![]() |
Jak spotykać osoby na StreetPass bez wychodzenia z domu! - Wersja do druku +- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu) +-- Dział: Newschool... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Nintendo (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=9) +---- Dział: 3DS (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=17) +---- Wątek: Jak spotykać osoby na StreetPass bez wychodzenia z domu! (/showthread.php?tid=8179) |
Jak spotykać osoby na StreetPass bez wychodzenia z domu! - Hixovick - 20-07-2014 Siemka! Chciałbym wam przedstawić prosty sposób jak mieć trochę Mii w naszej Plazie nie wychodząc z domu. Potrzebny będzie router Wi-Fi albo telefon z Androidem i wykupionym pakietem internetowym. Router Wi-Fi: 1.Zmieniamy SSID naszego routera na NintendoSpotPass5 2.Typ hasła najlepiej ustawić na WPA2 AES, hasło dowolne 3.Łączymy się z naszą siecią na naszej konsoli 3DS/2DS. 4.Czekamy chwilę aż na naszym ekranie startowym pojawi się aplikacja Nintendo Zone viewer 5.Uruchamiamy ją i konfigurujemy. 6.Wyłączamy aplikacje i odłączamy się od internetu. 7.Łączymy się ponownie. Możemy chwilę pograć na naszym 3DS'ie. Po powrocie do menu HOME aplikacja Nintendo Zone viewer powinna pokazać nam, że jesteś w Nintendo Zone. Na naszej Plazie powinniśmy mieć parę Mii, wszyscy będą z UK. 8.I koniec! W innych grach na 3DS'ie używających StreetPass też to działa! Telefon z Androidem i paczką danych: 1.Tworzymy HotSpot Wi-Fi, gdzie w polu SSID wpisujemy NintendoSpotPass5, a typ hasła to WPA2 AES. 3.Łączymy się z naszą siecią na naszej konsoli 3DS/2DS. 4.Czekamy chwilę aż na naszym ekranie startowym pojawi się aplikacja Nintendo Zone viewer 5.Uruchamiamy ją i konfigurujemy. 6.Wyłączamy aplikacje i odłączamy się od internetu. 7.Łączymy się ponownie. Możemy chwilę pograć na naszym 3DS'ie. Po powrocie do menu HOME aplikacja Nintendo Zone viewer powinna pokazać nam, że jesteś w Nintendo Zone. Na naszej Plazie powinniśmy mieć parę Mii, wszyscy będą z UK. 8.I koniec! W innych grach na 3DS'ie używających StreetPass też to działa! PS:Tym sposobem możemy do 10 sierpnia zdobyć także Charizarda z kamień ewolucji Charizard Y dla wersji X i Charizard X dla wersji Pokemon Y! Wystarczy połączyć się z Nintendo Zone, a następnie z pozycji naszych Pokemonów odebrać Mystery Gift via Internet! RE: Jak spotykać osoby na StreetPass bez wychodzenia z domu! - benylancoch - 22-07-2014 Mam pytanie co do tego sposobu na poznawanie ludzi ze StreetPass. Udało mi się dostać Charizarda. Czy w tej aplikacji Nintendo Zone viewer ma cały czas pojawiać się błąd, że się nie udało połączyć z access pointem? Jak wygląda sprawa z poznawaniem nowych Mii ze StreetPass? Edit. Od godziny ok. 13 do 18 nie złapałem jeszcze żadnego Mii, także coś mi się wydaje, że nie działa, albo coś źle zrobiłem. RE: Jak spotykać osoby na StreetPass bez wychodzenia z domu! - Hixovick - 22-07-2014 Nintendo Zone Viewer akurat nie działa przy tym sposobie. A co do Mii na StreetPass upewnij się, że masz w Mii Plazie włączony StreetPass. Następnie połącz się z siecią NintendoSpotPass5 i uśpij 3DS'a (złóż go czy jakkolwiek można to nazwać). Po chwili go "obudź" i rób coś przez internet np. przeglądaj