Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
DS, czy warto kupić tego zdechlaka? - Wersja do druku

+- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu)
+-- Dział: Oldschool... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=21)
+--- Dział: Konsole Kieszonkowe (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=25)
+--- Wątek: DS, czy warto kupić tego zdechlaka? (/showthread.php?tid=8562)

DS, czy warto kupić tego zdechlaka? - ILikeRaccoons - 09-09-2014

Witam! Ostatnio zauważyłem takiego DS-a: (Załącznik). Problem w tym, że nie wiem czy warto się o takiego zdechlaka starać i czy to nie jest knock-off... Sprzedawca pisze, że ekran lekko porysowany ale wszystko działa poprawnie.
Pomożecie? Bo zielony w tym jestem :/

RE: DS, czy to warto kupi? - ZłotyPstryk - 09-09-2014

Dodaj jeszcze za ile, bo wszystko zależy od ceny Grinning

Poza tym, wygląda na tych zdjęciach, że wszystko jest w porządku, tylko tył ktoś... stopił?

Mógłbyś zapytać sprzedającego również o filmik z działania konsoli, co by była pewność.

RE: DS, czy warto kupić tego zdechlaka? - ILikeRaccoons - 09-09-2014

Licytacja, 75zł, nikt nie licytuje. (Wrzucił 2 raz bo za 1 nie pykło)
A ten tył, to da się wymienić albo jakoś zrobić?
W porządku zapytam się go.

RE: DS, czy warto kupić tego zdechlaka? - GruchaGame - 09-09-2014

Za dobrą stówkę możesz dostać w ,,dobrym" stanie ds lite. Radzę szukać na olx.pl po 100 - 120 znajdziesz nawet z 1-2 grami.

RE: DS, czy warto kupić tego zdechlaka? - jeti - 09-09-2014

Moim zdaniem za taką cenę zdecydowanie nie warto. Mimo zapewnień o sprawności ja bym nie ryzykował. Zresztą szkoda by mi było taką sumę wydać biorąc pod uwagę dosyć opłakany stan konsoli.

Właśnie Ja chcę spróbować uhandlować tą konsolkę. Może za którymś razem jak zobaczy, że nikt nie bierze to może odda za 20 zł... :/

RE: DS, czy warto kupić tego zdechlaka? - ZłotyPstryk - 09-09-2014

Za taką cenę - nie. Ja kupiłem z gorszymi ekranami, ale z idealną obudową classic DSa za 21zł.

Okej, ale czy to da się wymienić? Ja nie potrzebuje tego do szpanowania czystością tylko do gry :/

Jak znajdziesz drugi egzemplarz z dobrą obudową i zepsutymi bebechami, to może uda Ci się wymienić Grinning
Ja bym wolał dać 100zł i mieć w lepszym stanie. Bo zamiennika dla tej części chyba byś musiał z uszkodzonym egzemplarzem kupić. Albo poczekaj na lepszą ofertę.

RE: DS, czy warto kupić tego zdechlaka? - farmaceuta - 09-09-2014

Ja bym się mimo wszystko wstrzymał z zakupem, martwi mnie jego stan. Lepiej rozejrzeć się za inną konsolą.

Pstryk można wiedzieć gdzie tak tanio kupiłeś ds-a? Na licytacji?

O to chodzi, że mam ograniczony i to mocno budżet. Więc: Czy z takim tyłem da się grać w gry z GBA i z czego jest on wykonany: z metalu czy plastiku?

(09-09-2014, 20:34)GruchaGame napisał(a): Pstryk można wiedzieć gdzie tak tanio kupiłeś ds-a? Na licytacji?

Tak, nawet gdzieś w Świeżych Zdobyczach go zapostowałem (dodatkowo ma trochę uszkodzony zawias). Był sprzedawany jako uszkodzony.

@ILikeRaccoons Konsola jest plastikowa. Zapytaj sprzedawcę czy do dolnego slotu pasują kardridże pomimo uszkodzenia.

Dzięki za wszystko! Popytam się i zastanowię się

Naprawdę tak tanio można dorwać ds-a? Mam właśnie zamiar kupić a budżet duży nie jest. Ja widziałem z uszkodzonym ekranem po 40 zł.

RE: DS, czy warto kupić tego zdechlaka? - kokoshkv - 09-09-2014

Wystarczy poszukać, w okolicy jakiś targów rupieci, czy miejsca do którego przywożą rzeczy z "zachodu". Naprawdę wiele ciekawych rzeczy, można tam upolować.

Ostatnio jak byłem na giełdzie to znalazłem AŻ jednego -.- za 120 zł. Za 2 tygodnie w moim mieście ma być targ rupieci to MOŻE znajdę.

A do tego ds-a były tylko 2 gry: Super Mario porysowany ekran i The Legend Of Zelda slot na kartridże.

RE: DS, czy warto kupić tego zdechlaka? - KiritoKun - 15-09-2014

Ja ds lite ideałka za 50 z papierami upolowałem. Kup po niższej cenie albo dopłać i kup coś w dobrym stanie.