Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
Wycena gier na N64, GB Color, PSX i innych perełek. - Wersja do druku

+- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu)
+-- Dział: Allschool... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=22)
+--- Dział: Kolekcjonerzy (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=203)
+--- Wątek: Wycena gier na N64, GB Color, PSX i innych perełek. (/showthread.php?tid=9830)

Wycena gier na N64, GB Color, PSX i innych perełek. - ZaxXx - 18-05-2015

UWAGA - Obszerny temat
Witam wszystkich forumowiczów.
Otóż parę dni temu robiłem porządki na strychu, w czeluściach dopadłem parę nieoznakowanych kartonów w których znalazłem pokaźną sumę gier, konsol i akcesoriów które nie widziały światła dziennego wiele, wiele lat. Zwracam się do was o wycenę tychże przedmiotów, gdyż sam nie mam pojęcia ile mogą być warte. Większość z nich posiada stare naklejki z cenami, niektóre pudełka są podrapane bądź ciut obdarte, ale myślę że prawie wszystko jest kompletne i w prawie niczym niczego nie brakuje.
Przedstawiam wam moje znaleziska, tylko uwaga trochę tego jest:

Dla tych co wolą od razu zobaczyć zdjęcia - LINK DO ZDJĘĆ
Spis na podstawie kolejności zdjęć:

Gameboy Color:
-Tetris DX - kompletny x2
-Harvest Moon - kompletny
Myślę że są fabrycznie nowe, w środku wszystko jest nienaruszone.

Nintendo 64:
- Fifa 64 - pełen zestaw
- Bomber Man 64 - pełen zestaw
- Mission: Impossible - pełen zestaw
- Nagano Winter Olympics '98 - pełen zestaw
- Forsaken - pełen zestaw
- Aerofighters Assault - pełen zestaw
- San Francisco RUSH Extreme Racing - pełen zestaw
- Hexen - pełen zestaw
- Quake - pełen zestaw
- Mace the Dark Age - pełen zestaw
- Killer Instinct - brakuje kartridża oprócz tego jest wszystko
- Duke Nukem 64 - pełen zestaw
- Super Mario 64 - pełen zestaw
- Mario Kart 64 - brak kartridża
- Star Wars Shadows of the Empire - brak kartridża
- Wave Race 64 - pełen zestaw
- Super Mario 64 - pełen zestaw
- GoldenEye 007 - pełen zestaw
- Killer Instinct - brak kartridża
Zakładam że same pudełka są dosyć wartościowe gdyż widuję tylko same kartridże na aukcjach.

Playstation One:
- Carnage Heart
- Bugs Bunny - Lost in Time
- Raven
- Rapid Racer
- Total NBA '97
- Gran Turismo
- Primal Rage
- Steel Harbringer
- Kurushi
- Xevious
- Wing Commander III - Heart of the Tiger
- Oddworld
- Cool Boarders
- World Cup '98
- Formula 1
- Alien Trilogy - niekompletne
- PaRappaTheRapper - The HIP HOP Hero
- DISCWORLD II
- William's Arcade's Greatest Hits
- Bugriders - The Race of Kings
- Xena - Warrior Princess
- Caesars Palace
- Rosco McQueen
- Over Blood
Wszystkie gry posiadają instrukcje i dodatki z paroma wyjątkami, ostatnie 7 gier jest w najlepszym stanie gdyż wyglądają na całkowicie nowe, pozostałe trochę gorzej, ale nie jest tak bardzo źle.

Urządzenia, kontrolery i dodatki:
- Super GameBoy
- Przedłużka dla pada do PSX
- Skórzane etui na GameBoy'a
- Pad dla Sega Saturn - w folii
- Handy Boy - rozszerzenie dla GameBoy'a

Gry w wersjach box na dyskietki (3,5', 5,25') i płyty CD.
- Zielona Seria - Crusader: No Remorse - folia
- Zielona Seria - Populus 2 & PowerMonger - folia
- Castles The Northern Campagin - folia
- Mario's Game Gallery - folia
- Incoming + Multimedialny Kurs Windows 98 (?) - folia
- Low Blow - twarda tektura - brak folii
- Quest for Glory III - częściowo w folii
- Ultima Underworld - The stygian Abyss - folia
- Invictus - W cieniu Olimpu - folia (stan idealny)
- Resident Evil - folia (stan idealny)
- Unreal Tournament - folia (stan idealny)

Na dokładkę Pegasus IQ-502 - nie wiem dlaczego komponenty nie posiadają folii, wszystko wygląda na nowe. Nie sprawdzałem czy działa.

