![]() |
GameCube? A może coś innego? - Wersja do druku +- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu) +-- Dział: Oldschool... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=21) +--- Dział: Konsole Stacjonarne (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=24) +--- Wątek: GameCube? A może coś innego? (/showthread.php?tid=8693) |
GameCube? A może coś innego? - GruchaGame - 01-10-2014 Witam, jestem szczęśliwym posiadaczem PS2 i GB classic, teraz mam zamiar zainwestować w coś stacjonarnego od N-ki. Zastanawiałem się nad GameCube bo ma dużo ciekawych gier no i GB player. Wii jeszcze ,,w miarę" świeża, wiele dość nowych tytułów i innowacji (w porównaniu do PS2 ![]() RE: GameCube? A może coś innego? - Tynio - 01-10-2014 GameCube to bardzo fajna konsola, choć przegrała z PS2, które wygrało z XBOX-em Na GC pojawiło się sporo ciekawych tytułów jednak te konkretne gry są ciężko dostępne lub cena jest wysoka (często droższe od samej konsoli) Co do Wii starszy model wspiera gry z GC a podłączając przewód komponentowy można cieszyć się lepszą grafiką niż na GameCube Co do gier, jakie warto mieć z GC to Metroid Prime, Zelda Wind Waker Zelda Twilight Princess (choć ta ukazała się też na Wii) Mario Kart Double Dash, Super Mario Sunshine, Eternal Darkness, Star Wars:Rouge Squadron, Star Wars:Rouge Squadron, Luigi's Mansion, Pikmin 1 i 2 Gry wymienione tak na szybko. RE: GameCube? A może coś innego? - GruchaGame - 01-10-2014 A na Wii coś wymienisz bo tu widzę gry na GC i jeszcze czy kabel Wii wejdzie w takie jakieś wejście w TV (nie jestem specem) jak miało ps2? RE: GameCube? A może coś innego? - Tynio - 01-10-2014 Co do gier na Wii to jest 2 a może nawet 3x więcej, więc daje tylko kilka Super Mario Galaxy 1 i 2 , Mario Party 8 i 9 , The Legend of Zelda: Skyward Sword , Mario Kart , Donkey Kong Country Returns , Xenoblade Chronicles , Red Steel 1 i 2, Super Paper Mario, Monster Hunter 3, Dead Space Extraction, Cursed Mountain i jeszcze kilka innych fajnych gier by można było dopisać. Do Wii w sumie masz opcję chyba 3 przewodów. - kompozytowy czyli 3x cinch 2x dźwięk oraz jeden wizja (najgorszej jakości obraz) - eurozłącze (RGB) - (średniej jakości obraz) - komponent czyli 5x cinch 2x dźwięki i 3x wizja (najlepszej jakości) Dwa pierwsze pasują do starych TV CRT ostatni tylko do LCD/LED (choć wyszło kilka CRT z takim wyjściem) RE: GameCube? A może coś innego? - GruchaGame - 01-10-2014 Mam stary telewizor a PS2 podłączone do wejść zwanych V L R. RE: GameCube? A może coś innego? - Gracek90 - 02-10-2014 GameCube jest zakupem nad którym sam się zastanawiałem. Dlaczego warto wybrać Gacka? Generalnie z kilku powodów, ale IMO do najważniejszych należą: 1. Eternal Darkness 2. Eternal Darkness 3. Eternal Darkness 4. Resident Evil Remake 5. Resident Evil 0 6-10. Eternal Darkness Serio, nie wiem czy ktoś popiera tutaj moje zdanie, ale jeżeli chodzi o survival horrory, to Eternal Darkness jest dziełem sztuki i grzechem jest w niego nie zagrać. Poza tym jak już zostało wspomniane wcześniej, Gacek ma całkiem ciekawą bibliotekę innych gier jak chociażby Zelda. Konsola ma swój urok. RE: GameCube? A może coś innego? - lukaswey - 03-10-2014 GameCube jest świetny, o dziwo na konsolce jest wiele dorosłych gier, remake pierwszego Metal Gear Solid wymiata, tak samo jak RE0. RE: GameCube? A może coś innego? - Gramofon - 03-10-2014 To ja Ci powiem tak, że Wii ma kompatybilność wsteczną z GameCubem, więc jeśli nie jesteś kolekcjonerem, a chcesz po prostu pograć w stare świetne gry - kupuj Wii. Ewentualnie dokup do niego kontroler od GC, bo Wii ma wejście. Dwa ognie na jednej pieczeni... czy jakoś tak :P |