![]() |
Pokémon Omega Ruby i Alpha Sapphire w listopadzie! - Wersja do druku +- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu) +-- Dział: arhn.eu (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Z Głównej... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=80) +---- Dział: Newsy (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=206) +---- Wątek: Pokémon Omega Ruby i Alpha Sapphire w listopadzie! (/showthread.php?tid=7522) Strony:
1
2
|
Pokémon Omega Ruby i Alpha Sapphire w listopadzie! - Dark Archon - 07-05-2014 Oto wiadomość od lat wyczekiwana przez fanów Pokémonów. Po Pokémon FireRed/LeafGreen i HeartGold/SoulSilver, czyli zaktualizowanymi wersjami pierwszej i drugiej generacji gier o Pokémonach, przyszedł czas na odświeżenie generacji trzeciej! By przeczytać cały artykuł, kliknij tutaj: Pokémon Omega Ruby i Alpha Sapphire w listopadzie! RE: Pokémon Omega Ruby i Alpha Sapphire w listopadzie! - Mati23m2 - 07-05-2014 Jestem ciekaw czy Mega Ewolucja powrócą w wielkim stylu. Gamefreak ![]() Pokémon Omega Ruby i Alpha Sapphire w listopadzie! - blebu - 07-05-2014 szkoda, że nintendo pokazało tylko okładki Pokémon Omega Ruby i Alpha Sapphire w listopadzie! - NWDon - 07-05-2014 Kolejny, mocny argument za zakupem 3DSa Pokémon Omega Ruby i Alpha Sapphire w listopadzie! - jacekgamer - 07-05-2014 Wiedziałem że tak będzie! Ciekawi mnie tylko jak będą wyglądały odświeżone wersje pokemonów czy będą takie jak XY czy może wrócą do wyglądu pokemonów z DS'a. RE: Pokémon Omega Ruby i Alpha Sapphire w listopadzie! - k123onrad - 07-05-2014 HOEN CNFRMD! Czyżby Kyogre, Groudon i Ryquaza miały MEGA EWOLUCJE!?!? Albo po prostu są w jakiś sposób pobudzone. Nintendo dało nam Mega Blazikena. Ludzie, przecież to był znak. Wszystko było już zaplanowane przed wydaniem X i Y! Pokémon Omega Ruby i Alpha Sapphire w listopadzie! - ZłotyPstryk - 07-05-2014 Teraz jestem ciekaw czy pozostałe Hoennowe startery dostaną Megaewolucje. A co do legend na okładkach, to wygląda na możliwość Megaewolucji. No nic, trzeba zarezerwować trochę pieniążków ![]() Pokémon Omega Ruby i Alpha Sapphire w listopadzie! - HackBoy - 07-05-2014 Klasyczne pokemony to świetny pomysł, szczególnie dla nowych graczy. Ja pałam szczególnym sentymentem do Ruby więc pewnie sam się zainteresuję. Szkoda tylko, że Nintendo się aż tak ceni :/ Pokémon Omega Ruby i Alpha Sapphire w listopadzie! - bomaga - 07-05-2014 YAY *.* W KOŃCU! *.* Chyba po raz pierwszy w życiu kupię obie wersje poków ![]() Pokémon Omega Ruby i Alpha Sapphire w listopadzie! - Ad-M - 07-05-2014 TAK TAK TAK TAK - czekałem na to tak długo!! Kupuje obydwie i mam nadzieję, że będzie battle frontier z emeralda. Pokémon Omega Ruby i Alpha Sapphire w listopadzie! - Dariusxq - 07-05-2014 Tak się zastanawiałem czy rok 2014 będzie rokiem bez żadnej gry z pokemonami :P No to dowalili nie ma co ![]() RE: Pokémon Omega Ruby i Alpha Sapphire w listopadzie! - LukegaX - 07-05-2014 ciekawe jakby wyglądał remake Pokemon X / Y - na Unreal enginie 4 by pewnie zrobili ![]() Powinni złączyć te 6 części Pokemon i stworzyć "Pokemon World" z opcją wyboru regionu startowego i odblokowywaniu reszty świata - aż 36 gym leaders by było i elite 24 ^^ Pokémon Omega Ruby i Alpha Sapphire w listopadzie! - Tatsumi - 07-05-2014 WOW !! no powiem wam że jestem zaskoczony , to znaczy wiedziałem że kiedyś na pewno zrobią remake 3 geny ale że zrobią to tak szybko , rok po wydaniu X i Y , no to kolejny pretekst do zakupu 3DS'a ![]() Pokémon Omega Ruby i Alpha Sapphire w listopadzie! - Mkali - 07-05-2014 My body is ready! RE: Pokémon Omega Ruby i Alpha Sapphire w listopadzie! - Mati23m2 - 07-05-2014 Co do okładkowego Kyogre i Groudona to nie są Mega Ewolucje. Te