![]()  | 
| 
 Retron 5 dostępny od 6 czerwca - Wersja do druku +- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu) +-- Dział: arhn.eu (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Z Głównej... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=80) +---- Dział: Newsy (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=206) +---- Wątek: Retron 5 dostępny od 6 czerwca (/showthread.php?tid=7657)  | 
Retron 5 dostępny od 6 czerwca - Dark Archon - 23-05-2014 Jednym obrazkiem firma Hyperkin potwierdziła, że ich najnowszy produkt, konsola Retron 5, trafi do sprzedaży 6 czerwca po niemal rocznym poślizgu. By przeczytać cały artykuł, kliknij tutaj: Retron 5 dostępny od 6 czerwca RE: Retron 5 dostępny od 6 czerwca - gtx777 - 23-05-2014 Czy gdyby wsadzić w port famicoma cartridge od pegasusa to zadziałałoby to? Retron 5 dostępny od 6 czerwca - Dark Archon - 23-05-2014 @gtx777, według tego co ustaliłem z Hyperkinem podczas Gamescomu 2013 to tak. Jeżeli kartridże są przygotowane w taki sposób, że można z nich wyprodukować sensowny rom, to tak, istnieje szansa (choć nie ma gwarancji), że większość kartridżów się uruchomi. I spokojnie, na pewno to przetestujemy  
Retron 5 dostępny od 6 czerwca - Dariusxq - 23-05-2014 Sprawdzisz czy działa złota czwórka i piątka, no i też kultowe 168in1? Retron 5 dostępny od 6 czerwca - Jarosław Firlej - 23-05-2014 Oczywiscie musicie sprawdzi "GOAL 3" chyba najlepsza pilka nozna jaka wyszla na Pegasusa !!! Retron 5 dostępny od 6 czerwca - Kulaty - 23-05-2014 Zdecydowanie sprawdźcie 99999999in1 !!!  
Retron 5 dostępny od 6 czerwca - gacorek11 (KrzychuJabol) - 23-05-2014 Działa pod systemem android? Ciekawe czy oferuje opcję skorzystania ze standardowego interfejsu Android. W takim razie perfekcyjnie nadawałby się nie tylko na kombajn do gier, ale jako domowe Media Center. Retron 5 dostępny od 6 czerwca - WyPloS - 23-05-2014 powiedzcie że trafi do polskich sklepów  
Retron 5 dostępny od 6 czerwca - Yren - 24-05-2014 Ciekawe czy jest jakieś złącze AV, żeby można było na CRT się Zapperem pobawić. Retron 5 dostępny od 6 czerwca - TEN PROS TOMASZ - 24-05-2014 Czy trzeba mieć originalne cartridge żeby móc grać na tym? RE: Retron 5 dostępny od 6 czerwca - Dark Archon - 24-05-2014 (24-05-2014, 10:23)Yren napisał(a): Ciekawe czy jest jakieś złącze AV, żeby można było na CRT się Zapperem pobawić.Nie, jedyne wyjście to HDMI. (24-05-2014, 11:09)TEN PROS TOMASZ napisał(a): Czy trzeba mieć originalne cartridge żeby móc grać na tym?Tak. Retron 5 odtwarza wyłacznie kartridże. Odp: Retron 5 dostępny od 6 czerwca - kamkom - 24-05-2014 Urządzenie świetny pomysł tylko mam obawę przed jedną rzeczą to android pomimo tego że jestem.zwolennikiem tego systemu to jednak jest z nim w tym przypadku jeden problem oby nie powstał exploit który pozwoli na uruchamianie romów z zewnetrznych pamięci Retron 5 dostępny od 6 czerwca - arczas89 - 24-05-2014 Miałem taką grę na pegasus. To był jakiś symulator szachowy i można było w nim wybrać poziom trudności przeciwnika AI. Jak się wybrało 1 poziom (a było ich 100) to pegasus zastanawiał się nad ruchem gdzieś 3 sekundy. Jak wybrało się następny poziom to już z 10 minut a kolejne zawieszały konsole, albo trwało to tak długo, że nigdy nie wyczekał do ruchu przeciwnika i resetowałem konsolę (raz czekałem na 3 poziomie 30 minut i ruchu nie wykonał). Zastanawiam się skoro wyższe poziomy niż 1 i 2 nie były grywalne to co ta gra robiła na tej platformie  
Retron 5 dostępny od 6 czerwca - Yren - 24-05-2014 Kurczę, to szkoda. W takim razie skoro twórcy stworzyli pady, to może dali by radę również jakieś cudo w stylu wiilota. Ehh, marzenia..  
Retron 5 dostępny od 6 czerwca - szezjo - 27-05-2014 Archon, jakbyś mógł po kupnie Retrona 5 sprawdż, czy emulator GB/GBC wbudowany w to cudo posiada możliwość wyświetlania ramek SGB, albo chociaż czy posiada wsparcie Super Game Boya w porcie SNESowym, bowiem ciekawi mnie to bardzo... Retron 5 dostępny od 6 czerwca - PanRobal - 06-06-2014 Tylko gdzie kupić stare kardridże... Jasne, na internetowych aukcjach, ale takich jest strasznie mało.  |