Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
Ulubione Gry na PC - Wersja do druku

+- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu)
+-- Dział: Newschool... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Dział: PC (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Wątek: Ulubione Gry na PC (/showthread.php?tid=781)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7

Ulubione Gry na PC - Matheos - 15-01-2012

Jakie są wasze Ulubione Gry ? {Mogą być max 3 ale jak ktoś chcę niech napisze więcej :P}

1.Dragon Age Początek- Mimo że przeszedłem Ją wiele Razy to zawsze się przy niej świetnie bawiłem
2.Saints Row The Thierd- Zawsze lubiłem odbierać wrogom życie za pomocą szwedzkiego Dilda ale dopiero w najnowszy Rowie mogę też to robić z Zoombie :p bUAhaha
3.Assassin Creed 2- Wenecja to jedne z moich ulubionych miejsc na świecie

Posty w tym temacie mają zawierać argumentację dla wymienianych przez Was tytułów. Następne posty odbiegające od tej reguły będą nagradzane ostrzeżeniami.
~bleub

RE: Ulubione Gry na PC - Theriuss - 15-01-2012

Trudno jest wybrać swoją ulubioną grę... Wybieram Spontanicznie moje top 15..;]

1.Cała Seria TES - Nie będę faworyzował jednej.
2.Keepery - Chyba nic o tej grze nie muszę pisać...
3.Rage of Mages 2: Necromancer /aka. Allods2 - Te wyścigi z bratem, kto pierwszy zdobędzie zielone rzeczy.;]
4.L.A Noire - Detektyw w latach 40.? Meeega!
5.Pierwszy Crysis. - Świetna gra.
6.Na pewno któryś Mount&Blade, tylko który. Dajmy Ogniem i Mieczem Grinningzikie Pola
7.Pierwsza Twierdza i Crusader. - Polecam wszystkim tym co nie grali.
8.Ten Remake Sid Meier's Pirates! z bodajże 2006 roku.
9.Minecraft. - Na sam początek gra mnie urzekła. Teraz gram już mniej.
10.Braid . - Bardzo dobra gra na rozgrzanie umysłu
11.Wszystkie Assassyny.
12.Dwa pierwsze COJ'e. Trzeciej części nie polecam.
13.Obydwa Trine'y. - Przez te nocki z kolegą.;]
14.Wiedźminy - za klimat który tworzą.
15. I Na koniec Hitmany.

Kolejność jest bardzo losowa. Na koniec dodałbym Magickę - ale nie ma miejsca.

Edit1: Po zobaczeniu listy Celion'a, przypomniało mi się, i stwierdzam jednogłośnie AGE OF EMPIRES!

RE: Ulubione Gry na PC - Celion4 - 15-01-2012

1.Cała seria Trine - Mój bezkonkurencyjny Number One, jest, był i będzie
2.Star Wars: Knights of the Old Republic - Świetny RPG
3.Star Wars Republic Heroes - Platformówka, trochę zbugowana ale dobra
4.Star Wars Republic Commando - FPS jakich mało, świetny klimat, zwłaszcza na Ghost Ship
5.Portal 2 - Świetny klimat i genialny co-op
6.Sims 2 - Całkiem dobry symulator życia, naprawdę daje radę.
7.Team Fortress - Naprawdę dobry FPS
8.Terraria - The Best Sandbox in my heart
9.Orcs Must Die - flaki, flaki i jeszcze raz flaki, krew i flaki to jej znak rozpoznawczy
10.Cała seria Age of Empires - Gra mojego dzieciństwa, do dziś mam wszystkie części.

Oto moje Top 10

RE: Ulubione Gry na PC - Zzagrobnik - 18-01-2012

Moja lista ulubionych tytułów będzie raczej krótka. Jest po prostu mało gier, które naprawdę sprawiają, że co jakiś czas do nich wracam. Kolejność przypadkowa:

- Fallout - pierwsza chyba gra w moim życiu, która przykuła mnie do monitora na tak długo, że prawie nie spałem jednej nocy Grinning Bardzo mi się podobała, mimo, że z angielskim było u mnie średnio wtedy (ulepszałem postać sugerując się głównie obrazkami),

- Fallout 2 - wszystko co napisałem wyżej mógłbym praktycznie zacytować tutaj. Świetna następczyni i tyle Winking

- Diablo z dodatkiem Hellfire - szczerze wolę tą część bardziej od dwójki z jednego powodu - ma w moim odczuciu mroczniejszy klimat niż kontynuacja,

- Diablo 2 z dodatkiem - hehe, głównie z powodu, że ciągle w nią gram ze znajomymi podczas różnych lanparty. No i jest naprawdę dobrym przykładem gry wybalansowanej,

- Half-Life - pierwszy ukończony FPS. Przyciągnął mnie do siebie praktycznie wszystkim. Do dziś ściągam do niego modyfikacje dające nowe historie dla singla.