Posiadam jeszcze pokaźną ilość programów naukowych i encyklopedii w wersjach box w foliach tak jak te gry powyżej, ale nie sądzę aby was to ciekawiło, jednakże gdyby ktoś był nimi zainteresowany, chętnie je zademonstruje.
Zawartych jest parę zdjęć grupowych dla okazania skali.
Dziękuję wszystkim zainteresowanym i zapraszam do wypowiedzi. Postaram się odpowiedzieć na wszystkie wasze pytania. Oczywiście mogę dorzucić więcej zdjęć szczegółowych jeżeli sobie zażyczycie, sam ich nie robiłem bo zajęłoby mi to za dużo czasu Winking

RE: Wycena gier na N64, GB Color, PSX i innych perełek. - Witold - 19-05-2015

Wiem jedno, za kasę z tego wszystkiego kupisz sobie bardzo fajne, klasyczne BMW Smiling

Osobiście proponuję Ci powystawiać wszystko na licytacje na ebayu. W Polsce owszem, dostaniesz ładny hajs, jednak niektóre z tych gier są takimi perełkami (stan, zestaw), że lepiej dla Ciebie jest wystawić to na arenę międzynarodową.

Bez obaw rozpoczynaj aukcje od złotówki Winking

RE: Wycena gier na N64, GB Color, PSX i innych perełek. - Dark Archon - 19-05-2015

Byłbym zainteresowany kupnem tego Pegasusa do kolekcji. Jestem otwarty na propozycje cenowe. Na pewno się dogadamy.

W zasadzie to jestem zainteresowany wieloma elementami z tej listy, ale najpierw poczekam na ich wycenę i ewentualną decyzję w sprawie Allegro/eBaya. Smiling

W każdym razie - WOW!

RE: Wycena gier na N64, GB Color, PSX i innych perełek. - ZaxXx - 19-05-2015

Cześć wam ponownie!

Widzę że rzeczywiście trafiłem na skarby, dziękuję wszystkim zainteresowanym i w dalszym ciągu czekam na wypowiedzi kogoś bardziej doświadczonego niż ja w takich klimatach.
Chciałbym was poinformować że mam dla was kolejną porcję zdjęć, bowiem znalazłem jeszcze parę ciekawych rzeczy.
Chciałbym pokazać wszystko, oprócz tych na prawdę najnudniejszych rzeczy bo wiem że najbardziej ciekawi nas wszystkich to samo. Smiling Oczywiście jak ktoś by orientował się ile to może być warte zapraszam do wypowiedzi.
Aparat nie złapał ostrości ale chyba wiadomo co to jest, tak na zachętę:
[Obrazek: vi-iCjikj.jpg]

Więc zapraszam was na kontynuacje przeglądu moich znalezisk, niestety nie jest to cała kolekcja Secret Service jak się spodziewałem, ale jak nie patrząc znalezienie takiej ilości powtórek raczej jest bardzo rzadkie. Przejdźmy bowiem do konkretów.

Tak jak poprzednio, zdjęcia: LINK DO ZDJĘĆ
Spis na podstawie kolejności zdjęć:

Zostawmy sobie na koniec najlepsze Winking

Na początek zdjęć możecie znaleźć raczej nieinteresujące was encyklopedie i historie świata, w stanie nowym.
W kolejnej części zdjęć są programy do pracy na komputerze (wybrałem najciekawsze moim zdaniem).
3 pozostałe zdjęcia najbardziej przykuły moją uwagę, na pierwszym jest Brain Fodder (program do rozwoju pamięci - tak piszą), natomiast na kolejnych 2 Dzieje Polski część 1 i część 2, obydwie z plombami tyle że 2 część jest jeszcze w folii.

Przejdźmy teraz do tej bardziej interesującej części Winking

Płyty CD:
- Koziołek Matołek - Program edukacyjny - nowy
- Gulp! - szczerze nie mam pojęcia co to może być - stan bdb
- Akira - podejrzewam że to gra, aczkolwiek mogę się mylić - stan bdb
- PPaint 6.4 - wrzucam raczej jako ciekawostka - w folii
- Kajko i Kokosz - Program edukacyjny - nowy
- Battle Chess - stan nowy
- Z.A.R - gra Techlandu - w folii
- EA Compilation - stan nowy

2 zdjęcia z akcesoriami wartymi uwagi:
- Myszka w kształcie piłki (wątpię aby to było wygodne Tongue_Out_Up_Left ) - stan nowy
- Zewnętrzna stacja dyskietek do Amigi lub Commodore - stan nowy

"Pierwsza polska gra na CD-ROM" - Nowy Teenagent - co prawda nie wersja premierowa ale jest w folii

No i najfajniejsze na koniec:

