![]() |
Anime dla mnie. - Wersja do druku +- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu) +-- Dział: Allschool... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=22) +--- Dział: Offtop Wszelaki (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=26) +--- Wątek: Anime dla mnie. (/showthread.php?tid=8128) |
Anime dla mnie. - kexus512@ - 15-07-2014 Jako że dziś mam dużo czasu (#wakacje!) chciałbym pooglądać jakieś anime, do tej pory oglądałem tylko "inazuma eleven" i "pokemon" więc chcę coś lekkego, dodam że oglądam amerykańskie kreskówki i ne orietuję się w anime ( oglądam teraz: The Simpsons, Family Guy, South Park) Pozdrowionka ![]() RE: Anime dla mnie. - Yohokaru - 15-07-2014 Na początek może klasyka anime shonen: One Piece, Naruto, Bleach Kiedyś oglądałem pierwszą serię Bakumana. Wątek romansu można pominąć, ale ładnie został pokazany proces tworzenia mangi. Jeśli lubisz komedie ecchi, to polecę od siebie 13 odcinkowe Green Green, świetna komedia w stylu American Pie, tyle że w formie japońskiego anime. RE: Anime dla mnie. - kexus512@ - 15-07-2014 (15-07-2014, 15:02)Yohokaru napisał(a): Na początek może klasyka anime shonen: One Piece, Naruto, Bleach Zdecydowałem że na początek obejrzę Green Green ![]() ![]() RE: Anime dla mnie. - Mkali - 15-07-2014 Osobiście polece Boku Wa Tomodachi ga Sukunai i Fullmetal Alchemist na wakacje ![]() RE: Anime dla mnie. - Kondor - 15-07-2014 Ja polecam Shaman King (Król Szamanów)- lekkie, jest główny wątek cięższy, ale jest fajny. No i jest Polski dubbing, według mnie jest dobry. Jak nie lubisz, to masz przynajmniej wybór. RE: Anime dla mnie. - naruto5785 - 21-07-2014 Nie umiecie w chińskie bajki. Polecę wam coś dobrego: Neon Genesis Evangelion (nazywane jednym z najlepszych anime wszech czasów)i Great Teacher Onizuka. Jeśli będzie potrzebował więcej DOBRYCH serii, zapraszam. RE: Anime dla mnie. - farmaceuta - 21-07-2014 Jak chcesz obejrzeć komedię ryjącą głowę to polecam Ore no Nounai Sentakushi ga, Gakuen Love Comedy wo Zenryoku de Jama Shiteiru, seria ma tylko 10 odcinków + jeden ova ale moim zdaniem zasługuje na ocenę "2/10 ANIME OF THE YEAR". Oprócz tego polecam Mayo Chiki! które uwielbia qzaq oraz obowiązkowo Sword Art Online (pierwsze anime, które obejrzałem za jednym zamachem). RE: Anime dla mnie. - PanDorian - 21-07-2014 Ode mnie polecam dla ciebie komedyjkę, dzięki której żadna komedia nie wyda ci się bardziej ciekawa : Haiyore! Nyaruko-san! i Haiyore! Nyaruko-san! W. Oczywiście możesz jeszcze obejrzeć Lucky Stara, też fajna komedia/parodia. RE: Anime dla mnie. - Tyber - 30-07-2014 Z czystym sumieniem mogę polecić Watashi ga motenai no wa dou kangaete mo omaera ga warui(w skrócie Watamote). Naprawdę lekka i przyjemna seria licząca +/- 10 odcinków. Oprócz tego Fate/Zero i Kill la Kill :33 RE: Anime dla mnie. - Millenium - 31-07-2014 Ja od siebie polecić mogę: 1. Death Note - Kryminał - Za pokazanie w roli protagonisty czarny charakter ![]() 2. Hellsing & Hellsing Ultimate - Akcja - Za najbardziej charyzmatycznego bohatera ever - Alucarda 3. Angel Beats - Akcja, Komedia, Dramat - Za ogromną falę smutku jak i szczęścia po jego obejrzeniu. 4. Full Metal Alchemist - Seria przygodowa - Za świetnie spędzony czas przy tym anime - nie znajdziecie tu ani krzty nudy. 5. Baccano - Komedia, Akcja - Za umieszczenie w roli głównego bohatera KILKUNASTU niesamowitych postaci. RE: Anime dla mnie. - gtx777 - 31-07-2014 (21-07-2014, 01:31)naruto5785 napisał(a): Polecę wam coś dobrego: Neon Genesis Evangelion (nazywane jednym z najlepszych anime wszech czasów)To czasami nie to anime o mających problemy psychiczne dzieciach walczących w robotach z potworami, które nagle w 2 ostatnich odcinkach i kinówce postanawia być ambitne i symboliczne? RE: Anime dla mnie. - kexus512@ - 02-08-2014 Wow, dziękuję za tyle odpowiedzi, postaram się obejrzeć wszystkie pierwsze odcinki każdego anime a jeśli mi się spodoba obejrzę całe anime. ![]() RE: Anime dla mnie. - Dekakura - 02-08-2014 Kexus jeśli już planowałeś oglądać full metal alchemist to weź ten z podtytułem Brotherhood, ponieważ pierwsza seria była oparta na pierwowzorze tylko do połowy reszta to czysta improwizorka. a brotherhood jest w całości oparty na mandze.\ A co do ostatniego postu, nie oglądaj boku no pico, to czysty trolling, do tego słaby jak "ta" seria. RE: Anime dla mnie. - WindMill96 - 04-08-2014 Ja zaś polecam 25-odcinkowe "Attack on Titan" ![]() |