Jak widać lubię klasyki Smiling Jest to podyktowane tym, że trudno mi się wypowiadać o grach współczesnych - nie wiem, czy te tytuły, które teraz mi się podobają będą miały taki sam status za 5-10 lat. No i powyższa lista nie uwzględnia tytułów na konsole Winking

PS. Prawie bym zapomniał o jednym ważnym tytule w moim życiu - nieśmiertelnych Heroes of Might & Magic 3 Smiling Liczba godzin spędzonych na tej części (jak i pozostałych) powinna być liczona setkami.

RE: Ulubione Gry na PC - QJcina - 19-01-2012

To moje Top 3, bo nie chcę jakoś specjalnie się rozpisywać Winking
3. Skyrim - dla mnie premiera roku i zarazem trzecie miejsce na tej liście. Trochę powoli się rozkręca, ale jak już złapie...
2. Kozacy - mówię o trzech pierwszych częściach tej serii. Naprawdę boska gra potrafiąca wciągnąć na godziny, oczywiście multi :P
1. Fallout 2 - jak dla mnie król nad królami. Boska gra w każdym aspekcie (no poza grafiką, ale czy to ważne?). To były długie noce...

PS. Nie uwzględniałem MMO, bo jakoś nie widzi mi się porównywanie takich gier z w/w.

RE: Ulubione Gry na PC - knopers - 15-04-2012

1. Wiedźmin 2
2. Wiedźmin
3. Seria Assassin Creed
4. The Darkness II
5. Wszystkie gry od Valva
6. Postal II

RE: Ulubione Gry na PC - Piskle - 16-04-2012

1. Starcraft II
2.Diablo II
3. Magicka
4. Rayman Origins
5. Wiedźmin 2
6. Seria Assassin Creed
7. Super Meat Boy Winking

RE: Ulubione Gry na PC - Link - 16-04-2012

Mario i Zelda wyszły na pecety ? Właśnie zaliczyłem coś, co masz w avatarze...

RE: Ulubione Gry na PC - psycho4rent - 17-04-2012

Counter Strike 1.6, Football manager 2008, Worms Armageddon, Crysis 2, Call of Duty: Black Ops, GTA 3.

RE: Ulubione Gry na PC - Dark Fenix - 18-04-2012

Seria Gothic(bez Arcani chociaż w nią grałem), Devil May Cry, Assassin's Creed

RE: Ulubione Gry na PC - piechur4 - 19-04-2012

Oto moja lista Smiling

1.Heroes of Might and Magic 3
2.Dungeon Keeper 2
3.Commandos 1,2,3
4.Max Payne 1,2
5.Call of Duty 1,2
6.Medal of Honor 1
7.Mafia
8.Wolfenstein , Return to Castle Wolfenstein
9.Quake 1,2,3
10.Carmageddon
11.Fifa All Smiling
12.Gta 1,2 , Vice City , San Andreas
13.Polanie
14.Total Annihilation

RE: Ulubione Gry na PC - Amai988 - 19-04-2012

Pomimo że cały czas grałem na konsolach znalazło się kilka tytułów które mi się spodobały:
-Heroes of Might and Magic 3
-Max Payne 1,2
-Wolfenstein 3d
-GTA VC
-Half Life 2
-Gothic 2
-Fallout
-NFS 2/Underground 2

RE: Ulubione Gry na PC - Sajgon - 22-04-2012

Nikt nie wspomina Baldur's Gate I i II. Aż takie nie warte uwagi?

RE: Ulubione Gry na PC - kojolis - 22-04-2012

(22-04-2012, 08:25)Sajgon napisał(a): Nikt nie wspomina Baldur's Gate I i II. Aż takie nie warte uwagi?

Mam złotą wersje z 1 i 2 częścią .
Co do gier to Buldur"s Gate , Dragon Age , kozacy i jeszcze kilka gier strategicznych ale zapomniałem nazwyMe Gusta

RE: Ulubione Gry na PC - FilipM3 - 15-05-2012

Moja kolej:

1. Stalker. Nie wyszła na razie na konsole. Pecetowa produkcja, gdzie klimat dorównuje do... Chyba tylko do Metro 2033. Każda część poza Czystym Niebem jest warta uwagi. Od tej gry pokochałem post-apo.

2. Metro 2033, czyli kolejne post-apo byłych twórców Stalker'a. Klimat, jeszcze raz klimat. Minus jest taki, że jest liniowa, a jako fan militarii nie można kupować dodatków, czy zdejmować. Broni też trochę mało, bo z karabinów są tylko 4 - do nich są może z dwie wersje, czyli tłumik i celownik.

3. Grand Theft Auto. Najlepsza gra dzieciństwa, najlepsza gra młodości i najlepsza gra do dziś - jeżeli chodzi o free-play. Totalna anarchia na ulicy, zdobyć minigun'a, mody na Ferrari, Porsche. Czekam na GTA V.

4. Minecraft. Czyli coś pięknego. Powiem wam, że gdyby wpakować tam tekstury jak w grach typu Crysis, gra staciła by urok. Gram od wersji... nie pamiętam. Alpha, ale która... Wiem tyle, że od grudnia 2009, albo stycznia 2010. Coś w tamtym czasie.

