczach" jak te "zapożyczenia" z Castlevanii, nie wiem).

Swoją drogą - trochę szkoda, że te drobne humorystyczne wstawki z "dawniejszych" materiałów na arhn.eu (jak tego o Funstation 3 czy właśnie z podglądu Dusta) się "ulotniły". Ja osobiście je lubiłem (czasami wychodziły słabiej, ale ogólnie były spoko).