paski były już w intrach Ruby i Sapphire Pokémon Omega Ruby i Alpha Sapphire w listopadzie! - Evenementi - 07-05-2014 Muszę zobaczyć to w akcji! :/ Pokémon Omega Ruby i Alpha Sapphire w listopadzie! - zielu2401 - 07-05-2014 Brawo Nintendo Będą Pokedziałki!!!! ![]() sam też muszę sobie kupić ![]() Pokémon Omega Ruby i Alpha Sapphire w listopadzie! - Poborca - 07-05-2014 Astrolodzy zapowiedzieli rok Wielkiego N. Populacja Pokemonów wzrasta. Pokémon Omega Ruby i Alpha Sapphire w listopadzie! - mi5i3k - 08-05-2014 @Mati23m2 No nie do końca. Popatrz sobie chociażby na tego Kyogre’a, a potem na tego z okładki Alpha Sapphire. Pokémon Omega Ruby i Alpha Sapphire w listopadzie! - Ad-M - 08-05-2014 ale kształt kyogra się nie zmienił - tylko dodali kolorowe paski, pewnie będzi to jakaś forma awaken czy coś Pokémon Omega Ruby i Alpha Sapphire w listopadzie! - Newfolder - 08-05-2014 Za niedługo będą jechać znowu od RED i BLUE bo przecież teraz trzeba to na 3D poprzerabiać ![]() Pokémon Omega Ruby i Alpha Sapphire w listopadzie! - Ad-M - 08-05-2014 Widać Game freak robi coś dobrze, że ludzie ciągle kupują to samo :P Pokémon Omega Ruby i Alpha Sapphire w listopadzie! - facepalm - 08-05-2014 Newfolder, wątpię, żeby remakowali remake. Pokemony nie są te same jak w np. CODzie - tu każda gra wprowadza istotne zmiany: red, green(japonia) blue(ameryka/europa) - pierwszy konsolowa gra z elementami sandboxu i otwartym światem, a także pierwsza gra o trenowaniu stworów. Yellow - interakcje, minigry z pikachu jedyna część serii bazująca na anime/mandze(jest nieco jakby połączeniem) Gold/Silver - kolor, nowe typy, shiny pokemony, dwa regiony. Crystal - poruszające się pokemony, wieża walk, dająca nieograniczony potencjał dla gracza singlowego, żeńska postać. R/S - dwuwalki, zdolności, inne zmiany w mechanice ułatwiające/umożliwiające EV i IV trening, pokazy Emerald - pięknie rozwinięta wieża(szkoda, że tylko w tej części)FireRed/LeafGreen - Możliwość grania bezprzewodowego Diamond/Pearl - Ataki dzielą się teraz, oprócz typów(wcześniej to było od nich zależne) na fizyczne i specjalne, Funkcje internetowe, duże rozwinićcie pokzaów/konkursów, Całkiem nowy Battle Frontier(wieża walk)(wg mnie niestety gorszy) Platinum - Ulepszony battle frontier D/P,możliwość nagrywania walk HG/SS - chodzące za nami pokemony, Pokéathlon(zestaw minigier dla naszych pokemonów, z opcją multiplayer) Black/White(tu tego jest naprawdę dużo) - pory roku, pokemony się poruszającały czas podczas walk, wygodniejsze wymiany, TMy Black 2/White 2 - dużo atrakcji poza walką X/Y - 3D, mega ewolucje, poruszanie się w ośmiu kierunkach, Super trening, Pokemon Bank a to oczywiście tylko(moim zdaniem) najważniejsze rzeczy. A jakie zmiany miały CoDy i NfSy? ![]() Pokémon Omega Ruby i Alpha Sapphire w listopadzie! - Newfolder - 10-05-2014 NfSy też się różniły - stylistycznie, gameplayowo. Oczywiście na tyle na ile pozwala na to gatunek ![]() Z kolei pokemony czyli jrpg (czy jak tam puryści to określają) mają większe pole do popisu. No i nie wszystko co dodane rzeczywiście stanowi WARTOŚĆ DODANĄ. Niektóre z tych zmian, które wymieniłeś aż tak istotne to nie są, nawet bym nazwał je niuansami. Jakieś kolory, typy, shiny, płeć pokemonów to można przełożyć na grunt gier wyścigowych - nowe samochody, kolory, tuning, marki, tryby gry. Ale to już kto co woli, ja nie lubię paści dodanych na siłę. Może dlatego nadal wolę Crystala tudzież Golda bo z tych nowych funkcjonalności przyznam szczerze nawet nie korzystałem. A jeszcze jak dochodzą jakieś nowości rodem z tamagotchi...... RE: Pokémon Omega Ruby i Alpha Sapphire w listopadzie! - Neisan - 10-05-2014 No to pozostaje czekać na premierę i odkładać pieniążki. |