Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
Drugi monitor. Konfiguracja i cena. - Wersja do druku

+- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu)
+-- Dział: Newschool... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Dział: PC (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Wątek: Drugi monitor. Konfiguracja i cena. (/showthread.php?tid=7875)

Drugi monitor. Konfiguracja i cena. - Jodi - 17-06-2014

Witajcie.

Od jakiegoś czasu planuje zakup drugiego monitora do swojego pieca. Czemu o tym pisze ? Chciałbym dowiedzieć się jak wygląda konfiguracja Windows 7 pod dwa monitory ponieważ juz kiedys posiadalem dwa monitory i ni cholery nie umiałem ich poprawnie skonfigurować aby na obu miec paski zadan itd. Oraz jaki monitor mi polecacie ? Żywe kolory z średniej polki cenowej proszę.

Pozdrawiam, Jodi !

RE: Drugi monitor. Konfiguracja i cena. - NWDon - 17-06-2014

Od dłuższego czasu używam DisplayFusion, bardzo wygodny i łatwy w obsludze

Co do monitora:
Jaki rozmiar?
Jaki budżet?
Bedziesz na nim gral?

RE: Drugi monitor. Konfiguracja i cena. - Jodi - 17-06-2014

Rozmiar najlepeij 19 cali.

Budżet średnia półka cenowa,nic powyżej tysiaka.

Tak będę.

Hmm 19ich to troche malo, szczególnie do grania i o port cyfrowy będzie cieczko :/
Ja bym ci polecil DELL P2414H
Matryca IPS, DVI (wejscie cyfrowe, coś jak HDMI) i ogolnie zbiera dosc pozytywne recenzje.
Jeżeli musi to być koniecznie 19' to niestety musisz poczekać na kogos mądrzejszego Cthulhu

Niekoniecznie jednak mam od lat monitorek 19 cali (łolaboga jeszcze z czasów podstawówki) i wolałbym coś w podobnym rozmiarze coby się ładnie komponowało Winking

Hmm, ale zazwyczj bedziesz sie patrzyl w monitor(y), a nie na monitor(y), a na 24' bedzie ci sie pracowalo o wiele wygodniej, a przynajmniej tak mi sie wydaje.

btw, tak to wyglada u mnie
Acer ma 23.5' a LG 19'5 czyli bardzo podobnie
[Obrazek: 29c9biq.jpg]

RE: Drugi monitor. Konfiguracja i cena. - Dekakura - 17-06-2014

Teoretycznie najlepsze efekty daje posiadanie dwóch takich samych monitorów, ale jak uczy życie i to czasami sprawia problemy, np. Dorczęzo ma 2 takie same monitory ale z innej serii co sprawiło że odwzorowanie kolorów nie było identyczne, widziane gołym okiem. I na to cię uczulam, sam posiadam 2 monitory i każdy jest innej firmy przez co męczą mi się oczy bo na jednym mam dość jasne zimne kolory a na drugim ciemniejsze i cieplejsze. Teraz planuje sprawić sobie zestaw 3 x 22" i zastanawiam się jaką firmę wybrać, słyszałem wiele dobrego i Iiyama i tą firmę ci polecam

Iiyama nicz mi nie mówi ;o

A jak prezentuje się konfiguracja ? Dwa paski zadań lub przedłużony pasek zadań ?

RE: Drugi monitor. Konfiguracja i cena. - Dekakura - 17-06-2014

Jeden pasek zadań jest wystarczający, tylko by marnował miejsce na drugim monitorze.
[Obrazek: 4aasa.png]
Te czarne paski są spowodowane tym że mam 1 monitor 16/9 i drugi 4/3

Okej dzięki wielkie za pomoc, to by chyba było na tyle.

Do zamknięcia :P