![]() |
3DS czy XL? - Wersja do druku +- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu) +-- Dział: Newschool... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Nintendo (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=9) +---- Dział: 3DS (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=17) +---- Wątek: 3DS czy XL? (/showthread.php?tid=7880) |
3DS czy XL? - Enril - 18-06-2014 Hej mam pytanie, czy warto zakupić 3ds czy 3ds xl? Słyszałem opinie, że w XL widać piksele i jakoś obrazu obniża się bardzo... Czy to prawda? Bo byłem przekonany do zakupu xlki. :/ Pozdrawiam Enril RE: 3DS czy XL? - ZłotyPstryk - 18-06-2014 Powtórzę się raz jeszcze: Klasyczny 3DS jest mały i w sumie mieści się w kieszeni po złożeniu, ale ze względu na swoje wymiary, nie jest zbytnio wygodny dla osób o dużych dłoniach. 3DS XL ma najwięcej wersji kolorystycznych, jest wygodniejszy w użytkowaniu, ale ze względu na to, że ekrany mają identyczną rozdzielczość, piksele są bardziej widoczne. 2DS ma ekrany tej samej wielkości co klasyczny 3ds, jednak nie posiada opcji 3D, a przez swój rozmiar, podobnie jak XL, do kieszeni bym go raczej nie zmieścił. Mimo to, 2DS jest przez wielu chwalony za wygodę grania na nim (sam go w rękach nie trzymałem) Najlepiej by było jakbyś miał okazję "zmacać" obie konsole i samemu sprawdzić. RE: 3DS czy XL? - UzeQ - 18-06-2014 Z macaniem konsol może być u nas problem. Sam mam xl i jestem mega zadowolony. Pixeli aż tak Nie widać. RE: 3DS czy XL? - ZłotyPstryk - 18-06-2014 No tak, ale z tego co wiem, to w różnych miejscach Polski są czasem organizowane streetpassy, także jak będzie jakiś w twojej okolicy. Może ktoś da "pomacać" przez chwilę konsolę ![]() RE: 3DS czy XL? - Enril - 19-06-2014 Mam jeszcze jedno pytanie. Czy na jednym 3ds mogę grać z bratem? Chodzi mi o poki i harvest'a? Przypuszczam, że byłby to okres przejściowy, ale byłoby miło... RE: 3DS czy XL? - ZłotyPstryk - 19-06-2014 Niestety, na każdym kartridżu z grą Pokemon można zapisać tylko jeden stan gry. Także nawet na dwóch konsolach nie pogracie na jednym kartridżu. Nie wiem jak to wygląda z Harvest Moon. RE: 3DS czy XL? - Enril - 19-06-2014 To jeszcze jedno... czy są czasem fajne wyprzedaże. ![]() Jak na steamie... Powiem tak... jestem graczem PC i jestem już przyzwyczajony, że za grę pół roczną do roku nie płacę 100% ceny początkowej, tylko tak z 60%. Czy tutaj też takie fajne rzeczy się przytrafiają? ![]() RE: 3DS czy XL? - ZłotyPstryk - 19-06-2014 Tak dobrze niestety nie ma, ale na eshopie zdarzają się czasem jakieś fajne promocje. RE: 3DS czy XL? - TheCactusPL - 20-06-2014 Zależy czy stawiasz na mobilność czy wielkość ekranu :P RE: 3DS czy XL? - Oscikus - 02-07-2014 Apropo eshopu, czy na 3DSie dalej nie ma konta użytkownika i w momencie sprzedaży/zmiany egzemplarza tracimy wszystkie zakupione gry? No i czy na 3dsa są cyfrowe wersje normalnych gier, czy tylko Virtual Console i popierdółki? RE: 3DS czy XL? - Pietruch - 02-07-2014 @ Oscikus W 3DS jest zakładane konto i z tego co mi wiadomo, gry przechodzą razem z kontem. Konto może być połączone z Wii U i pomalutku pojawiają się gry, które kupione na jednej z konsol, są darmowe na drugiej. Co do drugiego pytania, to są cyfrowe wersje normalnych gier. Można kupić najpopularniejsze gry na 3DS jak i są gry, które nie są dostępne w wersji pudełkowej w Europie (np. nowy Phoenix Wright: Ace Attorney i zremasterowana wersja pierwszych trzech części tej gry, która pojawi się zimą jako całość). Osobiście uważam, że nie warto kupować tak gry, bo cena jest większa, a czasami taka sama jak wersja pudełkowa (np. Pokemon X/Y kosztuje 189 zł a w necie kupisz za 149 zeta plus przesyłka). Póki co więc, eshop jest dla mnie do kupowania gier niedostępnych w pudełkach (jest osobna kategoria w sklepie dla takich) i kupowania klasyków ![]() RE: 3DS czy XL? - UzeQ - 02-07-2014 (02-07-2014, 22:58)Pietruch napisał(a): W 3DS jest zakładane konto i z tego co mi wiadomo, gry przechodzą razem z kontem. Konto może być połączone z Wii U i pomalutku pojawiają się gry, które kupione na jednej z konsol, są darmowe na drugiej.To pomalutku oznacza, że są takie plany, ale na razie nie ma żadnej gry, którą kupując na jednej konsoli możemy pobrać za darmo na drugiej. RE: 3DS czy XL? - Pietruch - 02-07-2014 Otóż jest już (a dokładnie od 3.07), gra Squids Odyssey, która kupiona na 3DS (tylko w Europie), będzie za free na Wii U. Wiem, że to tytuł, który nie będzie rozchwytywany i popularny, ale sama funkcja istnieje. Pewnie lepsze tytuły dostaną taką funkcję dużo później (przy założeniu, że zostaną wydane na dwie konsole na raz), ale na Super Smash Bros w takiej opcji pewnie nie ma na co liczyć. RE: 3DS czy XL? - UzeQ - 03-07-2014 A widzidzisz - człowiek całe życie się uczy. Ja byłbym w niebo wzięty jakby gry z VC były Cross-Buy. RE: 3DS czy XL? - Oscikus - 03-07-2014 O, to świetnie, tylko... Czy chcecie mi powiedzieć, że gry z VC nie przechodzą między platformami? Jak kupie SMB z NESa na 3DSie to chcąc w nie zagrać na Wii U musialbym je kupić drugi raz? Przecież to jest głupie. Odp: RE: 3DS czy XL? - UzeQ - 03-07-2014 (03-07-2014, 01:25)Oscikus napisał(a): O, to świetnie, tylko...Głupie, ale tak właśnie jest. Niewykluczone, że Nintendo doda taką możliwość, ale na dzień dzisiejszy musisz kupić grę dwa razy jeśli chcesz w nią grać na dwóch konsolach. |