Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
Pytania na temat N3DS - Wersja do druku

+- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu)
+-- Dział: Newschool... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Dział: Nintendo (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=9)
+--- Wątek: Pytania na temat N3DS (/showthread.php?tid=9213)

Pytania na temat N3DS - Demiv97 - 05-01-2015

Witam 
Proszę o udzielenie odpowiedzi na kilka pytań w sprawie konsol mobilnych Nintendo.
1)Jakie interesujące tytuły poza pokémonami oraz Mario można znaleźć na N3DS ?
2)Czy  kompatybilność wsteczna z konsolą GBA oraz DS działa jakoś sensownie?
3)W przypadku GBA ile jest dostępnych tytułów oraz ile kosztują?(rozumiem że gry dostępne są tylko w e-shopie)
4)Na pewno najlepiej byłoby posiadać 3 osobne konsole ale czy New Nintendo 3DS może je wszystkie zastąpić?
5)W jakim miesiącu możemy spodziewać się premiery N3DS w Europie ?
6)Czy która kolwiek wersja 3DS'a mieści się do kieszeni ? W końcu to konsola mobilna i przydałoby się aby tak było.
Z góry dziękuję za opinie.

RE: Pytania na temat N3DS - taido - 05-01-2015

1) np super smash bros
Kirby
Legends of Zelda
Ale jest to lista według mnie, bo nie jestem
Czarodziejem i nie wiem jakie gry ci opowiadają najbardziej
2) jak dla mnie kompatybilność z DS działa bardzo sprawnie,
Ale w gry z GBA (z e-shop bo innych nie ma) nie grałem
Więc tego nie ocenię
6) do kieszeni można zmieścić zwykle 3DS i NEW 3DS,
Lecz to zależy oczywiście np od tego czy w dżinsy czy w dresy Smiling
Mam nadzieję że choć trochę pomogłem

RE: Pytania na temat N3DS - facepalm - 05-01-2015

Cześć! Jako że kolega nie odpowiedział na wszystkie pytania, odpowiem jeszcze raz:
1)Nie znam twoich preferencji, ale na pewno mogę polecić tytuły z serii:
The Legend of Zelda
Kirby
Super Mario Bros
Ace Attorney
Professor Layton
Super Smash. Bros.
2) 3DS i N3DS są kompatybilne wstecznie z DSem, wszystko działa idealnie jak na DSie, nie obsługują "kartridży"(fizycznych gier) z GBA. Starsze tytuły(Z pierwszego Game boya, GBC(GBA jeszcze nie, nie jest potwierdzone że będzie) i NESa) można jednakże kupić w formie cyfrowej, za pomocą sklepu
wbudowanego w konsole.
3) Na to pytanie odpowiedziałem w odpowiedzi poprzedniej.
4)New 3DS z pewnością może zastąpić wszystkie rodzaje DSów, ponieważ odtwarza wszystkie gry wypuszczone na nie(Można nawet kupować na niego gry ze sklepu DSi). Polecam kupić również któryś z modeli Game boyów Advanced(Nie licząc Micro, bo on nie posiada wstecznej kompatybilności)(Polecam szczególnie model SP) by ogrywać gry z GBA i gry z GB, które nie zostały wypuszczone w sklepie Virtual Console.
5)Żaden termin nie jest potwierdzony
6) Kwestia wielkości kieszeni, N3DS(nie XL) powinien zmieścić się do większości normalnych kieszeni przednich.

RE: Pytania na temat N3DS - Demiv97 - 10-01-2015

Mam do was jeszcze jedno pytanie czy nowy analog współpracuje z grami które obsługiwały circle pad pro?

RE: Pytania na temat N3DS - Nowatsky - 10-01-2015

Jak najbardziej, C-stick działa tak samo jak circle pad pro. Widziałem jak ktoś bezproblemowo ogrywał za jego pomocą RE: Revelations. Jednakże, osoba testująca sprzęt zauważyła że C-stick przy kontrolowaniu celownika sprawdza się znacznie gorzej niż circle pad pro.