Miiverse (ja to najczęściej robię). Po wyłączeniu i poczekaniu chwilki w HOME Menu powinieneś zauważyć powiadomienie o spotkaniu osób. Można to robić raz dziennie. Nie wiem czemu, ale tylko raz. RE: Jak spotykać osoby na StreetPass bez wychodzenia z domu! - Lecter - 22-07-2014 A czy zabawa ze StreetPassami nie polega na radości migającej diody konsolki po wyciągnięciu jej z plecaka po spacerku? RE: Jak spotykać osoby na StreetPass bez wychodzenia z domu! - ZłotyPstryk - 22-07-2014 @Lecter, polega... Ale jak często łapiesz w Polsce jakiegoś StreetPassa? U siebie w mieście jestem jednym z dwóch, może trzech posiadaczy 3DSa. Nawet nie wiem czy drugi posiadacz 3dsa z mojego miasta wie o czymś takim jak streetpass. Pewnie kupił konsolę, przeszedł pokemony i teraz jego konsola leży wyłączona ![]() RE: Jak spotykać osoby na StreetPass bez wychodzenia z domu! - Hixovick - 22-07-2014 @Lecter Jak Pstryk powiedział. Jak nie chcesz to nie musisz tego robić. Ja podałem ten sposób osobom, którzy chcą np. zebrać wszystkie puzzle w Mii Plazie. W Polsce ciężko znaleźć osobę na StreetPass a np. fioletowe puzzle dostaje się bardzo BARDZO rzadko, a tak można je mieć od innych (: RE: Jak spotykać osoby na StreetPass bez wychodzenia z domu! - benylancoch - 22-07-2014 Na steetPassie udało mi się spotkać aż jedną osobę (jaki byłem szczęśliwy :P) i to nie z mojego kraju :P. Pozdrawiam Rzeszów. RE: Jak spotykać osoby na StreetPass bez wychodzenia z domu! - Insajd - 22-07-2014 Najlepiej po prostu wpaść na jakiś konwent albo inny zjazd nerdów z całej Polski. Wtedy rzeczywiście wygląda to tak, jak wspomniał Lecter. I faktycznie, zabawa z odbieraniem kolejnych Mii to przyjemna przerwa od łażenia po terenach pyrkonów i innych pga. Także sposób może i niezły, ale... zabawa żadna ![]() RE: Jak spotykać osoby na StreetPass bez wychodzenia z domu! - Hixovick - 22-07-2014 To niestety prawda, że to żadna zabawa, ale jak już pisalem, jak ktoś chce mieć wszystkie puzzle to jest to chyba najlepsze rozwiązanie. No chyba, że polecisz do UK ![]() RE: Jak spotykać osoby na StreetPass bez wychodzenia z domu! - benylancoch - 25-07-2014 Pobawiłem się już trochę tą metodą na SteetPass i powiem, że zielone światełko świeci u mnie średnio co 8h (5, 13 i 21). Tak więc można z tego korzystać więcej niż raz dziennie. Wystarczy być podłączonym do internetu z tą nazwą sieci. Nic nie trzeba robić, ani tego wspomagać. Jak na razie zauważyłem, że dostaję 2x6 osób i raz po 4 osoby. Osoby poznane są z całego świata, ale większość jest z Wielkiej Brytanii. Dużo osób też jest z Japonii. Polecam wszystkim, którzy mają problemy ze znalezieniem kogoś z 3DSem. RE: Jak spotykać osoby na StreetPass bez wychodzenia z domu! - Hixovick - 25-07-2014 Ja nie mam nikogo z Japonii. Ty jesteś połączony do tej sieci i masz uspionego 3DS? Ja muszę korzystać z jakiejś funkcji sieciowej, aby zielone światełko się zapaliło. RE: Jak spotykać osoby na StreetPass bez wychodzenia z domu! - benylancoch - 25-07-2014 Tak jestem cały czas połączony i mam uśpioną konsolkę. Na routerze mam ustawione sieć jako NintendoSpotPass5. Zdjęcia pokazujące, kiedy dostaję "Zielone światełko" http://1drv.ms/1nGwz46 http://1drv.ms/1nGwEoe |