Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
Najbardziej sandboxowe gry . - Wersja do druku

+- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu)
+-- Dział: Newschool... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Dział: PC (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Wątek: Najbardziej sandboxowe gry . (/showthread.php?tid=8403)

Najbardziej sandboxowe gry . - jpgpngccaaa - 17-08-2014

Jakie znacie najbardziej sanboxowe gry ?

RE: Najbardziej sandboxowe gry . - Drakkainen - 17-08-2014

Wymienić trzeba moim zdaniem serię Grand Theft Auto, a zwłaszcza dwie ostatnie części.
Minecraft, ostatnio głośna gra indie będąca typowym sandboxem.
Mount&Blade też chyba jest sandboxem.

RE: Najbardziej sandboxowe gry . - RoniWorlds - 17-08-2014

Red Deception

RE: Najbardziej sandboxowe gry . - Ame - 17-08-2014

Universe Sandbox. Większego sandboxa nie ma chyba : D

RE: Najbardziej sandboxowe gry . - Kago56 - 17-08-2014

Największy sandbox eva - Garry's Mod :P, dodatkowo posiada pełno modów, które mogły by być oddzielnymi grami na silniku source'a

RE: Najbardziej sandboxowe gry . - Gramofon - 18-08-2014

(17-08-2014, 20:55)RoniWorlds napisał(a): Red Deception

A nie chodziło Ci przypadkiem o "Red Dead Redemption"? :P

Sandboxów jest sporo. Pierwsze skojarzenie to seria GTA, ale też Saints Row, nieszczęsne RDR, czy RPGi jak The Elder Scrolls albo Arcanum.

RE: Najbardziej sandboxowe gry . - Matelord - 18-08-2014

Simsy, Wiedźmin, DayZ,

RE: Najbardziej sandboxowe gry . - Royal2542 - 18-08-2014

(17-08-2014, 20:30)jpgpngccaaa napisał(a): Jakie znacie najbardziej sanboxowe gry ?

Według mnie Saints Row, Mafia, Grand Theft Auto, Red Dead Redemption, Watch Dogs (chodzi mi o całe serie)

RE: Najbardziej sandboxowe gry . - Nozmor - 18-08-2014

Powder Toy \o/
I Garry's Mod

RE: Najbardziej sandboxowe gry . - Drakkainen - 18-08-2014

Warto również wspomnieć o darmowym Unturned. Ciekawa mieszanka Minecrafta i DayZ.

RE: Najbardziej sandboxowe gry . - Matelord - 18-08-2014

Dziab_dziab bez obrazy ale grafika i gameplay w tym unturned jest kijowy, nie wiem jak w multi ale mi nie podszedł. (moja opinia, może się nie zgadzać z Twoją, każdy ma swoje zdanie Laughing)

RE: Najbardziej sandboxowe gry . - Drakkainen - 18-08-2014

Ja kilka godzin spędziłem przy tym ze znajomymi i wszyscy byliśmy zadowoleni, chociaż jak kto woli Smiling

RE: Najbardziej sandboxowe gry . - Hixovick - 18-08-2014

Polecam serie Scribblenauts.

RE: Najbardziej sandboxowe gry . - over - 22-08-2014

Na pewno GTA, Minecraft, Mount&Blade, Watch_Dogs, Saints Row, Fable, Red Dead Redemption, The Elder Scrolls

RE: Najbardziej sandboxowe gry . - Rix896 - 29-08-2014

Seria Test Drive i Far Cry.

RE: Najbardziej sandboxowe gry . - LocoSantiago - 30-08-2014

Myślę że sandboxem jest także Sleeping Dogs i seria Just Cause.

RE: Najbardziej sandboxowe gry . - M888nm - 16-09-2014

Wszelkie fallout'y jak lubisz te klimaty.

RE: Najbardziej sandboxowe gry . - Milven - 18-09-2014

Hm, czy zna ktoś coś darmowego w stylu Rimworld? Niekoniecznie w kosmosie, ale właśnie takiej strategii/takiego symulatora szukam. Wicie, zakładanie placówki, dbanie o potrzeby mieszkańców.

RE: Najbardziej sandboxowe gry . - PewienBaks - 18-09-2014

@Milven jak takiej szukasz to np. Galxy life, wszystko z serii Goodgame itp.

RE: Najbardziej sandboxowe gry . - Milven - 18-09-2014

(18-09-2014, 13:37)PewienBaks napisał(a): @Milven jak takiej szukasz to np. Galxy life, wszystko z serii Goodgame itp.

Wybacz, ale małem na myśli prawdziwe gry, a nie kolejne klony plemion. Mii chodziło o takie survivalowe rzeczy, jak wspomniany RimWorld.

RE: Najbardziej sandboxowe gry . - maxks4 - 21-09-2014

@Milven, jeśli mieszkańcami można nazwać więźniów to "Prison Architect" autorstwa Introversion. Tylko tak niestety nie ma aspektów zbierania surowców.
-Może też "Factorio", jednak tak owymi mieszkańcami są urządzenia które za Ciebie pracują.

Taki Tytułów jest więcej.Teraz żadna inna mi nie przychodzi do głowy, ale jak przypomnę do zedytuję.

RE: Najbardziej sandboxowe gry . - Milven - 21-09-2014

(21-09-2014, 16:55)maxks4 napisał(a): @Milven, jeśli mieszkańcami można nazwać więźniów to "Prison Architect" autorstwa Introversion. Tylko tak niestety nie ma aspektów zbierania surowców.
-Może też "Factorio", jednak tak owymi mieszkańcami są urządzenia które za Ciebie pracują.

No właśnie. Mi zależy na tym survivalowym klimacie. Kiedys grałem w jakąś flashówkę, w której bylismy karawaniarzem w klimatach post-apo. Był i handel, i strzelanie. Ale już nie przypomnę sobie co to było.