Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
The Last of Us Remastered: Porównanie grafiki - Wersja do druku

+- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu)
+-- Dział: arhn.eu (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Z Głównej... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=80)
+--- Wątek: The Last of Us Remastered: Porównanie grafiki (/showthread.php?tid=8277)

The Last of Us Remastered: Porównanie grafiki - Dark Archon - 02-08-2014

Uwaga, uwaga! Z uwagi na niską kompresję i wysoką jakość obrazu materiał wymaga dość mocnego łącza (i komputera). W razie problemów ze streamowaniem wideo, zalecamy pobranie go na dysk twardy.

By przeczytać cały artykuł, kliknij tutaj: The Last of Us Remastered: Porównanie grafiki

The Last of Us Remastered: Porównanie grafiki - Millenium - 02-08-2014

Nie jest przypadkiem tak, że jeżeli przerenderuje się film FHD do 4K i wrzuci taki film na YouTube to będzie on wyświetlany w 1080p przy prędkości 20 mbps? No oczywiście nie zdejmuje to ograniczenia 30 klatek na sekundę Childish

RE: The Last of Us Remastered: Porównanie grafiki - Dark Archon - 02-08-2014

(02-08-2014, 14:19)Millenium napisał(a): Nie jest przypadkiem tak, że jeżeli przerenderuje się film FHD do 4K i wrzuci taki film na YouTube to będzie on wyświetlany w 1080p przy prędkości 20 mbps? No oczywiście nie zdejmuje to ograniczenia 30 klatek na sekundę Childish

Nie jest tak. Smiling Wersja 1080p wciąż wyświetlana będzie w ~4-6mbps. Wersja 4K zeskalowana do monitora 1080p straci dodatkowo na ostrości, bo materiał natywny w 1080p musi zostać przeskalowany w górę, skompresowany, a potem znowu zeskalowany w dół.

The Last of Us Remastered: Porównanie grafiki - likan24 - 02-08-2014

Porządnie wykonany materiał. Myślałem, że to będzie proste zestawienie trzech, może czterech fragmentów gameplay'u. Pozytywne zaskoczenie.

The Last of Us Remastered: Porównanie grafiki - MOLO - 02-08-2014

Miałem zagrać w the last of us jeszcze na ps3 ale po tym materiale chyba poczekam aż przesiądę się na 4.

The Last of Us Remastered: Porównanie grafiki - Banan - 02-08-2014

Pierwszy raz mi się zdarzyło, żeby ten śliczny player odmówił mi posłuszeństwa. Odtwarza 3-5 sekund, po czym zaczyna obraz migać, rwać tylko po to bym po chwili widział czarny obraz i słyszał same audio Childish

The Last of Us Remastered: Porównanie grafiki - kiki1993 - 02-08-2014

Szkoda, że nie wspomniałeś o tym, że w 30 fps, zobaczymy lepsze cienie niż w 60 fps.

The Last of Us Remastered: Porównanie grafiki - olo1990pl - 03-08-2014

A mi się podoba najbardziej to, że zarówno wasz player jak i obie wersje filmików do ściągnięcia odmawiają posłuszeństwa na moim 6-letnim lapku.

Na necie mam dźwięk i brak obrazu, a z dysku mam obraz, ale tnie się dźwięk.

Kolejny powód, by kupić sobie nowego kompa.

The Last of Us Remastered: Porównanie grafiki - Lesteross - 03-08-2014

Kocham fakt, że w gameplay na ps3 jest po angielsku, na ps4 jest po polsku. Przy podzielonym ekranie na pół wychodzą ciekawe teksty, jak w 2:57 "Get back, barbie. Wracaj" Winking.

The Last of Us Remastered: Porównanie grafiki - Peter'sON - 04-08-2014

Różnica jest widoczna i to bardzo , świetny materiał Winking

Let's talk about this rano OK ?

2:42 LOLażaj !

Torll