Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
gry gameboy advance sp - Wersja do druku

+- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu)
+-- Dział: Oldschool... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=21)
+--- Dział: Konsole Kieszonkowe (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=25)
+--- Wątek: gry gameboy advance sp (/showthread.php?tid=7664)

gry gameboy advance sp - danielex349 - 24-05-2014

witam, chcialbym sie spytac czy gry z starszych wersji gameboya (np. Gameboy Color) beda dzialac na Gameboy advance sp?

I takie dodatkowe pytanie, moze ktos podac jakies dobre gry na Gameboy advance sp Smiling

(przepraszam za brak polskich liter ale pisze aktualnie z niemieckiego laptopa)

RE: gry gameboy advance sp - bartomex - 24-05-2014

Obowiązkowo Metroid Zero Mission i Metroid Fusion

RE: gry gameboy advance sp - sebekxxx3 - 24-05-2014

Na Gameboy'u advance sp dzialaja gry z jego poprzednikow Winking

Wysłane z mojego LG-E400 przy użyciu Tapatalka

RE: gry gameboy advance sp - Yren - 24-05-2014

Tak, wszystkie gry będą normalnie działać. Z tym że gry ze starego GameBoya nie będą czarno białe tylko kilku kolorowe, co mi się osobiście średnio podoba bo czasem te kolorki nie pasują. Dopiero na GameBoyu Micro nie ma kompatybilności wstecznej.

A jak chcesz dobre gry na GBA to od siebie mogę polecić:
-The Legend of Zelda - Minish Cap
-Mario & Luigi - Superstar Saga
-Oczywiście pokemony FR/LG
-Wario Ware Heart

RE: gry gameboy advance sp - facepalm - 30-05-2014

Przepraszam za odkop, jednak nie mogłem się powstrzymać od wyjaśnienia pewnej kwesti:
(24-05-2014, 08:37)Yren napisał(a): Tak, wszystkie gry będą normalnie działać. Z tym że gry ze starego GameBoya nie będą czarno białe tylko kilku kolorowe, co mi się osobiście średnio podoba bo czasem te kolorki nie pasują.
Możesz grać z czarno-białymi kolorami, jeśli podczas uruchamiania gry(na napisie nintendo) wciśniesz magiczną kombinacje dół + B nie wygląda to tak ładnie, jak na klasycznym GB z zielonym ekranem, ale zawsze to coś.

RE: gry gameboy advance sp - Yren - 31-05-2014

(30-05-2014, 13:11)facepalm napisał(a): Przepraszam za odkop, jednak nie mogłem się powstrzymać od wyjaśnienia pewnej kwesti:
(24-05-2014, 08:37)Yren napisał(a): Tak, wszystkie gry będą normalnie działać. Z tym że gry ze starego GameBoya nie będą czarno białe tylko kilku kolorowe, co mi się osobiście średnio podoba bo czasem te kolorki nie pasują.
Możesz grać z czarno-białymi kolorami, jeśli podczas uruchamiania gry(na napisie nintendo) wciśniesz magiczną kombinacje dół + B nie wygląda to tak ładnie, jak na klasycznym GB z zielonym ekranem, ale zawsze to coś.

Wypróbowałem na Super Mario Land. Gra z niebiesko-żółtej stała się żółto-niebieska. Nie wiem czy to o to chodziło ale gra nadal nie jest wg mnie czarno-biała, jedynie odwróciły się kolory.
Nie mam możliwości wypróbowania tego na innej grze, gdyż po prostu innych nie mam :P

RE: gry gameboy advance sp - facepalm - 09-06-2014

Możliwe że pomyliłem kombinacje, tak czy inaczej polecam próbowanie, bo różne kombinacje różnie zmieniają kolory. Ja prawie mogę przysiąc że to było dół + B jednak internet mówi że lewo + B Psyduck

RE: gry gameboy advance sp - Yren - 09-06-2014

Wow, faktycznie są różne kombinacje. Ja łącznie znalazłem 8 - lewo, prawo, dół, góra, oraz wszystkie kierunki + B. Tak, na czarno-białe jest lewo + B, potwierdzone info ;D

RE: gry gameboy advance sp - Requst - 10-06-2014

Tak będą działać gameboy sp jest kompatybilny Smiling

A co do gier to : Metal Gear , Pokemony (wszystkie) Gta Advance , i wiele wiele innych

RE: gry gameboy advance sp - Nozmor - 24-06-2014

Mario&Luigi SS, LoZ Minish Cap, Megaman Zero 2 (Ostrzegam, na SP można się wkurzyć, bo w tej grze wymagana jest laserowa precyzja, co przy takim kształcie konsoli jest niełatwe) i Pokemon Emerald.