![]() |
jakie gry polecicie na słabego laptopa? - Wersja do druku +- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu) +-- Dział: Newschool... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: PC (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=10) +--- Wątek: jakie gry polecicie na słabego laptopa? (/showthread.php?tid=7292) Strony:
1
2
|
jakie gry polecicie na słabego laptopa? - Ozzy - 10-04-2014 Hi, jakie tak jak w temacie co polecacie? oprócz takich klasyków jak GTA:3/VC/SA gothiców nfs i heroes 3 cs 1.6 ani wyspy gier ![]() Ostatnio postanowiłem odżywić swojego lapka po długiej przerwie(dobra koniec offtopu) dane techniczne procesor: Jakiś intelowski 1,7GHZ (jedno rdzeniowy) Ram: 1gb ddr2 grafika: to jakaś integra jak się nie myle mająca 256mb System: Windows xp sp2 HDD: 60gb (to raczej nie potrzebne) a i nie chcę jakiś indyków typu (swietnego) dont starve czy minecraft'a z góry dzięki RE: jakie gry polecicie na słabego laptopa? - ichabod - 10-04-2014 w Gothiki nie graj i tak, bo chapią dzidę jak mało która gra Polecam jakiś klasyczne, dobre crpg - Fallout 1 i 2, Arcanum, KOTOR1 i 2 (chyba powinny pójść na tym). Generalnie nie bardzo rozumiem sens takiego tematu - masz przecież gigantyczną bibliotekę starszych, wartych uwagi gier, które możesz wyrwać za grosze. Najłatwiej będzie po prostu zdecydować się na jakiś konkretny gatunek, który lubisz, googlowanie czegoś w stylu "best FPS PC games", przeglądanie takich list i dość szybko będziesz miał całe gotowe listy klasyków do sprawdzenia (z których pewnie część już jest zapomniana). Masz okazję poznać sporo tytułów, które przegapiłeś, nie ma co tracić czasu ![]() RE: jakie gry polecicie na słabego laptopa? - Witold - 10-04-2014 Nawiązując już do KOTORów jedynka pójdzie, ale dwójka nichuja Z serii SW polecam jeszcze SW: Jedi Knight II Jedi Outcast. Zastosowanie znajdzie pełno platformówek typu Mario Forever czy Happyland Adventures. Sąsiedzi z piekła rodem też są fajnym klikaczem RE: jakie gry polecicie na słabego laptopa? - Insajd - 10-04-2014 Kup sobie legendy RPG. Jest to zestaw klasycznych erpegów, w większości na silniku infinity - baldury, torment, icewind dale oraz lionheart. Każda z tych gier to dziesiątki godzin zabawy. Polecam szczególnie Tormenta. RE: jakie gry polecicie na słabego laptopa? - prałat na wrotkach - 10-04-2014 Hotline Miami Game of Thrones RPG Ragnarok Online Orcs Must Die To The Moon Thief (ten stary) Sąsiedzi z piekła rodem RE: jakie gry polecicie na słabego laptopa? - Haptisim Ω - 10-04-2014 Jeśli jest to stara intelowska integra (pokroju 945) to zbyt dużo nie zawojujesz na niej. Z klasyków, które jeszcze nie zostały podane. Zatem: Original War, Might and Magic (mam na myśli RPGI, IX omijaj szerokim łukiem), Europa Universalis 2, Setlersi, Age of Empires lub Morrowind. RE: jakie gry polecicie na słabego laptopa? - HackBoy - 10-04-2014 Ja, gdy miałem laptopa o takich parametrach grałem w GTA:SA (trzeba się pobawić ustawieniach graficznych, ale pieknie śmigało) i NFS:Underground 2. Potem zainstalowałem NFS:Carbon i też przy odpowiednim dopasowaniu ustawień dało się grać z rozsądnym frameratem. RE: jakie gry polecicie na słabego laptopa? - Ozzy - 10-04-2014 ten lapek głownie służył mi do NFS U2 i GTA VC ale działał na nim i to nie na najniższych Oblivion w jakiś 40 fps (lagów nie było) RE: jakie gry polecicie na słabego laptopa? - NinjaHeroes - 10-04-2014 Zerknij na te tytuły mi chodziły dosyć dobrze : -The I Of The Dragon -Dragon Age Origins -Drakensang The Dark Eye -Call of Duty 1 i 2 -Władca Pierścieni Bitwa o Śrudziemie -Drakensang Online RE: jakie gry polecicie na słabego laptopa? - Ozzy - 10-04-2014 bitwa o śródziemie mi się przejadło ale COD'y nawet nawet RE: jakie gry polecicie na słabego laptopa? - CROSS - 10-04-2014 Etherlords 1&2. Jedynka to połączenie RPG, karcianek i might and magic. Dwójka to bardziej klasyczny RPG. Gry 4x czyli Master of Orion i Cywilizacja, słyszałem też kiedyś "Galactic ciwilization" ale nie grałem. Mam na steamie Space Empires 4 Deluxe ale mi nie podpadła, ale 4x jest. Starsze hitmany jeszcze