5. Sniper Elite. W jedynkę zagrywałem aż miło. Straciłem chyba 2 lata życia na grze wieloosobowej. Jak na razie męczę V2.

6. Special Weapons And Tactics, czyli troszku stara gra, z pięknie totalnym multi. Gram do dziś dzień (Choć już mało) w trybie kooperacji. Scam, flesze, drużyny Alpha, Bravo a w nich fire team. Wiecie o co mi chodzi?

7. ArmA/Operation Flashpoint. Z OPF tyle pierwsza część, a z ArmA dwójka. Jedynym minusem ArmA 2 jest optymalizacja. Gra całkiem dobra, cóż... Jeżeli chcecie zobaczyć mega-taktyczne akcje polecam klan CFOG na YouTube. Chłopaki prowadzą to w sposób profesjonalny.

8. Call of Duty. Każdy tak nie lubi tej gry, a jeszcze nie grałem w grę z podobną "hollywood'zkością". Wybuch atomowy 5m od nas? Nie ma problemu. 630 naboi, które marnuje się na końcu misji? Zabij ile chcesz.

9. Postal 2: Share The Pain. Czyli gra która odstresowuję. Motyw z sikaniem na ludzi, czy założenie koda od "dupy strony" na lufę jako tłumik też jest dobrym pomysłem. Wszystko tam jest fajne, jak i piłka nożna z głową jakiegoś Allaha. No... Smells like chicken.

10. Ostanią serią jest Mafia. Czyli gra, która za każdym zakończeniem, czy to Mafia: The City of Lost Heaven, czy to Mafia II - łza cieknie na zakończeniu obu części.

To moje Top 10 ulubionych gier.

RE: Ulubione Gry na PC - dzej - 15-05-2012

Starcraft II
Warcraft III
Settlers II
Call of Duty 4 Trollface
Rollercoaster Tycoon I , II

RE: Ulubione Gry na PC - ichabod - 20-06-2012

Ja nie gram szczerze mówiąc w zbyt wiele, gier zazwyczaj musi mnie jakaś akurat zainteresować jakimś elementem i często potem grywam w całą serię, więc moja lista by zawierałą mase gier z jednego cyklu. Postaram się zatem to lekko ograniczyć Tongue_Out_Winking

1. Arcanum
2. Chrono Trigger
3. Knights of the Old Republic
4. Fallout 2
5. Half-Life
6. Portal 2
7. Football Manager (ciężko powiedzieć która edycja, w każdą gram nałogowo)
8. Super Mario Bros. 3
9. Mass Effect
10. Europa Universalis III + dodatki

blisko byłby też Assassin's Creed: Bortherhood

A obecnie pykam sobie od grudnia w Star Wars: Old Republic i jest bardzo blisko mojej listy ulubionych Winking

RE: Ulubione Gry na PC - Sasek7 - 20-07-2012

1. Battlefield 3
2. Portal 2
3. Minecraft
4. Terraria

RE: Ulubione Gry na PC - Dashing - 07-08-2012

Seria Assassin's Creed
Seria Hitman
Diablo II
Toca Race Driver 3
Seria S.T.A.L.K.E.R.

RE: Ulubione Gry na PC - alafis - 28-08-2012

Seria Fallout ( Najbardziej New Vegas i 2)
Football Manager 12
Diablo 3 / Diablo 2
Seria Batmana Arkham
ME3
Saints row 3
Dead Island
Wiedźmin 2
Sacred
Settlers 2
Fahrenheit
Arcanum
Heroes of Might and Magic 3
Mortal Kombat 2
Wasteland

RE: Ulubione Gry na PC - KingKid - 28-08-2012

1. Cała seria GTA
2. Wiedźmin 2 Zabójcy Królów
3. Mount & Blade : Warband - mimo iż nie jest graficzną rewelacją jest cholernie wciągająca Winking
4. Darksiders II
5. Trylogia Mass Effect - chyba jedyne tak zajebiste sci-fi rpg
6. TES V Skyrim
7. Assassin's Creed : Brotherhood
8. Cała sieria Mortal Kombat
9. Mafia II
10. Bulletstorm Grinning

RE: Ulubione Gry na PC - Zgredol - 31-08-2012

Na PC?:

1. Severance: Blade of Darknes
2. Rune
3. Gothic 2NK
4. Warcraft
5. Black Mirror 1
6. Max Payne
7. Desperados: Dead or Alive

Pewnie by się coś jeszcze znalazło.

RE: Ulubione Gry na PC - mcq001 - 31-08-2012

1.Robin Hood:Legend of Sherwood
2.Max Payne
3.Rollercoaster Tycoon
4.Heroes III

RE: Ulubione Gry na PC - lihgo - 22-01-2013

1.Seria Borderlands
2.Seria Assasin's Creed
3.Dead Island
4.BioShock2
5.Saints Row:The Third

RE: Ulubione Gry na PC - Insajd - 22-01-2013

Torment, Raymany (no może oprócz królików), TESy, Gothiki, Warcraft 3, Dotki, Psychonauts, Fable.
Kolejność losowa.