Nintendo 64:
- Diddi Kong Racing - pełny zestaw (tak znalazłem jeszcze jedną grę)
- Konsola Nintendo 64 - pełen zestaw

Czasopisma:
- Secret Service nr. 49  x4
- Secret Service nr. 50
- Secret Service nr. 53  x6
- Secret Service nr. 54  x5
- Secret Service nr. 55  x7
- Secret Service nr. 56  x3
- Secret Service nr. 57  x4
- Secret Service nr. 58  x5
- Secret Service nr. 59  x3
- Secret Service nr. 60
- Czasopismo NEO 
- Czasopismo GRAJ! + 4 płyty z grami 
- CD-ACTION nr. 11 + 2 płyty CD 

Czasopisma wyglądają jakby dopiero ktoś je wypuścił na rynek, pudełko z płytami w CD-Action także bardzo dobrze, stan płyt idealny (prawdopodobnie nigdy nie widziały stacji CD)

Mam nadzieję że aż tak bardzo was nie zanudziłem tymi pierwszymi zdjęciami, ale sądzę że są chociaż w minimalnym stopniu warte uwagi, w końcu są one z tego samego miejsca co reszta. Mam jeszcze różne komponenty do komputerów (karty dźwiękowe, karty graficzne oraz inne) ale one raczej w tym miejscu nie znajdą pasjonatów. Myślę że więcej do pokazania nie mam, niewykluczone że czegoś jeszcze nie znajdę, w tedy postaram się to wam zaprezentować. Takie drobne przeniesienie w czasie Smiling
Co o tym sądzicie? Ktoś potrafiłby to wycenić? Nie mówię że zaraz wszystko, wystarczy mi częściowa wycena. W razie potrzeby mogę zrobić dodatkowe zdjęcia, to żaden problem.
Jeszcze raz dziękuję za poświęcony mi czas i zainteresowanie tematem!
Nie bójcie się pytać, postaram się na wszystkie pytania odpowiedzieć! Smiling

RE: Wycena gier na N64, GB Color, PSX i innych perełek. - matizc - 19-05-2015

Poszło PW Smiling

RE: Wycena gier na N64, GB Color, PSX i innych perełek. - FAKK3 - 20-05-2015

Taki Pegasus poszedł ostatnio na allegro za ponad 1000zł.

RE: Wycena gier na N64, GB Color, PSX i innych perełek. - Rubcil - 20-05-2015

Poszło PW Smiling

RE: Wycena gier na N64, GB Color, PSX i innych perełek. - Pistolsen - 20-05-2015

Dobra informacja od doświadczonego użytkownika serwisu eBay. Sprzedaż na eBay'u to prowizja 10% dla serwisu, kolejne 5% dla PayPal'a i straty na walucie jeśli przesyłasz na polski rachunek kolejne 2-3%. Więc trzeba się liczyć iż trafi do Ciebie jakieś 80-83% kwoty sprzedaży. To w temacie dla tych którzy radzą sprzedaż zagranicą. Ale ceny mogą być nawet 2-3 razy większe niż na Allegro. Z tym, że nie w każdym wypadku. A swoją drogą fajna kolekcja.

RE: Wycena gier na N64, GB Color, PSX i innych perełek. - matizc - 20-05-2015

(20-05-2015, 12:03)intragen napisał(a): Taki Pegasus poszedł ostatnio na allegro za ponad 1000zł.

Tak ale sprzęt nóweczka w folii tutaj będzie ciężko udowodnić, że ten zestaw był nieruszany. Jednak spokojnie z 300-500 zł luźno.

RE: Wycena gier na N64, GB Color, PSX i innych perełek. - ZaxXx - 01-07-2015

Witajcie po dość długim czasie. Jako że nie dysponowałem dużą ilością czasu nie zajmowałem się jakąkolwiek próbą sprzedaży czy wyceny. Jednak chciałbym was poinformować że Pegasus IQ-502 jak i pare gierek w boxie trafiły na licytacje na allegro. Jeżeli wciąż kogoś interesuje zakup to zapraszam do licytacji. Smiling Wystawiłem na początek przedmioty z językiem polskim.
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=27503651

RE: Wycena gier na N64, GB Color, PSX i innych perełek. - FAKK3 - 01-07-2015

Lepiej było wystawić po wakacjach. Teraz albo ludzie wyjechali lub nie maja pieniędzy na zakupy, bo wydali na wydatki wakacyjne Winking

RE: Wycena gier na N64, GB Color, PSX i innych perełek. - ZaxXx - 01-07-2015

Na pewno się ktoś znajdzie Winking Nie wszyscy wyjeżdżają w pierwsze dni, w sumie same licytacje dłuższy czas będą na allegro. Uda się, to fajnie, nie uda się to trudno.