zostały i 2 pierwsze części HALO chociaż nie wiem gdzie je dostaniesz na PC. RE: jakie gry polecicie na słabego laptopa? - Drakkainen - 10-04-2014 Pierwsze części Deus Ex zasługują na uwagę, dzisiaj zdobyłem antologię i sam zaraz zabiorę się do grania. RE: jakie gry polecicie na słabego laptopa? - Emilu - 10-04-2014 Uwaga! Piękna litania tytułów: - Cywilizacja III - SimCity IV - Mount and Blade - Twierdza: Krzyżowiec - Age of Empires - The Settlers IV - Rollercoaster Tycoon - Medieval Total War - Szogun Total War (nie chcę błędu więc spolszczam) - Stranded 2 - Resident Evil 4 - Deus Ex - Operation Flashpoint - Might and Magic: Heroes III - Candy Box :> - Left 4 Dead (optymalizacja jest tak epicka, że spokojnie zadziała) - Unreal Tourament - Worms: Armageddon - Symulator topienia ludzi w basenach zwany The Sims - Magritte - Broken Sword (więcej? ok) - Europa Universalis - Disciples - Hotel Giant - Half Life - Duke Nukem 3D - (Ja chcieć) Target - Papers Please (bez indyka nie ma obiadu) Więcej? RE: jakie gry polecicie na słabego laptopa? - Ozzy - 11-04-2014 ![]() ![]() ![]() RE: jakie gry polecicie na słabego laptopa? - Emilu - 11-04-2014 W takim razie: - Mafia - Ojciec Chrzestny (: - Terraria (też indyk ale jak się w niego wsiąknie to trzyma) - Call of Duty 2 - Fallout 1&2 - Tomb Rajd, Uniwersali (Tomb Raider: Anniversary) - Panzers - Sniper Elite: Berlin 1945 - Counter Strike - S(WAT?) - Hitman - Max Payne - Oblivion - Harry Potter - Postal ![]() - Crazy Taxi - Driver - Battlefield 1942 - Midtown Madness (First game ever) - Prisoner of war - Duke Nukem Manhattan Project - Total Overdose No, to chyba większość mi znanych tytułów które powinny pójść na twoim sprzęcie. Miłej gry! RE: jakie gry polecicie na słabego laptopa? - darkSpeedy - 14-04-2014 a ja ze swojej strony dodam : - Pizza Connection 2 - TZAR ciężar korony - starutkie to ale naprawdę fajne chodź mało znane - Grandia 2 - Beyond Good & Evil - koniecznie! - colin 1,2 itp. - pewnie ograne ale cóż... - hard truck 18 wheels of steel jeśli coś przypadnie do gustu spróbuję poszperać w głowię za większą ilością tytułów. RE: jakie gry polecicie na słabego laptopa? - PanRobal - 14-04-2014 Tak jak Emilu, SimCity 4. Najlepiej Deluxe. Jest to najlepsza gra SimCity, najprawdziwszy symulator. Nie to co te nowe trzepacze kasy. RE: jakie gry polecicie na słabego laptopa? - Najti - 14-04-2014 StraCraft 1 . Diablo 1 , 2 , Larry 7 , Half-Life 1 i 2 , Stronghold , Chicken Invaders (fajny zabijacz czasu ) i jeszcze taki fajna przygodukwa Stupid Invaders RE: jakie gry polecicie na słabego laptopa? - gtx777 - 14-04-2014 Właściwie to powinno pójść prawie wszystko co wyszło do 2005 roku. Od siebie dorzucę Fable, Jade Empire, The Longest Journey, Dreamfall, Fahrenheit, Syberia 1-2 RE: jakie gry polecicie na słabego laptopa? - Felix25PL - 24-04-2014 Polecam morrowinda, terrarię, cywilizacje 5. RE: jakie gry polecicie na słabego laptopa? - guy_fawkes - 24-04-2014 UP: Jeśli coś polecasz, sprawdź wymagania. Cywilizacja 5 daleko przekracza to, co może zaoferować komputer autora wątku. Nie wróż z fusów, to tylko kilka sekund googlowania. Terraria też nie pasuje, bo autor zaznaczył, że nie chce indyków w stylu Minecrafta - a Twoja propozycja ma jednak z nim sporo wspólnego... RE: jakie gry polecicie na słabego laptopa? - Felix25PL - 24-04-2014 @Up Do zalecanych wymagań cywilizacji 5 wiele nie brakuje (100 mhz, 1gb). Gdyby jednak nie to 4 powinna spokojnie pójść. RE: jakie gry polecicie na słabego laptopa? - guy_fawkes - 24-04-2014 Jasne, bardzo niewiele. 1 rdzenia w procesorze, gigabajta RAM-u i w miarę przyzwoitej karty graficznej. Dobrą wolą tego się nie nadrobi. RE: jakie gry polecicie na słabego laptopa? - Felix25PL - 24-04-2014 Może jeszcze: Warcaft 3 i dodatek Frozen Throne, Hitman 1 i 2, Większość hard trucków, Euro truck simulator 1, Far Cry, S.T.A.L.K.E.R Cień Czarnobyla... RE: jakie gry polecicie na słabego laptopa? - guy_fawkes - 24-04-2014 I znowu ten sam błąd... Masz jasno podaną specyfikację, to sugerujesz gry, jakie nie mają prawa na niej ruszyć - w tym przypadku Czyste Niebo. |